• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    KUBIS: v trojce je ten pdf reader nymlich to samy takze si zas tak velkou fnafaru nad hlavou nepoustej ;)
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    no jak tak koukam jesteze mam 3ku... ctu vsechno krome skenovanych sesitu, nemam problem s nicim
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    HURDA: Nechci nic ořezávat, chci si ten dokument nějak obstarat, přeposlat si ho a pak už jen číst. Odmítam v roce 2012 dělat jakoukoli činnost navíc, abych si vůbec mohl něco přečíst. Pokud je to mrňavý, že to číst nejde, tak to prostě nečtu. :) V nehacknutym nejde.
    HURDA
    HURDA --- ---
    PLUMM: ořízni si z toho nahoře header a dole číslo stránky a bude to větší - jde to otčit o 90°?
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    BORDIGA: PDF jsou v nehacknutym Tači nečitelný:

MUXX
    MUXX --- ---
    BORDIGA: uz to tady nekdo psal - pdf je format predevsim pro tisk. na kindle jsou s tim spis problemy. pokud nahodis nejaky priklad pdf tak ti to nekdo rad zkusi a napise vysledek
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    BORDIGA: kdyz si ho zobrazis na sirku, tak vidis na displayi kindlu jednu polovinu PDF (A4) stranky. pokud je to text originalne v PDF (myslim ted NE scan nejake knihy) a nema prilis maly font tak precist jde, sam na tom takove texty ctu. nicmene ovladani a cteni napr dvousloupcoveho PDFka uz je docela opruz a na scany je to v podstate nepouzitelny.
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    ANDREJKA: a jak jsou na tom další kindle, například 4?
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    mám zcela laický dotaz, ale snad mi bude odpuštěno :-) z netu stahuju řadu textů i knih v pdf, většinou jde jen o texty bez grafiky apod.; jak je z uživatelského hlediska pohodlné číst tyto texty pomocí kindle? je před tím lepší nějaká konverze a pokud ano, je to jednoduché?
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    DARUMA: Navigace na dotykový obrazovce je v pohodě. Problém mam jen se dvěma věcma, například pokud jsem si napsal text ve wordu, kterej obsahuje horní indexy, který například odkazujou do vysvětlivek na konci dokumentu, tak se mi na ty horní indexy v kindlu špatně trefuje, protože jsou prostě už dost mrňavý na muj prst. Buď si na to musim zvětšit písmo (nemusim nutně přes menu, jde to i multi-touchem dvouma prstama), nebo to prostě párkrát zkusim, dokud se netrefim. A druhá věc je ta, že si omylem občas otočim stránku. Nějak třeba přehmátnu rukou a omylem se letmo dotknu displaye někde v rohu. Jinak OK. Měl jsem třeba strach z nějakýho čištění displaye, že když na něm budu mít drobky, budu kindla muset vypnout, abych je mohl setřít, abych se při tom stírání v otevřený knize neprolistoval někam uplně do pryč, ale je to v pohodě. :) Jakmile je ten pohyb jinej než jen jednim směrem vodorovně nebo jen svisle, tak ho kindle neregistruje a utírat si můžu jak chci i při otevřený knize. Psaní na klávesnici je v pohodě uplně, používam jí často a mezery mezi písmenama jsou ok, překlepy nedělám.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    KID_MCHUTT: Já s Trojkou cestuji pořád, několikrát mi upadla (v obalu) a šlape v pohodě. :-) Ale také přemýšlím o tom, že přesedlám na Čtyřku 3G.

Není tu někdo kdo přešel z 3 na 4? Zajímalo by mne, jestli chybí klávesnice a jestli navigace přes dotykovou obrazovku je v pohodě.
    PECA
    PECA --- ---
    reply KID_MCHUTT|35502328}: To znám. Kolegy taky "rozbije", na co šáhne. Mě jako vývojářovi to zase vždycky funguje, heč :-P (Akorát na to nesmí šahat kolegyně, protože by to mohla "otestovat".)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    JUDE: to víš, živím se jako tester, tak se mi to jako testerovi sere :)
    JUDE
    JUDE --- ---
    a mam ho od dubna lonskyho roku ...
    JUDE
    JUDE --- ---
    KID_MCHUTT: kruci ty mas smulu - ja mam 3ku a origo obal nosim to prevazne v kapse a zadnej problem ... :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    KID_MCHUTT: mno. nepomohlo to, ale vypozoroval jsem, že to souvisí s pohybem čtečky, takže to vypadá na studeňák. Musím ale teda říct, že reklamovat kindle každé dva měsíce mě přestává bavit... Nevíte někdo, jestli ty kindle 4 jsou taky takhle poruchové, že bych je zkusil přesvědčit, ať mi pošlou místo trojky čtyřku?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SILENT: zkusím, dík :)
    SILENT
    SILENT --- ---
    KID_MCHUTT: zkusil bych jeste smaza vsechno z documents, restartovat to, nahrat tam nejakou originalni amazoni knihu a vyzkouset, jestli se to furt resetuje.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    O_THREE: ten právě nemám :) a resetuje se to v okamžiku, kdy (jakýmkoliv způsobem - home, screen lock...) opouštím rozečtenou knihu. A zamrzá to nahodile, tam je zase potřeba reset...
    O_THREE
    O_THREE --- ---
    KID_MCHUTT: Kindle 3 a resetovani. Mrkni se do starsich prispevku, jednou z moznosti je, ze mas ten amazon kindle obal. Pak pomuze nalakovani tech pacicek bezbarvym lakem na nehty. Pokud mas jinej obal tak ti neporadim. Me se obcas (1 z 15 zapnuti) resetne. Stavalo se mi to vic, kdyz jsem Kindl pouzival venku jak byly ty mrazy. Browser nepouzivam. Doma mi Kindle startuje bez problemu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam