• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    SPM
    SPM --- ---
    HURDA: no trefovat se do toho potmě před spanim je fakt radost... u miniUSB tenhle problém nebyl
    HURDA
    HURDA --- ---
    NAVARA: at vymyslite jakekoliv reseni tak ho 10% lidi nebude schopno pouzit. (Precentil špatně zadaných plateb z blbým VS nebo SS)

jako vylomit si konektor, protože neumim zasunout USB ROFLMAO

http://chzmemebase.files.wordpress.com/2011/04/memes-always.jpg
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PECA: pro nektera tenka zarizeni je mini prilis velky - nemohly by ho mit
    BEDRICHKANGOO
    BEDRICHKANGOO --- ---
    SPM: ale hovnajs, ted na to koukam a je to stejne :o) (nejakej LG a Kindle 4)
    SPM
    SPM --- ---
    TWARR: piktogram tam je, ale záleží jak je natočena ta zásuvka - zrovna kindle ji má IMHO obráceně. Když jsem si koupil svůj první telefon s microUSB konektorem (bylo to až po kindlu), tak jsem ten konektor v telefonu málem vylomil, než jsem zjistil, že ten konektor je oproti kindlu otočen.
    PECA
    PECA --- ---
    TWARR: Dík, budu teď za debila, ale piktogramu jsem váhu fakt nepřisuzoval. :-O
    CARTMAN: Já vím, ale když je něco určeno pro lidi, tak by s tím lidi taky měli být schopni snadno manipulovat. A bohužel, s přibývajícími zkušenostmi ochabuje zrak a snižují se i motorické schopnosti (naštěstí zatím jenom blbě vidím ;-)

Ale dost OT. Pochopitelně, že máte pravdu. Já jenom říkám, že se to s tou miniaturizací občas přehání. A zrovna ve čtečkách je místa celkem dost.
    TWARR
    TWARR --- ---
    PECA: 99% usb kabelu ma na horni strane konektoru od nepameti piktogram, proc bych mel zjistovat, kde to ma vrsek a kde spodek tedy? :))
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    PECA: predpokladam ze ta zasuvka co je v samotnem pristoji je klicovy rozdil proc je micro a ne mini. (= je nejspis mensi a tenci)
    PECA
    PECA --- ---
    NAVARA: Nicméně taky nepovedený. Měli nechat "miniUSB". V té době byl miniUSB hojně rozšířený, někteří výrobci mobilů jej už používali, a taky se používá na různých USB diskách, hubech apod. Naproti tomu microUSB je už moc malý, není pořádně poznat kde má spodek/vršek (hlavně u zásuvky).
    Jediná výhoda je, že teď není problém najít USB nabíječku s klasickou USB A dírou :-)
    /Off Topic
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HURDA: afaik nedohodli, dostali to befelem od EU - jedina rozumna EU vec :)
    RACHETIK
    RACHETIK --- ---
    HURDA: super, díky :)
    HURDA
    HURDA --- ---
    RACHETIK: je to standard micro-USB
    (dohodli se na něm i výrobci mobilů)
    RACHETIK
    RACHETIK --- ---
    tak sem si někam "založil" káblik ke Kindlu :/ dá se koupit nějaký universální usb, nebo mají speciální konektor, kterej se nedá sehnat?
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    PECA:
    TWARR:
    obojí asi platí hlavně ve velkých městech/v Praze.

já mám obavu už jen z toho, jak to bude s doručením, když já na té adrese nesedím, jsem o 160 km jinde. ale aspoň uvidím, jak to tu funguje.
    TWARR
    TWARR --- ---
    PECA: ja jsem zaznamenal teda zasadni zmenu s tema jejich balikama do ruky od cp ;) k lepsimu, ale cas ukaze
    PECA
    PECA --- ---
    RETESKA: Jo, tento "kulturní šok" jsem si prožil také :-) Zvláště, když doručení z USA, mně do rukou, bylo v podstatě rychlejší, než doručení Českou poštou. DHL mi to dodají přímo do ruky, po telefonickém upřesnění mé aktuální polohy. Na ČP si musím dojít odpoledne sám :-/
    Pravda, oproti poštovnému 20 USD je ČP asi na 4 USD a nepřepravuje mi to letadlem ;-)
    XAJA
    XAJA --- ---
    RETESKA: vážne ich skús kontaktovať - obvykle nemajú problém s doručením na inú adresu, než je uvedená na zásielke.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    spíš mě teda bue zajímat kde mají v Blenheimu nějaké depo, jelikož na té adrese kam to vezou nejsem, a tipuju že někomu cizímu to nedají a nechají tam nějaký lísteček. bude to ještě zajímavé, když na NZ většina obchodů dělá jen ve všední den do půl páté odpoledne a já se tam dostanu jen o víkendu :D
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    PECA: to se obávám, že nepůjde, když ten balík zadával Amazon.. nevím, asi to nedokážu zařídit. nicméně koukám kde to teď je a masakr, v pátek v 16:30 zásilka vyzvednuta v Kentucky, USA, a teď v pondělí v 6:20 ráno už v Aucklandu, NZ. To vypadá, že do cíle dorazí fakt rychle :) Těším se jak malá, zrovna jsem si koupila Spasitele (používám teď jako čtečku mobil s Kindle aplikací, který mám aspoň u sebe i v práci a čtu si v prolukách).
    PECA
    PECA --- ---
    RETESKA: U DHL a podobných, bývá možné provést změnu adresy pro doručení, pokud je to ještě na cestě. Mrkni se na to sledování a zkus to zjistit.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    CASTER: nevím jak to počítají na Amazonu, který tu záruku poskytuje také na 12 měsíců, ale nejspíš mi prostě věřili, já si Kindle na jejich webu hned po koupi zaregistrovala, a to bylo právě někdy loni v červenci.
    jediné, co jsem musela udělat, bylo zaregistrovat si na webu Amazonu kreditní kartu s tou NZ adresou, naštěstí místní kartu mám, i když tam mám momentálně adresu v jiném městě, nicméně pevně doufám, že to proběhne hladce, už mi přišel mail že to poslali přes DHL a mám i tracking number, jen záleží na tom jestli mi to nešlohne někdo v tom hostelu kam to přijde... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam