• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    KURE
    KURE --- ---
    EVILMIND: tak excel do html me vzdy rozbije ty tabulky na seznam bunek pod sebou.
    kindle browser neznam, to du najit.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    KURE: ulozit z excelu jako html, a nahrat pres calibre? nebo hodit do google doc, a zkusit jak by to vypadalo z kindle browseru? :)
    KURE
    KURE --- ---
    BEDRICHKANGOO: jojo, me este chybi nejakej vodotesnej obal abych moh cist primo v rybniku na madracce treba :D

kdyz uz se tu nakously ty MS formaty, mate nekdo odlazenej postup jak dostat tabulku z excelu do kindle?
    jen na podivani, takze to muze bejt cokoliv i obrazek,
    proste nejakej postup kterej je pomerne jednoduchej aby se dal vysvetlit i malo gramotnym?
    BEDRICHKANGOO
    BEDRICHKANGOO --- ---
    Ať neřešíme stále technické stránky.
    Tady trocha toho, proč byl vlastně vyrobený.
    Víkendové válendo na molu. (Vonegut - Kolíbka)

ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KURE: MS DOC čte E-Reading/Hanlin ale je to děs. To už raději PDF :-(
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    KURE: no a zapomnel jsi zminit, ze ne kazdej chce velkyho bratra az do postele...
    KURE
    KURE --- ---
    CARTMAN: me taky prekvapilo jak malo me bavilo cist ruzny noviny a casaky.
    (a to ta schopnost posilat si tam ruzny tiskoviny byla jednim z veci co me prislo fakt dobry)
    ale ukazalo se ze to byla pro me jen z nouze ctnost jako vycpavka kdy sem neměl po ruce prave rozectenou knihu.
    takze jsem sklouzl k tomu ze na tom proste jen ctu knizky.

formaty chapu, ale pouzivam calibre abych mel aspon nejakej pordek v knizkach, a tak neni problem vsechno konvertovat na mobi. navic tech knih je par, kdybych mel takhle konvertovat treba mp3 tak to by neslo, ale u knih to neni zadnej problem.

obcas bych ocenil schopnost prohlizet ms ofice dokumenty. to je asi jedinne co me na tom sem tam chybi, ale nevim esli to nejakej eink umi.

VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    CARTMAN: take to nechapu - da se rict, ze mi kundle zlepsil manzelsky zivot - zena nenadava, ze taham notebook do postele ;)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    CARTMAN: holt sa musis zmierit s myslienkou, ze ten "dynamicky content" nie je zaujimavy pre vsetkych, ktori pouzivaju Kindle... niektori ludia ho fakt pouzivaju len ako artikel zamenitelny s papierovou knihou (hint: papierove knihy tiez nemaju "dynamicky content")
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    KURE:
    RIVEEK: to je fakt no. pokud bych hledal ctecku a nezalezelo by mi na whisperneru tak bych si radsi koupil nejakou co treba podpureje majoritni formaty nebo neblije do svych knih drm nebo ma trosku snesitelnejsi pdf reader ale zase chapu ze moje pozadavky nejsou majoritni tudiz ok ale stejne me to prekvapuje odrzinout se od veskeryho dynamickyho contentu kterej kindly umi dorucovat zdarma :)
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    KURE: přesně moje situace - koupený normálně, zaregistrovaný a víc nemám důvod se k wifinám připojovat.
    KURE
    KURE --- ---
    CARTMAN: ja myslim ze kindle ma i jiny vyhody. napriklad byl dost dlouho bezkonkurencne nejlevnejsi eink.
    a ja sice zaregistrovanyho kindla mam ovsem sluzby amazonu na nic nepotrebuju, takze kindla krmim kabelem z kompu, mam ho vyhradně jako nahradu papírovy knihy. ergo chápu že je hodně lidí který zadnej whispernet nepotrebujou.
    SPM
    SPM --- ---
    PEK: otázka jak moc rychle to funguje; možná že když už je to posunutý o moc, tak už ne :) před časem když už hodiny měly náskok asi hodinu a půl jsem tu wifi zapnul a čas šel pořád stejně blbě... asi se to musí dělat častějš, než to nabere takovej offset :)
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    PECA: dobrovolne se odstrihnout od whispernetu defkato jediny vyhody kindla vyzaduje urcite balls of steel :D ale lidi jsou fakt zvlastni za vidinou usetrenych peti stovek jsou schopny cehokoliv :)
    PECA
    PECA --- ---
    PEK: Na to jsem slyšel jeden o tom, že lidi, kteří si koupili sponzorovanou verzi (tu s reklamami), nechtějí Kindle registrovat a připojovat do netu, aby jim to nezobrazovalo reklamy... No, taky řešení, že.
    PEK
    PEK --- ---
    SPM: RIVEEK: Myslím, že čas se synchronizuje, když je kindle zaregistrovaný u amazonu a připojí se přes wifi nebo 3g síť. Často čtu články z webu a hodiny jdou správně.
    SPM
    SPM --- ---
    FEAINNE: no, mně jdou dopředu taky :) možná ne až tak moc rychle, ale jo, za měsíc provozu je to v nepoužitelném stavu :)
    DALIBOR
    DALIBOR --- ---
    díky moc!
    FEAINNE
    FEAINNE --- ---
    RIVEEK: Zajímavé, mně se úplně stejně zpožďují.
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    možná lamerský dotaz - na Kindle 3 se mi pravidelně předcházejí hodiny (device time) během dvou týdnů klidně o deset patnáct minut. Což mě vždy, když si čtu a chci vědět kolik je - a stačilo by ťuknout na "menu" - nutí vytahovat mobil. Zvlášť v nacpaném MHD pruda.
    Máte s tím prosím někdo zkušenosti nebo radu co se s tím dá dělat ? Nechi se zatím pouštět do případného upgrade už tak nějak z principu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam