• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    KURE: +1 v otázce užitnosti pytlíku pro Kindle... upřímně, praktikoval jsem to první tři dny, než mi přišel klasickej obal, pytlík suplovalo pouzdro na netbook a musím říct, že mě to začalo iritovat ještě během těch tří dnů... Moc nějak nechápu, jak tohle někdo jako jedinnej ochranej prostředek, ale zase - proti gustu, ať někdo nemyslí, že mu cpu své, samozřejmě jedině správné, jak už to v těch případech bývá, názory do krku ;))
    ULRIK
    ULRIK --- ---
    Tedy, objevil jsem asi Ameriku, ale propojení a synchronizace Kindlu a Kindlu App na iPadu je prostě geniální. Už nemusím do postele tahat lampičku a když se mi vymlátí Kindl, můžu hned číst...ach, ty technologie...:)
    KURE
    KURE --- ---
    MELOUN: spatne si me pochopil. nechci se hadat ze custom softshell pytlik nema stat 200,-. ten pytlik muze bejt dost dobrej. autorum se omlouvam nechtel jsem aby to vyznelo utocne.

ja jsem hodnoti uzitnou hodnotu jjako kindle obal. vs cena.
    vzhledem k tomu ze pytlik plni pozadavky na obal asi tak jako krabice od doutniku na pouzdro na pistoli,
    ma (ok, pro me) cenu jen jako nouzovka pro pripad nahodneho transportu. a v tom pripade bych volil original krabici (uschovanou pro pripad reklamace) ktera je urcite bytelnejsi a setrnejsi. nebo jiny provizorni obal z toho co najdu doma (omotat rucnikem) ergo 100+ kc me prijde neadekvatni. muj puvodni prispevek vyznel blbe a jeste jednou se omlouvam.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    KURE: drahý? omg, mě to ukazuje 144kč, za kolik by sis to představoval? to zda si to pořídíš a jestli ti to vyhovuje je subjektivní. Ale cena je podle mě naprosto v pořádku, vzhledem k počtu kusů a domací práci. Za míň se s tim těžko kdo bude dělat.
    PECA
    PECA --- ---
    NAVARA: Já myslím, že Kuřeti vadí nutnost vytahovat Kindle z pytlíku, následně hledat místo, kam pytlík odložit; při ukládání potom naopak najít pytlík, vložit Kindle. Prostě opruz. Nehledě na to, že to neposkytuje ochranu proti nechtěnému poškození "cizím tělesem".

HELVETE: Já se k věcem taky nechovám "abych potřeboval mít zařízení v ocelovym obalu", ale ne vždycky mám v batohu placaté, rovné a tuhé věci. Občas se tam vyskytne třeba menží tvrdá krabička. Pak hrozí, že tlak na jedno malé místo bude nad možnosti úžasně měkoučkého obalu.

Kromě toho, v pevných deskách se mně osobně Kindle lépe držel :-)

Mám teď Opuse, nemám na něj desky, ale původní koženkové pouzdro, což je tuhá analogie na pytlík. Ochrana dobrá, manipulace na pendrek. Zvláště, když nemám kam odložit pouzdro a potom musím držet nahou čtečku. Naštěstí teď čtu skoro jen doma, kde mám po ruce odkládacích ploch dostatek :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    mohla by delat dvojvrstvy softshell, vyplneny bublinkovou folii (resp. obsitou placku bublfolie)
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    KURE: pouzdro jsem měl na K3 a stejně jsem si z něj Kindle vyndaval, protože se mi tak čte pohodlněji. Teď na K4 jsem si ho už ani nepořizoval a používám jenom tohle, to že to někomu nemusí vyhovovat, je jeho věc. Bublinková fólie udělá určitě lepší službu, bývá ovšem dost hnusná.
    KURE
    KURE --- ---
    HELVETE:diky za potvrzeni, takze je to neni obal ale velice velice velice neuzitecnej drahej pytlik.
    kdyz to vyndas v tramvaji/vlaku, konec koncu i doma tak to musis cist nahaty. navic mas dalsi predmet.
    ergo je to k necemu skutecne jen jako ochrana v batohu. stejnou praci mozna lepci udela obalit to do bublinkove folie.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    KURE: aby sis nepoškrábal tělo čtečky nebo display, když ji hodíš do batohu mezi další věci. Vyztužený to neni, to nepotřebuju, ke věcem se nechovám tak, abych potřeboval mít zařízení v ocelovym obalu...
    KURE
    KURE --- ---
    HELVETE: k cemu je takovej obal dobrej?
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    HELVETE: Pekny napad. Az svou ztratim, tak se ozvu :-)
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    snad nebude vadit trocha reklamy k predchozi debate ohledne obalu na Kindle (ci jine ctecky)
    manzelcino homemade obaly ze softshellu (proste fuska na prenaseni, aby se Kindle neposkrabal, sam ctu s kindlem vyndanym z jakehokoliv pouzdra)
    http://www.fler.cz/zbozi/softshellovy-obal-na-el-ctecky-knih-2330939
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    SILENT: no dyt, ja tam ctu vsecko co tam cist da... a klidne to priznam i noviny rano po ceste busem do prace)
    SILENT
    SILENT --- ---
    KUBIS: ja tam toho ctu docela hodne. jednak clanky z internetu (odborny i poloodborny) si tam snadno preposlu jednim clickem. jednak tam mam zasobu referencni literatury (gramatiky, slovniky, komplet prezentaci k vlastnim prednaskam, handouty k vlastnim predmetum atp.), plus i PDFka knizek a clanku, ale je fakt, ze ty nejsou na extra dlouhy cteni, pokud nemas stesti na pomerne malou velikost stranky nebo jednoduche formatovani.
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    BORDIGA: jestli to chces jen na texty (a ne na knizky) a mas dost penez tak jdi do DX. jestli nemas tak se spokojis s malym kindlem i s jeho omezenima. dvousloupcovej text se na nem moc dobre necte, ale jde to a jednosloupcovej v pohode. kdyz koupis nekde kindle z druhy ruky a za tejden zjistis ze ti to nevyhovuje tak ho prodas beze ztraty, tak co.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    BORDIGA: urcite ano, ja do toho sel ze stejneho duvodu a jem spokojeny
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    SILENCE: mně jde právě o to, že mám už plný zuby tisku (a čtení v v pc) nejrůznějších textů, který si stahuju, ale zároveň si nejsem jistý, jestli je pořízení kindle krokem k zlepšení situace :-)
    GALE
    GALE --- ---
    BORDIGA: mám K4 a když jsi odborný článek v pdf otevřeš, zobrazíš na displej naležato a zoomoješ na 150%, akorát se ti na šířku vejde jeden sloupec. Kindle zobrazí lupu, kterou si vybereš oblast a pak jen posouváš dolů
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    BORDIGA: hele jako proste jdou, trojku jsem si poridil ze stejnyh duvodu jako tady pises. trojku, abych si do tech pdfek mohl vepisovat poznamky a pouzival co nejmin pocitac s aktivnim displayem. ale skutecnost je takova, ze kdyz mam po ruce pocitac, lip se to cte na pocitaci, obzvlast kdyz ted pisu diplomku a muzu rovnou casti textu pouzivat. kindle je proste primarne delanej na "precteni" a ne uz na dalsi praci s textem. jestli od nej thle ocekavas tak ti dobre poslouzi.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Daju sa posielat aj nejake ine SK noviny do Kindle nez SME?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam