• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    KID_MCHUTT: Já s Trojkou cestuji pořád, několikrát mi upadla (v obalu) a šlape v pohodě. :-) Ale také přemýšlím o tom, že přesedlám na Čtyřku 3G.

Není tu někdo kdo přešel z 3 na 4? Zajímalo by mne, jestli chybí klávesnice a jestli navigace přes dotykovou obrazovku je v pohodě.
    JUDE
    JUDE --- ---
    KID_MCHUTT: kruci ty mas smulu - ja mam 3ku a origo obal nosim to prevazne v kapse a zadnej problem ... :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KID_MCHUTT: mno. nepomohlo to, ale vypozoroval jsem, že to souvisí s pohybem čtečky, takže to vypadá na studeňák. Musím ale teda říct, že reklamovat kindle každé dva měsíce mě přestává bavit... Nevíte někdo, jestli ty kindle 4 jsou taky takhle poruchové, že bych je zkusil přesvědčit, ať mi pošlou místo trojky čtyřku?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SILENT: zkusím, dík :)
    SILENT
    SILENT --- ---
    KID_MCHUTT: zkusil bych jeste smaza vsechno z documents, restartovat to, nahrat tam nejakou originalni amazoni knihu a vyzkouset, jestli se to furt resetuje.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    O_THREE: ten právě nemám :) a resetuje se to v okamžiku, kdy (jakýmkoliv způsobem - home, screen lock...) opouštím rozečtenou knihu. A zamrzá to nahodile, tam je zase potřeba reset...
    O_THREE
    O_THREE --- ---
    KID_MCHUTT: Kindle 3 a resetovani. Mrkni se do starsich prispevku, jednou z moznosti je, ze mas ten amazon kindle obal. Pak pomuze nalakovani tech pacicek bezbarvym lakem na nehty. Pokud mas jinej obal tak ti neporadim. Me se obcas (1 z 15 zapnuti) resetne. Stavalo se mi to vic, kdyz jsem Kindl pouzival venku jak byly ty mrazy. Browser nepouzivam. Doma mi Kindle startuje bez problemu.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SILENCE: hm :( tak browser jsem ani nezapnul (ani wifi, tbh), jenom jsem na něm četl :/ asi znova zavolám do Amazonu, jenom si nejsem jistý, jak je to se zárukou, když ta na původní přístroj skončila...
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    KID_MCHUTT: mne se to stalo jednou kdyz jsem intenzivne pouzival browser. tak si myslim ze se mu zahltila pamet a proste uz to nedal. jinak se mi za celou dobu pouzivani resetoval jeste jednou normalne pri cteni, ale pokazdy jen soft reset.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    setkal jste se někdo s tím, že se kindle 3 sám resetuje? Reklamoval jsem zamrzlý kousek, přišel mi nový a ten se v náhodných intervalech seká nebo natvrdo resetne...
    LURA
    LURA --- ---
    GINGERCAT: On calibre něco zapsal přímo na tu čtečku, takže to dělá i v jiném počítači, kam jsem nainstalovala druhý calibre. Stejně tak jsem řešila, jestli to není linuxem, ale opět se to vyvrátilo, když jsem druhý dala do widlí a reakce byla stejná. Fakt netuším... Tak ono vítězství je už to, že čtečku můžu normálně používat. Jen mi to prostě vrtá hlavou.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    LURA: a co takový ten všelék - přeinstalaci - tu jsi zkoušela? ;)
    LURA
    LURA --- ---
    Nevím, jestli jste se s tím někdo setkali, začal se mi hádat Kindle s Calibre. Normálně to chodilo a zničeho nic začal hlásit chybu v komunikaci. Do čtečky nešlo ani zapisovat, ani mazat (nejen přes Calibre, ale ani přímo jako v externím disku) a přitom práva byla v pořádku. Vyzkoušela jsem všechno možné, nakonec jsem zjistila, že to dělá ten Calibre a pokud chci něco kopírovat do čtečky, nesmí být zapnutý (vůbec před tím, než připojím čtečku, jinak to nefunguje, ani když ho zavřu). Když ho naspustím, ve čtečce jde mazat i zapisovat bez potíží. Než jsem na tohle přišla, zabralo mi to několik hodin, ale i tak nevím, PROČ to ten Calibre a dělá a co se v něm zvrtlo. Google mi taky žádnou odpověď nedal. Hlavně, že můžu číst.
    LURA
    LURA --- ---
    BEDRICHKANGOO: Jak píše Medwyn - u 4, nevím, jak je to u jiných, když najedeš na titul, který chceš smazat, dáš šipku doleva. Ono se tě to zeptá, jestli to chceš opravdu smazat, takže potvrdíš zmáčknutím středního tlačítka a kniha se smaže.
    RACHETIK
    RACHETIK --- ---
    WENCA: nejlíp asi přes Calibre bych to tak viděl... resp já bych to tak udělal určitě...
    SILENT
    SILENT --- ---
    AJ-CJ slovnik lingea pro Kindle: http://uloz.to/xDrNoPY/lingea-mobi-zip heslo "dlekind"
    WENCA
    WENCA --- ---
    ANDREJKA: kindle 3
    BEDRICHKANGOO
    BEDRICHKANGOO --- ---
    MEDWYN: tyjo parada, moje intuitivní přemýšlení už začíná krapet pokulhávat :o)
    vyzkoušeno, tím pádem mě tedy vychází, že hromadně to pravděpodobně nejde.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    BEDRICHKANGOO: Sipka doleva nad titulem.
    BEDRICHKANGOO
    BEDRICHKANGOO --- ---
    WENCA: na moji 4 jsem vubec nezjistil jak se knihy zbavit, abych rekl pravdu tak jsem to vydrzel zkoumat asi tak 5minut, pak jsem hned zapinal notesa
    WENCA
    WENCA --- ---
    BEDRICHKANGOO: ano. a bez compu to teda predpokladam nejde?
    BEDRICHKANGOO
    BEDRICHKANGOO --- ---
    WENCA: pres pocitac jich smazes naraz treba 1000 :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam