• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    MORVAGOR
    MORVAGOR --- ---
    AAHHWISEGUY: Ja mam teda Kindle 3 a kdysi puvodni instalace Duokanu (pro fw 3.0) po updatech firmware az na verzi 3.3 taky nesla. Poresil to nakonec root Kindlu a nasledne spusteni instalacniho skriptu rucne. Obavam se, ze te asi ceka neco podobneho :)
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    AAHHWISEGUY: Zkus tohle http://www.youtube.com/watch?v=OT8VHJYo1xc na to jsem tedka narazil.
    Me zajima duokan hlavne kvuli PDF, protoze jsem zjistil, ze cteni PDF je nakonec u me nejcastejsi use case...
    Ale zatim jsem se nerozhoupal. Je to opravdu radove lepsi nez kindli pdf ctecka? Ja jsem v landscape docela spokojeny...
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    pouzivate nekdo Duokan na Kindle 4? marne se ho pokousim nainstalovat dle http://www.amazon-kindle.cz/nova-verze-alternativniho-systemu-duokan-pro-amazon-kindle-4-a-keyboard/ tzn. zkopirovanim DK slozky a data.tar.gz do korenovy slozky Kindlu a naslednym restartem (a jejich opakovanim dokud duokan nenabehe).

jenze ten bohuzel nenabehne, protoze pi samotnem restartu se data.tar.gz vymaze a ja to tak muzu urestartovat k smrti :D

chci vyzkouset ten PDF prohlizec, protoze ctu prevazne cizojazycna PDFka, jailbreak pry neni nutny.

Verze: Kindle 4.1.0
    MYSHAAK
    MYSHAAK --- ---
    COMATORY: Pokud jednorázově, tak zkus http://www.klip.me/googlereader/welcome, ten však neumí obrázky
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    MYSHAAK: ja prave hledam nejake jednorazove reseni. normalne na kindlu veci rss nectu.
    MYSHAAK
    MYSHAAK --- ---
    COMATORY: Já jsem se na tohle zaregistroval na sendtoreader.com, naprostá spokojenost, ale není to zdarma...
    COMATORY
    COMATORY --- ---
    Jak byste nejlepe vyresili toto? Mam spoustu neprectenych RSS a rad bych si je ted precetl v Kindle na dovolene v nativnim formatu (nebo aspon MOBI). Idealni by bylo, kdyby kazdy RSS kanal mel vlastni dokument, ale klidne by mi nevadilo jestli by slo vzit veci z meho Google Readeru a neprectene polozky prevest na MOBI s tim ze by se dalo mezi jednotlivymi clanky navigovat. Dikec!
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    diky - googlim to uz po nekolikate, ale zjevne spatnymi slovy
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ahoj,
    resim potiz s vystavenim mobi sobouru pro kindle - obcas v kindle pouyivam experimentalni web browser a narayil jsem na to, ze neumim stahnout ebook vystaveny pres primy odkaz - zobrazi se mi v prohlizeci, ale kindle jej neulozi do sveho repozitare - pokud takto pristupuju k souborum ulozenym na dropbox, tak pri kliknuti na soubor mi nabuidne, ze jej ulozi do sveho repozitare

doufam,ze to popisuju srozumitelne

muzete mi nekdo poradit, co s tim?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KURE: Teď jsem zkoušel v LibreOffice převod do HTML a v Calibre do mobi. Funguje, drží pohromadě, ale na rozdíl od epub příjde o rámečky a pozadí. Ale je asi 20% šance, že jen neumím něco nastavit. Obecně mi ale epub formátuje mnohem líp než mobi.
    A vůbec. Jak to Kindle otevře přímo v HTML?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KURE: Word do hrml, z nej epub a konverze do mobi.
    Bacha, je tam omezeni, co se tyka velikosti tabulek.
    KURE
    KURE --- ---
    KURE: aha uz me doslo jak si myslel to s tim browserem :D
    no to nejde, musi to bejt vevnitr v kindlu
    KURE
    KURE --- ---
    EVILMIND: tak excel do html me vzdy rozbije ty tabulky na seznam bunek pod sebou.
    kindle browser neznam, to du najit.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    KURE: ulozit z excelu jako html, a nahrat pres calibre? nebo hodit do google doc, a zkusit jak by to vypadalo z kindle browseru? :)
    KURE
    KURE --- ---
    BEDRICHKANGOO: jojo, me este chybi nejakej vodotesnej obal abych moh cist primo v rybniku na madracce treba :D

kdyz uz se tu nakously ty MS formaty, mate nekdo odlazenej postup jak dostat tabulku z excelu do kindle?
    jen na podivani, takze to muze bejt cokoliv i obrazek,
    proste nejakej postup kterej je pomerne jednoduchej aby se dal vysvetlit i malo gramotnym?
    BEDRICHKANGOO
    BEDRICHKANGOO --- ---
    Ať neřešíme stále technické stránky.
    Tady trocha toho, proč byl vlastně vyrobený.
    Víkendové válendo na molu. (Vonegut - Kolíbka)

ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KURE: MS DOC čte E-Reading/Hanlin ale je to děs. To už raději PDF :-(
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    KURE: no a zapomnel jsi zminit, ze ne kazdej chce velkyho bratra az do postele...
    KURE
    KURE --- ---
    CARTMAN: me taky prekvapilo jak malo me bavilo cist ruzny noviny a casaky.
    (a to ta schopnost posilat si tam ruzny tiskoviny byla jednim z veci co me prislo fakt dobry)
    ale ukazalo se ze to byla pro me jen z nouze ctnost jako vycpavka kdy sem neměl po ruce prave rozectenou knihu.
    takze jsem sklouzl k tomu ze na tom proste jen ctu knizky.

formaty chapu, ale pouzivam calibre abych mel aspon nejakej pordek v knizkach, a tak neni problem vsechno konvertovat na mobi. navic tech knih je par, kdybych mel takhle konvertovat treba mp3 tak to by neslo, ale u knih to neni zadnej problem.

obcas bych ocenil schopnost prohlizet ms ofice dokumenty. to je asi jedinne co me na tom sem tam chybi, ale nevim esli to nejakej eink umi.

VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    CARTMAN: take to nechapu - da se rict, ze mi kundle zlepsil manzelsky zivot - zena nenadava, ze taham notebook do postele ;)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    CARTMAN: holt sa musis zmierit s myslienkou, ze ten "dynamicky content" nie je zaujimavy pre vsetkych, ktori pouzivaju Kindle... niektori ludia ho fakt pouzivaju len ako artikel zamenitelny s papierovou knihou (hint: papierove knihy tiez nemaju "dynamicky content")
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam