• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    JUDE
    JUDE --- ---
    ARXIE: zalozky a poznamky se syncujou ...
    S7ANLEY
    S7ANLEY --- ---
    Dá sa v duakone nastaviť, aby slovnik ukázal preklad keď sa kurzorom postavím pred slovo? (ako to má pôvodný firmware kindlu)
    LUBOSO
    LUBOSO --- ---
    ERGOSUM:
    KRYSHA:
    Dakujem za rady. Cez notebook mi to nešlo pripojiť.

MELOUN:

ARXIE:
    Vaše odpovede sú svetoborné :) Povodne som sa aj o to pokušal, ale tiež mi nešlo pripojiť sa s kindlom cez HTC wifi spot. Pregooglil som pár fór a zistil som, že musím premenovať defaultné meno wifi. Funguje potom :)
    Ďakujem ešte raz všetkým štyrom za ochotu.

Už nemusím každé ráno chodiť sa prejsť dole po schodoch k najbližšej kaviarni s Wifi free spotom - aj ked to malo niečo do seba, pripomínalo mi to moderné vyberanie novín zo schránky :))
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    prosím o radu,
    mám pdf kde jsou stránky v landscape, dva sloupce textu na stránku - dělá mi to bordel v převodu do mobi, potřeboval bych dostat pdf do formátu portrait s jen jedním sloupcem na stránku.

někdo nějaký nápad co s tím?
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    MELOUN: ja to delal stejne, pak jsem si nainstalil Kindle for Android a zapnul v administraci Amazonu aby se mi archivovaly Personal documents. Nasledne taky pomoci klip.me posilam clanky "na potom" na kindle adresu a mam to tim padem i v mobilu pres archiv a ctu i kdyz nahodou nemam Kindle sebou;)

(nevim zda se synchronizuji zalozky, ale to nebylo zatim treba.. o tom tu byla rec nize)
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    Doteď sem fungoval tak, že sem si v práci naklikal přes klip.me nebo instapaper články který si chci přečíst a po cestě dom v metru si je četl.
    Ale jelikož teď v práci nemám wifi nebylo je jak stáhnout do kindlu, stahoval jsem až doma a čtení se tak zpozdilo o 1 den.
    Až nedávno mě napadlo na adroidím telefonu zapnout tethering, resp. udělat wifi hotspot,
    těch pár málo článků rychle stáhnout a můžu číst ještě ten samý den.

Vím neni to nic světoborného ale já z toho mám radost, tak sem se chtěl podělit..
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    mam kindle 4 no-touch, vcera se mi odmital pustit - zmackl jsem button a chvili to svitilo zelene a nic.
    Pomohlo az dnes podrzet na 30 vterin a probehl komplet restart, pokud bu se to take nekomu stalo :)
    KRYSHA
    KRYSHA --- ---
    LUBOSO: teoreticky je to mozne pres USB Network patch, ale neni to uplne jednoduche a ve firmwaru 3.3 uz to nejspis nefunguje - resp funguje, ale musis byt pripojeny k nejake wifi siti , jinak Browser i Shop hlasi chybu "Wi-fi connection is required..." (u starsiho firmwaru pry stacilo zapnout wifi, bez pripojeni k siti) - ale jakmile se pripojim k wifi, tak muzu vesele brouzdat pres usb network...
    kazdopadne nejjednodussi bude fakt poridit si wifi router (popr trochu sloziteji+levneji USB wi-fi kartu do PC a sdilet internet pres ni)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LUBOSO: Asi bych to řešil buď routerem s WiFi, nebo GSM-WiFi routerem (placka do kapsy u košile), kterým se připojíš pomocí mobilního internetu 3G. Ještě by šlo udělat pomocí notebooku vlastní WiFi point.
    Možnost tahat internet z PC do Kindla přez USB bych neviděl příliš reálnou, ale možná se pletu.
    LUBOSO
    LUBOSO --- ---
    Neviem, či sa to už niekto pýtal, ak áno ospravedlnujem sa. Vie mi niekto poradiť, či je možné Kindle pripojiť k internetu aj cez pc? Bohužial, som na niekolko mesiacov mimo domova a s Wifi tu je celkom problém. Ďakujem
    SPM
    SPM --- ---
    PECA: v horké vaně si taky libuju, ale kindle po víc než roce provozu funguje pořád ok (a byl tam hodněkrát) :)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    KID_MCHUTT: To ja zase lezu do vany se vsim, knihy, PDA, Kindle a zatim jsem lehce namocil jen jednoho Kmotra a to jeste tak ze jsem si ho spatne odlozil a on se do te vany prekotil.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PECA: tohle všecko jsem vyloučil v první vlně :) a do vany s kindlem nelezu, ba ani s knihou, neboť pravidlem mi jest, že usednu v koupel a během několika vteřin, ehm, usnu :)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    PECA:
    KID_MCHUTT: uvoleni baterie u Kindle 3 nepripada v uvahu je tam chycena jeste sroubkem ktery se nema kam vysroubovat, leda by lezl zadnim krytem :D
    PECA
    PECA --- ---
    KID_MCHUTT: Spíš bych ještě zváži:
    - čtení ve vaně (kondenzace páry), zvláště pokud si libuješ v horké koupeli;
    - cigaretový dým (srážení vodivého nikotinu na spojích), ale to je málo pravděpodobné, to už bys byl asi po smrti, aby to mělo výrazný vliv;
    - příliš velký tlak v batohu mezi knihami, notebookem, a dalším vybavením;
    - nějaký "grif", kterým to "pokládáš" (spíš třeba pohazuješ) na gauč, stolek,... nebo třeba pohození batohu i s kindlem. Ne vždy si to člověk uvědomí a i malý, ale pravidelně a často opakovaný ráz může mít vliv (třeba na uvolnění baterky).
    - pak třeba jsou lidi, kteří si nejprve sednou do křesla a potom z pod zadku loví knihy, noviny, kindly... Ok, to neočekávám, nemám tě za debila :-)
    - mačkání tlačítek příliš velkou silou? Ehm...
    ---
    určitě nejsi jediný, kdo jezdí s kindlem cca hodinu a půl denně metrem.
    CASTER
    CASTER --- ---
    DARUMA: jestli chces pres to 3G lezt i nekam jinam nez do amazon store a wikipedie (coz bude pripad mailu) tak jedine zase klavesnicovej. 3G na Kindle Touch uz je omezene.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PECA: hloubám na tím od toho prvního (ten vydržel půl roku). Jediné, co mě napadá je, že se mu nelíbí:
    1. příliš mnoho čtení
    2. nošení ven a dovnitř (ale tak velké tepelné rozdíly to nejsou nikdy)

všechny ostatní věci jsem postupně vyloučil - včetně toho EM záření (leda by mu vadila denně ta hodina a půl v metru...?)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Jedna rychla zprava: v pondělí rušíme komplet Adobe DRM za celý Baronet -takže pro Kindle. A jsme fakt rádi!
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    PIPIN: hlavne me prekvapil rozdil v kvalite displaye. na ty ctyrce je subjektivne mnohem kontrastnejsi a lip se na nem cte v horsim svetle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam