• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    snad nebude vadit trocha reklamy k predchozi debate ohledne obalu na Kindle (ci jine ctecky)
    manzelcino homemade obaly ze softshellu (proste fuska na prenaseni, aby se Kindle neposkrabal, sam ctu s kindlem vyndanym z jakehokoliv pouzdra)
    http://www.fler.cz/zbozi/softshellovy-obal-na-el-ctecky-knih-2330939
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    SILENT: no dyt, ja tam ctu vsecko co tam cist da... a klidne to priznam i noviny rano po ceste busem do prace)
    SILENT
    SILENT --- ---
    KUBIS: ja tam toho ctu docela hodne. jednak clanky z internetu (odborny i poloodborny) si tam snadno preposlu jednim clickem. jednak tam mam zasobu referencni literatury (gramatiky, slovniky, komplet prezentaci k vlastnim prednaskam, handouty k vlastnim predmetum atp.), plus i PDFka knizek a clanku, ale je fakt, ze ty nejsou na extra dlouhy cteni, pokud nemas stesti na pomerne malou velikost stranky nebo jednoduche formatovani.
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    BORDIGA: jestli to chces jen na texty (a ne na knizky) a mas dost penez tak jdi do DX. jestli nemas tak se spokojis s malym kindlem i s jeho omezenima. dvousloupcovej text se na nem moc dobre necte, ale jde to a jednosloupcovej v pohode. kdyz koupis nekde kindle z druhy ruky a za tejden zjistis ze ti to nevyhovuje tak ho prodas beze ztraty, tak co.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    BORDIGA: urcite ano, ja do toho sel ze stejneho duvodu a jem spokojeny
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    SILENCE: mně jde právě o to, že mám už plný zuby tisku (a čtení v v pc) nejrůznějších textů, který si stahuju, ale zároveň si nejsem jistý, jestli je pořízení kindle krokem k zlepšení situace :-)
    GALE
    GALE --- ---
    BORDIGA: mám K4 a když jsi odborný článek v pdf otevřeš, zobrazíš na displej naležato a zoomoješ na 150%, akorát se ti na šířku vejde jeden sloupec. Kindle zobrazí lupu, kterou si vybereš oblast a pak jen posouváš dolů
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    BORDIGA: hele jako proste jdou, trojku jsem si poridil ze stejnyh duvodu jako tady pises. trojku, abych si do tech pdfek mohl vepisovat poznamky a pouzival co nejmin pocitac s aktivnim displayem. ale skutecnost je takova, ze kdyz mam po ruce pocitac, lip se to cte na pocitaci, obzvlast kdyz ted pisu diplomku a muzu rovnou casti textu pouzivat. kindle je proste primarne delanej na "precteni" a ne uz na dalsi praci s textem. jestli od nej thle ocekavas tak ti dobre poslouzi.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Daju sa posielat aj nejake ine SK noviny do Kindle nez SME?
    SILENT
    SILENT --- ---
    CARTMAN: nechme toho, for byl v tom celem vlaknu (KUBIS si pochvaloval trojku prave po tom, co zaznelo, ze 4-Touch neumi otacet; tys mu na to odpovedel, ze ten reader je stejnej; PECA upozornuje, ze problem je preci prave v otaceni; ty odpovidas, ze jen u Touch; a ja ti rikam, ze o to prave od zacatku slo - zkratka se nam to pekne zacyklilo)
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    DUNAR_: to sem posílal já jako příklad :-) potřebuju číst hromadu podobných článků a dalších textů, který mám v pdf, takže kvůli tomu zvažuju pořízení kindle, ale protože nejsem znalý věci, ptal sem se tu, jak moc je kindle na čtení pdf vhodný
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    KUBIS:
    SILENCE: Toz peknou to ctete literaturu. :-)
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    SILENT: a vcem je ten for ze k3 to umi a k4 taky a jedna verze k4 to neumi protoze kluci z amazonu neumej rotovat touch zones?... jestli ma byt ten for ze k4 touch neumi rotovat bez jailbreaku tak ok ale to se o ni vedelo od sameho zacaktu takze pokud mi jde o rotaci tak si ho nekoupim ne? :D
    SILENT
    SILENT --- ---
    BORDIGA: ano - touch neumi zobrazovat texty na sirku, "obyc" K4 ano.
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    BORDIGA: sry za tapetu i kvalitu (foceno mobilem), ale snad to pomuze tvoji predstave o cteni dvousloupcoveho textu. ja tyhle texty taky ctu a precist to jde - samozrejme jednosloupcovy pdfko je citelnejsi lepe a prijemneji, protoze to dvousloupcovy musis prestrankovavat nahoru a dolu, protoze kindle ti takhle na sirku zobrazi pulku pdf stranky.
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    MR_MITCH: a co případná konverze do nějakýho jinýho formátu?
    MR_MITCH
    MR_MITCH --- ---
    MUXX: nebo čtečku, co umí pdf oříznout a rozdělit sloupce, třeba sony prs-t1

BORDIGA: na tohle se hodí čtečka, co má dobrou podporu PDF (třeba ta sony prs-t1), nebo má velkej displej (9''), nebo si na počítači můžeš to pdf upravit a rozřezat, třeba pomocí briss
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    MUXX: a co na tom nejde precist? ja to vidim uplne v pohode, je to mozna mensi ale lupou si to kdo hur vidi zvetsi..

MUXX
    MUXX --- ---
    BORDIGA: neni to otagovany takze reflow nepujde. cela stranka se zmensi na velikost kindlu a nepujde to precist. potrebujes bud kindle DX nebo ipad.
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    SILENT: jsem fakt úplný laik, takže jaký je rozdíl mezi touch a obyč? :-) a rozumímk tomu tedy správně, že "obyč" je na čtení pdf lepší? třeba kindle 4 je na tom tedy jak?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam