• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    SPM
    SPM --- ---
    PECA: v horké vaně si taky libuju, ale kindle po víc než roce provozu funguje pořád ok (a byl tam hodněkrát) :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PECA: tohle všecko jsem vyloučil v první vlně :) a do vany s kindlem nelezu, ba ani s knihou, neboť pravidlem mi jest, že usednu v koupel a během několika vteřin, ehm, usnu :)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    PECA:
    KID_MCHUTT: uvoleni baterie u Kindle 3 nepripada v uvahu je tam chycena jeste sroubkem ktery se nema kam vysroubovat, leda by lezl zadnim krytem :D
    PECA
    PECA --- ---
    KID_MCHUTT: Spíš bych ještě zváži:
    - čtení ve vaně (kondenzace páry), zvláště pokud si libuješ v horké koupeli;
    - cigaretový dým (srážení vodivého nikotinu na spojích), ale to je málo pravděpodobné, to už bys byl asi po smrti, aby to mělo výrazný vliv;
    - příliš velký tlak v batohu mezi knihami, notebookem, a dalším vybavením;
    - nějaký "grif", kterým to "pokládáš" (spíš třeba pohazuješ) na gauč, stolek,... nebo třeba pohození batohu i s kindlem. Ne vždy si to člověk uvědomí a i malý, ale pravidelně a často opakovaný ráz může mít vliv (třeba na uvolnění baterky).
    - pak třeba jsou lidi, kteří si nejprve sednou do křesla a potom z pod zadku loví knihy, noviny, kindly... Ok, to neočekávám, nemám tě za debila :-)
    - mačkání tlačítek příliš velkou silou? Ehm...
    ---
    určitě nejsi jediný, kdo jezdí s kindlem cca hodinu a půl denně metrem.
    CASTER
    CASTER --- ---
    DARUMA: jestli chces pres to 3G lezt i nekam jinam nez do amazon store a wikipedie (coz bude pripad mailu) tak jedine zase klavesnicovej. 3G na Kindle Touch uz je omezene.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PECA: hloubám na tím od toho prvního (ten vydržel půl roku). Jediné, co mě napadá je, že se mu nelíbí:
    1. příliš mnoho čtení
    2. nošení ven a dovnitř (ale tak velké tepelné rozdíly to nejsou nikdy)

všechny ostatní věci jsem postupně vyloučil - včetně toho EM záření (leda by mu vadila denně ta hodina a půl v metru...?)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Jedna rychla zprava: v pondělí rušíme komplet Adobe DRM za celý Baronet -takže pro Kindle. A jsme fakt rádi!
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    PIPIN: hlavne me prekvapil rozdil v kvalite displaye. na ty ctyrce je subjektivne mnohem kontrastnejsi a lip se na nem cte v horsim svetle.
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    PLUMM: Díky, to je opravdu v pohodě. Ad softwar. klávesnice - tušil jsem to, díky. Asi tím pádem půjdem do tý čtyrky...
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    PIPIN: Dá. Pohybuješ se šipkama na softwarový klávesnici.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    PIPIN: Reklama je jen v menu v podobě úzkýho banneru dole (tady to je vidět http://www.popsci.com/files/imagecache/article_image_large/articles/main%20page.jpg) a pak se reklama zobrazuje jako spořič, když kindla uspíš. Takže rozhodně Kindle 4 s reklamou, vůbec ničemu nevadí a dávat 30 doláčů navíc jen kvuli tomu, aby tam ten pidi banner nebyl, mi přijde celkem dost. :)
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    ALEXIS: Eště se chci zeptat, když ten K4 nemá klávesnici, dá se přes tu wifi nějak na net, třeba na mail? Jak se zadá adresa? Ne že by to táta někdy použil, ptám se spíš ze zvědavosti..
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    PIPIN: ak nepouziva klavesnicu, tak kludne Kindle 4
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    Potřebuju trošku poradit od zkušených.
    Otci odešel Kindle 3, už je dávno po záruce, takže se shání po novém. Vzásadě by se klidně spokojil s tímtéž (kindle 3 s wifi bez 3G), ale já mu neprozřetelně řekl, že omrknu co se stran Kindlu událo nového...no a skončil jsem tady:D
    Doporučili byste spíš Kindle3, nebo 4? Pochopil jsem, že Kindle 4 má menší kapacitu (což by nevadilo), nemá klávesnici (kterou táta prakticky nepoužívá, moc nehledá ani ve slovníku), bohatě stačí jen Wifi bez 3G. nevadila by mu asi ani reklama (jestli to chápu, tak do čtení nezasahuje, nebo jo?). Cena nehraje až tak zásadní roli...
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Ma vliv na funkcnost 3G v Kindlu zeme kde ho koupim? Prvni jsem koupil v USA a vse je ok a druhy chci koupit v UK. Bude mi vsude chodit free 3G?Pouzivam kindle na emaily. A jaky 3g kindle byste mi dneska doporucili koupit?Mam s tlacitkama a premyslim jestli neni uz nejaky lepsi. Diky.
    PECA
    PECA --- ---
    KID_MCHUTT: Chce se mi říci: "To není možný". Co jiná příčina? Nějaký zdroj silného EM záření (trafo, mikrovlnka...), nebo bějaký způsob zacházení, něco ve vzduchu (ionizátor, zvlhčovač, kouř...). Netvrdím, že se k tomu chováš jak hovado, ale tohle fakt není samo sebou. Pátý kus, hledal bych něco, co s tím děláš pouze ty.
    Kolegyně - tester, když "vyrobí" chybu, tak potřebuje dozor, abych zjistil čím to je. Protože ona mi klíčová fakta často nechtěně zamlčí. Prostě něco nějak udělá, aniž by si uvědomila, že je jediná, kdo to tak dělá :-)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    WILLOW: vím o tom, proto ho nemám :)

zato mám pátý kindl. Už zase dělá to samé - mám skoro pocit, že je to tím, že moc čtu a není to na to stavěné :/ nebo mám jako tester z povolání fakt kliku a působí generálský efekt (už jsem zkoušel kde co, včetně proměření USB portů v počítači a furt nic). Přitom ten Kindle začne mrznout a resetovat se po cca 3-5.000 stranách... (pokaždé, takže má životnost tak týden nebo dva)... dost mě to štve :/
    WILLOW
    WILLOW --- ---
    KID_MCHUTT: resetovani kindlu 3 spusoboval obal bez lampicky... kontakty (uchytky) ne nem... kdyz se od-izolujou melo by to prestat ... me se resetovat prestal
    ROOMIE
    ROOMIE --- ---
    Narazil jsem na docela dobrou četbu o hororech na Kindle: http://www.horor-web.cz/kindle.html
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    hmmm tak sem zkousel pohledat - a ono to fakt vypada, ze je to ted bonus k novym Kindlum :(
    DUNAR_
    DUNAR_ --- ---
    LOOKASH: a ty NJ a SP slovniky jsou i jinak dostupne? nebo jen s novou verzi Kindle?
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    no ja sem hned pri nakupu dostal krome Oxford Dictionary of English i Duden Deutsches Universalwörterbuch (a navic pak i The New Oxford American Dictionary; el Diccionario de la lengua española; Dictionnaire français de définitions; Dicionário Priberam da Língua Portuguesa)
    BELO
    BELO --- ---
    Sveho casu jsem tu neuspesne shanel nemecky vykladovy slovnik...
    Dnes jsem se stal majitelem PONS Woerterbuchu legalni cestou a uplne zadarmo.
    Staci si zmenit store pres manage my Kindle na amazon.de, stahnout nejakou free nemeckou knizku a slovnik k tomu dostanete jako bonus.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam