• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    lidi, pouzivate nekdo evernote? hrozne rad bych si rad posilal poznamky do kindlu (kindle keyboard), ale kdyz to dam poslat na email tak mi to nevezme (kvuli obrazkum apod.). nejcasteji "clipuju" webovy stranky a rad bych si je pozdeji precetl v kindlu.

mate nejake dobre metody na to? (clearly nepouzivam)
    CASTER
    CASTER --- ---
    No vzhledem k tomu ze se keyboard kindle porad prodavaji, tak by bylo dost divny kdyby do nich nedodelali aspon podporu pro Kindle Format 8, jestli ho chteji pouzivat?
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    DARUMA: jelikoz zatim nevydal ani jeden FW na k4 netouch verzi tak me neprekvapuje ze by se vykaslal i na k3
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    CASTER: Chapu to spravne ze Amazon uz neupdatuje firmware u cudlikovych Kindlu 3G?
    CASTER
    CASTER --- ---
    Jen pro uplnost:

Kindle Touch update 5.1.0 a oficiální podpora Landscape Mode je na světě! | Amazon Kindle 3, Kindle Touch, Kindle Fire | Elektronické knihy a ebooks zdarma
    http://www.amazon-kindle.cz/kindle-touch-update-5-1-0-a-oficialni-podpora-landscape-mode-je-na-svete/
    SILENT
    SILENT --- ---
    MAWRHIS: vzal bych to pres ocr program typu abbyy
    JUDE
    JUDE --- ---
    ARXIE: zalozky a poznamky se syncujou ...
    S7ANLEY
    S7ANLEY --- ---
    Dá sa v duakone nastaviť, aby slovnik ukázal preklad keď sa kurzorom postavím pred slovo? (ako to má pôvodný firmware kindlu)
    LUBOSO
    LUBOSO --- ---
    ERGOSUM:
    KRYSHA:
    Dakujem za rady. Cez notebook mi to nešlo pripojiť.

MELOUN:

ARXIE:
    Vaše odpovede sú svetoborné :) Povodne som sa aj o to pokušal, ale tiež mi nešlo pripojiť sa s kindlom cez HTC wifi spot. Pregooglil som pár fór a zistil som, že musím premenovať defaultné meno wifi. Funguje potom :)
    Ďakujem ešte raz všetkým štyrom za ochotu.

Už nemusím každé ráno chodiť sa prejsť dole po schodoch k najbližšej kaviarni s Wifi free spotom - aj ked to malo niečo do seba, pripomínalo mi to moderné vyberanie novín zo schránky :))
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    prosím o radu,
    mám pdf kde jsou stránky v landscape, dva sloupce textu na stránku - dělá mi to bordel v převodu do mobi, potřeboval bych dostat pdf do formátu portrait s jen jedním sloupcem na stránku.

někdo nějaký nápad co s tím?
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    MELOUN: ja to delal stejne, pak jsem si nainstalil Kindle for Android a zapnul v administraci Amazonu aby se mi archivovaly Personal documents. Nasledne taky pomoci klip.me posilam clanky "na potom" na kindle adresu a mam to tim padem i v mobilu pres archiv a ctu i kdyz nahodou nemam Kindle sebou;)

(nevim zda se synchronizuji zalozky, ale to nebylo zatim treba.. o tom tu byla rec nize)
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    Doteď sem fungoval tak, že sem si v práci naklikal přes klip.me nebo instapaper články který si chci přečíst a po cestě dom v metru si je četl.
    Ale jelikož teď v práci nemám wifi nebylo je jak stáhnout do kindlu, stahoval jsem až doma a čtení se tak zpozdilo o 1 den.
    Až nedávno mě napadlo na adroidím telefonu zapnout tethering, resp. udělat wifi hotspot,
    těch pár málo článků rychle stáhnout a můžu číst ještě ten samý den.

Vím neni to nic světoborného ale já z toho mám radost, tak sem se chtěl podělit..
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    mam kindle 4 no-touch, vcera se mi odmital pustit - zmackl jsem button a chvili to svitilo zelene a nic.
    Pomohlo az dnes podrzet na 30 vterin a probehl komplet restart, pokud bu se to take nekomu stalo :)
    KRYSHA
    KRYSHA --- ---
    LUBOSO: teoreticky je to mozne pres USB Network patch, ale neni to uplne jednoduche a ve firmwaru 3.3 uz to nejspis nefunguje - resp funguje, ale musis byt pripojeny k nejake wifi siti , jinak Browser i Shop hlasi chybu "Wi-fi connection is required..." (u starsiho firmwaru pry stacilo zapnout wifi, bez pripojeni k siti) - ale jakmile se pripojim k wifi, tak muzu vesele brouzdat pres usb network...
    kazdopadne nejjednodussi bude fakt poridit si wifi router (popr trochu sloziteji+levneji USB wi-fi kartu do PC a sdilet internet pres ni)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LUBOSO: Asi bych to řešil buď routerem s WiFi, nebo GSM-WiFi routerem (placka do kapsy u košile), kterým se připojíš pomocí mobilního internetu 3G. Ještě by šlo udělat pomocí notebooku vlastní WiFi point.
    Možnost tahat internet z PC do Kindla přez USB bych neviděl příliš reálnou, ale možná se pletu.
    LUBOSO
    LUBOSO --- ---
    Neviem, či sa to už niekto pýtal, ak áno ospravedlnujem sa. Vie mi niekto poradiť, či je možné Kindle pripojiť k internetu aj cez pc? Bohužial, som na niekolko mesiacov mimo domova a s Wifi tu je celkom problém. Ďakujem
    SPM
    SPM --- ---
    PECA: v horké vaně si taky libuju, ale kindle po víc než roce provozu funguje pořád ok (a byl tam hodněkrát) :)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    KID_MCHUTT: To ja zase lezu do vany se vsim, knihy, PDA, Kindle a zatim jsem lehce namocil jen jednoho Kmotra a to jeste tak ze jsem si ho spatne odlozil a on se do te vany prekotil.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PECA: tohle všecko jsem vyloučil v první vlně :) a do vany s kindlem nelezu, ba ani s knihou, neboť pravidlem mi jest, že usednu v koupel a během několika vteřin, ehm, usnu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam