• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    QUIDO: souhlasím s Jyrkou, na tohle čtečky fakt nejsou. Sice neradím MacBook, ale obecně (téměř) jakýkoli solidní malý notebook do 13".

Nejlepší by ale na tohle byl tablet s rychlou odezvou, možností psát perem a připojitelnou kvalitní klávesnicí (bluetooth). Zatím nic takového ale na trhu není.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    QUIDO: jako majitel čteček a tabletů Ti radím MacBook Air 11".
    Fakt, čtečky na to nejsou.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    QUIDO: Na tohle jsem používal Psion 5mx MS super klávesnici. a zvládne oboji.
    QUIDO
    QUIDO --- ---
    QUIDO: ty texty mam casto v pdfku.
    QUIDO
    QUIDO --- ---
    cau, rad bych si koupil nejakou ctecku knih, ne nutne kindle, abych si moh po cestach procitat texty ve skole psat poznamky. ma nejaka ctecka na trhu pri trose sikovnosti dost presnou a rychlou klavesnici? diky za radu..
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    STARE_CASY: hej restart me nenapadl, udelal jsem ho a je vsechno jak ma byt :) dik za inspiraci pri reseni :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ASYD: Pro Tebe jegformat Mobi, na Palmknihach mu rikame taky Kindle.
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    KORINKOWICZ: přeregistrace dělá docela zmatky, už jsem slyšel od více lidí, že jim zmizely kolekce, poznámky apod.

Nakonec bylo nejlepší data z Kindla vytáhnout, resetnout (stačil "soft" reset - dlouhé podržení vypínacího tlačítka) a znovu data nahrát a vytvořit chybějící kolekce.
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    tak mám od kámoše půjčenej Kindle a je to fajn, ale začínaj se s tim dít divný věci:)

měl jsem vytvořenou collection a v ní pár knížek (některý z těch, co už tam byly od toho kámoše, další jsem uploadnul sám přes usb)... včera jsem to ale přeregistroval na svůj účet a kolekce zmizela včetně všech knížek... zajímavý ale je, že když se pak koukám do výpisků některej z nich prokliknu, na tu knihu se normálně dostanu. když to připojim do kompu, tak jí tam taky vidim.... na Home se mi ale ty knihy zkrátka neukazuju a v archivu taky ne... nevíte nekdo co to všechno znamená? :))
    ASYD
    ASYD --- ---
    fer...tot vse co jsem potreboval vedet, dekuji
    JUDE
    JUDE --- ---
    DRM adobe kindle neumi, epub kindle neumi ale jde prevest pomoci calibre treba: jinak palmknihy.cz jsou asi nejdal s podporou kindle, kosmas.cz ma nektere nakladatelsvi exkluzivne, ereading.cz moc kindle rad nema ale neco tam je... adobe DRM se samozřejmě dá poměrně jednoduše vykostit a nasledne prevest pomoci calibre - PDF - je pro e-ink ctecky imho ciste zlo ....
    ASYD
    ASYD --- ---
    ok...dik za popostrceni

vyresil jsem to tak, ze jsem rodicum nasel par serveru kde fakuji wooky a jejich eknihy by meli byt kompatibilni s kindle cteckou... sice mensi vyber, ale s tim jsme smireni

mam jen posledni dotaz: tituly jsou vesmes nabizeny ve formatech ePub nebo PDF (coz uz je mnohem lepsi, protoze o techto formatech vim ze se daji na kindle pouzit)

akorat nevim co si myslet o jakemsi DRM ochrane od Adobe

poradite mi jeste co mam cekat od teto ochrany, pripadne jak toto spolupracuje s kindle cteckou?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ASYD: OK, nicméně transformace není. A kdyby byla, tak není legální.
    Legální je naproti tomu ty knihy upirátit. Což je mi jako prodejci ebooků nemilé, nicméně je to pravdivé.:-) O morálce v tomto případě nemluvím. Nicméně, pokud chtějí být Tvoji rodiče legální a morální, tak mají možnost.
    V případě, že to nejsou knihy nakladatelství Euromedia (napřiklad řady Odeon), tak je legálně koupíš na Palmknihy.cz, kosmas.cz nebo ereading.cz. Všichni tři podporují Kindle, někdo tomu dává větší či menší komfort.
    ASYD
    ASYD --- ---
    no hele...ja jsem v tehle problematice uplnej noob
    tohle byl prvni rozumny odkaz co na me vyjel na google po zadani kindle wooky...ponevadz mi slo o moznost "transformace na kindle ready dokument"
    ASYD
    ASYD --- ---
    ouk...
    jako nasel jsem zdroje ceskych (pripadne zahranicnich titulu v ceskem prekladu) ebooku i pro kindle, ale vyber byl o dost omezenejsi

je tedy nejaka moznost dostat do kindlu titul, ktery je ofiku nabizen v jinem ne-kindle ready formatu?
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ASYD: asi nebude chytry cerpat zkusenosti z clanku z roku 2010, ne?
    KURE
    KURE --- ---
    ASYD: clanek sem nešetl ale "3. 12. 2010, Marek Lutonský"
    a za dva roky se toho může změnit opravdu hodně. ;o)
    ASYD
    ASYD --- ---
    nn....
    ja spis vychazim z tohoto clanku

Kindle a české knihy: zatím zapomeňte a ani se netěšte
    http://mareklutonsky.blog.zive.cz/2010/12/kindle-a-ceske-knihy-zatim-zapomente-a-ani-se-neteste/

jinak nakoupim pro kindle milerad z jakehokoliv shopu

zkusim www.palmknihy.cz
    KURE
    KURE --- ---
    a pokud už budeš lámat wooky-knihu na kindle, tak to z právního hlediska pácháš stejný zlo jako když to rovnou upirátíš.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KURE: jemu jde o kindle store na Amazonu, tam toho mnoho v češtině skutečně nebydlí
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    ASYD: pro Kindla bez problémů nakoupíš na třeba na www.palmknihy.cz - knížka ti přijde do Kindla automaticky, pokud vyplníš kindle adresu do profilu.

Wooky nedominuje. Má jenom plné reklamy keců, ale prodeje jsou mizivé.

Navíc ta jejich čtečka je děsnej krám.
    KURE
    KURE --- ---
    1) kindle podporuje cestinu uplne normalne.
    2) woooooky nedominuje vubec nikde, je to proprietarni ksindl s kterym si zažijes vic trablu nez radosti.
    3) slusne eshopy prodavaji ebooky bez drm, tedy se bezproblemu daji nahrat do kindle.
    ASYD
    ASYD --- ---
    tata chtel pro mamu koupit ctecku ebooku
    tak sem mu doporucil kindle, jakozto v mych ocich nejpopularnejsi a nejrozsirenejsi ctecku globalne

posleze z nej vypadlo, ze nejak nemuze sehnat obchod kde si legalne zakoupit nejakou tu knihu aby se to dalo narvat do kindlu

tak sem se na to kouknul .... no a jake prekvapeni me cekalo, kdyz jsem zjistil ze Kindle-Amazon nepodporuje cestinu... a ze u nas dominuje (nebo ne?) jakasi Wooky sragora a takove tituly se nedaji nahrat na Kindle

ted mam kapku maslo na hlave...mama fnuka ze chce kupovat tuhle a tuhle novinku, kterou ale klasicky nabizej jenom pro wooky (pres tu jejich ctecku se nak nemuzu dostat k fyzickemu umisteni daneho titulu... ze bych to zkusil preformatovat a nahrat do Kindle pristroje pres aplikaci calibre)

poradite mi?
    napadla me varianta ze rodicum tedy doporucim si koupit wooky ctecku a at si vklidu nakupuji v neoluxoru, kosmas a spol. a ja si od nich prevezmu kindle a budu ho pouzivat vice "punkove" (warez knihy... tituly v anglictine...atd)

...idealni by ale asi bylo, kdyby se mi nejak povedlo dostat wooky-based titul na kindle ctecku...jde to nejak?
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Mírný OT - neměl by někdo s Kindlem Touch zájem o výměnu za BN Nook Smart Touch? Je to skvělý zařízení, ale mám teď novej velkej androidovej telefon, takže čtečka s Androidem pro mě už nemá takovej sexappeal, a chybí mi Amazonskej whispernet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam