• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    PECA
    PECA --- ---
    RETESKA: Jo, tento "kulturní šok" jsem si prožil také :-) Zvláště, když doručení z USA, mně do rukou, bylo v podstatě rychlejší, než doručení Českou poštou. DHL mi to dodají přímo do ruky, po telefonickém upřesnění mé aktuální polohy. Na ČP si musím dojít odpoledne sám :-/
    Pravda, oproti poštovnému 20 USD je ČP asi na 4 USD a nepřepravuje mi to letadlem ;-)
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    PECA: to se obávám, že nepůjde, když ten balík zadával Amazon.. nevím, asi to nedokážu zařídit. nicméně koukám kde to teď je a masakr, v pátek v 16:30 zásilka vyzvednuta v Kentucky, USA, a teď v pondělí v 6:20 ráno už v Aucklandu, NZ. To vypadá, že do cíle dorazí fakt rychle :) Těším se jak malá, zrovna jsem si koupila Spasitele (používám teď jako čtečku mobil s Kindle aplikací, který mám aspoň u sebe i v práci a čtu si v prolukách).
    PECA
    PECA --- ---
    RETESKA: U DHL a podobných, bývá možné provést změnu adresy pro doručení, pokud je to ještě na cestě. Mrkni se na to sledování a zkus to zjistit.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    CASTER: nevím jak to počítají na Amazonu, který tu záruku poskytuje také na 12 měsíců, ale nejspíš mi prostě věřili, já si Kindle na jejich webu hned po koupi zaregistrovala, a to bylo právě někdy loni v červenci.
    jediné, co jsem musela udělat, bylo zaregistrovat si na webu Amazonu kreditní kartu s tou NZ adresou, naštěstí místní kartu mám, i když tam mám momentálně adresu v jiném městě, nicméně pevně doufám, že to proběhne hladce, už mi přišel mail že to poslali přes DHL a mám i tracking number, jen záleží na tom jestli mi to nešlohne někdo v tom hostelu kam to přijde... :)
    CASTER
    CASTER --- ---
    RETESKA: aha jasne tak kdyz to je na firmu tak alza fakt nema co nabidnout (druhej rok zaruky ze zakona) V tom pripade je Amazon urcite lepsi. Jen by me zajimalo od ktereho data se pocita ta rocni zaruka.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    CASTER: já ho mám půl roku, koupený na kamarádovu firmu takže jen roční záruka, a jsem na 15 měsíců v cizině. kdybych to posílala do čr, vyšla by mě hodně draho pošta a kamarád by se s tím musel zabývat, navíc bych byla odteď bez čtečky (nechtěla bych ji zas za draho posílat sem, i kdyby ji úspěšně vyreklamoval) a na novou bohužel opravdu nemám. brečela jsem tohle na facebooku a kamarádi mi poradili, abych zkusila přímo podporu Amazonu - já povídám nojo ale to to budu posílat do USA a nic si nepomůžu. a hle! budu, ale celé to zaplatí Amazon!

http://dl.dropbox.com/u/189294/koukej/broken_kindle.JPG
    CASTER
    CASTER --- ---
    RETESKA: to jsi udelala sama od sebe nebo ti to v Alze doporucili?
    PECA
    PECA --- ---
    RETESKA: Tak to potěší. Právě z reklamací přeprodojeů u českých eShopů byly největší obavy. :-)
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    tak jsem si právě na Amazonu krásně vyreklamovala Kindle koupený v Alze. pošlou mi nový sem na Zéland a do mailu mi hodili samolepku co nalepím na balík s rozbitým Kindlem, který jim pošlu do USA - veškeré poštovné platí oni. neuvěřitelný servis!
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    MELOUN: krasa, skoda ze to nejde primo z evernote
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    MELOUN: sluzba klip.me?
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    lidi, pouzivate nekdo evernote? hrozne rad bych si rad posilal poznamky do kindlu (kindle keyboard), ale kdyz to dam poslat na email tak mi to nevezme (kvuli obrazkum apod.). nejcasteji "clipuju" webovy stranky a rad bych si je pozdeji precetl v kindlu.

mate nejake dobre metody na to? (clearly nepouzivam)
    CASTER
    CASTER --- ---
    No vzhledem k tomu ze se keyboard kindle porad prodavaji, tak by bylo dost divny kdyby do nich nedodelali aspon podporu pro Kindle Format 8, jestli ho chteji pouzivat?
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    DARUMA: jelikoz zatim nevydal ani jeden FW na k4 netouch verzi tak me neprekvapuje ze by se vykaslal i na k3
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    CASTER: Chapu to spravne ze Amazon uz neupdatuje firmware u cudlikovych Kindlu 3G?
    CASTER
    CASTER --- ---
    Jen pro uplnost:

Kindle Touch update 5.1.0 a oficiální podpora Landscape Mode je na světě! | Amazon Kindle 3, Kindle Touch, Kindle Fire | Elektronické knihy a ebooks zdarma
    http://www.amazon-kindle.cz/kindle-touch-update-5-1-0-a-oficialni-podpora-landscape-mode-je-na-svete/
    SILENT
    SILENT --- ---
    MAWRHIS: vzal bych to pres ocr program typu abbyy
    JUDE
    JUDE --- ---
    ARXIE: zalozky a poznamky se syncujou ...
    S7ANLEY
    S7ANLEY --- ---
    Dá sa v duakone nastaviť, aby slovnik ukázal preklad keď sa kurzorom postavím pred slovo? (ako to má pôvodný firmware kindlu)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam