• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BRUSINKA: tak jak pise SILENT:
    pokud jsem totiz dobre rozumel, jde o pdf sice uz textove, ale odborne a tam je automaticky kvantum ilustraci, poznamek, sloupcu, grafu a podobnych formatovani a sazby dokumentu a pri beznem prevodu do mobi se tohle silene prehazi...
    a to nemluvim o problemu s kodovanim cestiny! pokud jsou to stare pdf a maji vlozene nonunicode fonty je to problem... pokud navic jde o nejake pdf z Apple je to jeste problematictejsi... takze to tve ujisteni o snadne konverzi bych bral se znacnou rezervou!!

opravdu tak jak doporucuje Silent - nejprve si zkus konverze do mobi (ten budes prave na tom Kindlu pouzivat), a pak teprve na zaklade tech testu citelnosti treba na PC (calibre ma ebook reader v sobe a muzes to zkusit pak v PC a hned uvidis...) bych sel do ctecky...
    muze se ukazat ze zadna ze soucasnych ctecek na ty tve pdf nestaci... pak radej jdi do tabletu, ktery umi pdf mnohem lepe...
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    CORNELA: tak to snadno převedeš do jinýho formátu. Imo záleží, jak s tím plánuješ pracovat - já po mých zkušenostech kindle používám jen na opravdu běžné čtení beletrie stránku za stránkou (a na cestování, díky odolnosti a výdrži baterky), pro práci/studium, kde je potřeba vyhledávat, přeskakovat, prolistovávat atp. používám iBooks - iPad. Taky zvaž, jestli nebudeš potřebovat text přibližovat, na to je taky kindle trochu nešikovný.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    CORNELA: kindle s reklamou je úplně v pohodě. Je jen malá reklama na konci seznamu a na obrazovce spícího kindlu.

Ale co se týče práce s pdf - nevím, jak touch, ale já bych se s keyboard z pdfek picla, ze scanovaných (což většinou odborná literatura bývá) obzvlášť - v tomhle ohledu na plné čáře vítězí ipad.
    XAJA
    XAJA --- ---
    CARTMAN: jasné, preto píšem u vás, myslené mimo us.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    XAJA: to neni pravda pokud to prozenes pres americkou adresu ale jinak mas recht.

SPM: oni jim to vsechno kontroluji stroje ;)

me prislo pet razitek na tubusu s plakatem + natrzeny plakat jak to celnik nemel cas poradne slozit a to vsechno jen proto ze na tubusu bylo napsano "gift"
    XAJA
    XAJA --- ---
    SPM: nič nechceli (u vás), lebo amazon si pri zásielkách do cudziny prihodí aj potrebné sumy na clo a dph a zabezpečí preclenie a zdanenie automaticky. takže podľa adresy sú všetky poplatky už v cene.
    SPM
    SPM --- ---
    BALAENA: kolega si ho koupil přímo z amazonu nějakou dobu po tom, co dph zavedli a přišel mu normálně a nic nechtěli. IMHO je to hlavně o tom, jakou má člověk smůlu :) podle mě ty balíky stejně nestíhaj kontrolovat všechny, takže je to o štěstí, jestli má zrovna celník náladu prudit :)
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ahoj,
    resil jste nekdo, jak vytvaret v calibre rss knizky typu periodical, popripade jestli lze naridit/zaridit, aby se ukladala do kolekce s urcitym nazvem?
    diky

konkretne si vyrabim rss z neviditelneho psa, a chci mit i historii
    vsiml jsem si, ze starsi cisla idnes.cz se automaticky presouvaji do slozky archived

jak je mozne toto zaridit a je mozne si urcit i slozku, kam se bude presouvat?

diky
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KURE: těžko říct...
    "Doby, kdy se celníci nechali opít balíky typu ‚posílám ti ten foťák, co jsi tady zapomněl‘ nebo ‚milá sestřenko, vše nej k narozeninám‘, jsou už pryč," konstatuje na fóru serveru digineff.cz uživatel pod přezdívkou "tori".
    (http://ekonomika.idnes.cz/za-zasilky-z-usa-i-ciny-si-lide-od-dubna-priplati-az-20-procent-pl7-/ekonomika.aspx?c=A110112_1513345_ekonomika_fih)
    KURE
    KURE --- ---
    MTHU: njn. ale kdyz mu to posle kamos s dopisem: tady je ten kindl co sis u nas zapomel.... :D
    MTHU
    MTHU --- ---
    KURE: Na to už bych nespoléhal, já našel na balíku z DX.com asi za 3 dolary (celní deklarace byla správně) razítko, že to prošlo rentgenem. A na Kindle už tam budou asi alergičtí :-)
    SAVANNAH
    SAVANNAH --- ---
    KURE: no právě že tam mám známý, který mi to zabalej celkem jak budu chtít...
    KURE
    KURE --- ---
    SAVANNAH: obednaval sem nejakej křáp z japonska (po zavedeni toho zlodejskyho dph) v cene cca $250.
    prodejce byl filuta a poslal to s popiskem $20,- home tool.
    zadny zdrzovani, zadny dph zadny clo.

ovsem uz to bylo pred nejakou dobou a oni to pry ted vic kontrolujou.
    ovsem pokud mas v americe nekoho kdo ti to posle v jinym baleni imho ses v pohode.
    SAVANNAH
    SAVANNAH --- ---
    BALAENA: jak je to s clem/DPH teď, když člověk pošle ten kind ale rozbalenej? (prostě ne přímo z amazonu, ale necháš si ho poslat někam, tam ho někdo vybalí, vyndá účet, a pošle jenom jako balík) Pořád to dostane +20%?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SAVANNAH: jo, jde, máme po bytě několik microUSB nabíječek a kabelů a připichujeme na ně telefon, Kindla nebo myš na dobíjení, jak se nám to zrovna hodí
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KID_MCHUTT: ok, před rokem a půl (prostě těsně před tím snížením limitu na DPH) a před rokem a tři čtvrtě (vánoce těsně předtím) přišly dva Kindle 3 z USA s emerikánským adaptérem.
    Třeba mi poslali speciální sérii, kam adaptéry dávají. Ale stál stejně jako ty ostatní.

Bílý Kindle 3 koupený ve Státech v prvním obchodě na rohu adaptér samozřejmě měl.
    SAVANNAH
    SAVANNAH --- ---
    BALAENA: co jsem koukal teď na amazonu na ten nejzákladnější, tak tam právě i píšou:

Included in the Box Kindle wireless e-reader, USB 2.0 cable. Power adapter sold separately.

(source http://www.amazon.com/..._p349_d0_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=14F7CTGWRV5SFEH8F61A&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470938631&pf_rd_i=507846)

tak jestli to jde v pohodě nabíjet jako mobil nebo je tam nějakej problém. Beru to, že to je ok :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    BALAENA: jak komu, mě trojka (všechny, co jsem měl a nebylo jich málo) pokaždé přišla bez adaptéru, jenom s kablíkem
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BEDRICHKANGOO: trojka chodila i s adaptérem. buď rád, aspoň nemusíš skladovat nebo vyhazovat zbytečnej kus elektrošrotu
    BEDRICHKANGOO
    BEDRICHKANGOO --- ---
    ja kupoval kindle4 z amazonu a prisla jen mala krabicka, v ni ctecka a kabilek, adapter zadnej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam