• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    CORNELA: tak to snadno převedeš do jinýho formátu. Imo záleží, jak s tím plánuješ pracovat - já po mých zkušenostech kindle používám jen na opravdu běžné čtení beletrie stránku za stránkou (a na cestování, díky odolnosti a výdrži baterky), pro práci/studium, kde je potřeba vyhledávat, přeskakovat, prolistovávat atp. používám iBooks - iPad. Taky zvaž, jestli nebudeš potřebovat text přibližovat, na to je taky kindle trochu nešikovný.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    CORNELA: kindle s reklamou je úplně v pohodě. Je jen malá reklama na konci seznamu a na obrazovce spícího kindlu.

Ale co se týče práce s pdf - nevím, jak touch, ale já bych se s keyboard z pdfek picla, ze scanovaných (což většinou odborná literatura bývá) obzvlášť - v tomhle ohledu na plné čáře vítězí ipad.
    XAJA
    XAJA --- ---
    CARTMAN: jasné, preto píšem u vás, myslené mimo us.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    XAJA: to neni pravda pokud to prozenes pres americkou adresu ale jinak mas recht.

SPM: oni jim to vsechno kontroluji stroje ;)

me prislo pet razitek na tubusu s plakatem + natrzeny plakat jak to celnik nemel cas poradne slozit a to vsechno jen proto ze na tubusu bylo napsano "gift"
    XAJA
    XAJA --- ---
    SPM: nič nechceli (u vás), lebo amazon si pri zásielkách do cudziny prihodí aj potrebné sumy na clo a dph a zabezpečí preclenie a zdanenie automaticky. takže podľa adresy sú všetky poplatky už v cene.
    SPM
    SPM --- ---
    BALAENA: kolega si ho koupil přímo z amazonu nějakou dobu po tom, co dph zavedli a přišel mu normálně a nic nechtěli. IMHO je to hlavně o tom, jakou má člověk smůlu :) podle mě ty balíky stejně nestíhaj kontrolovat všechny, takže je to o štěstí, jestli má zrovna celník náladu prudit :)
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ahoj,
    resil jste nekdo, jak vytvaret v calibre rss knizky typu periodical, popripade jestli lze naridit/zaridit, aby se ukladala do kolekce s urcitym nazvem?
    diky

konkretne si vyrabim rss z neviditelneho psa, a chci mit i historii
    vsiml jsem si, ze starsi cisla idnes.cz se automaticky presouvaji do slozky archived

jak je mozne toto zaridit a je mozne si urcit i slozku, kam se bude presouvat?

diky
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KURE: těžko říct...
    "Doby, kdy se celníci nechali opít balíky typu ‚posílám ti ten foťák, co jsi tady zapomněl‘ nebo ‚milá sestřenko, vše nej k narozeninám‘, jsou už pryč," konstatuje na fóru serveru digineff.cz uživatel pod přezdívkou "tori".
    (http://ekonomika.idnes.cz/za-zasilky-z-usa-i-ciny-si-lide-od-dubna-priplati-az-20-procent-pl7-/ekonomika.aspx?c=A110112_1513345_ekonomika_fih)
    KURE
    KURE --- ---
    MTHU: njn. ale kdyz mu to posle kamos s dopisem: tady je ten kindl co sis u nas zapomel.... :D
    MTHU
    MTHU --- ---
    KURE: Na to už bych nespoléhal, já našel na balíku z DX.com asi za 3 dolary (celní deklarace byla správně) razítko, že to prošlo rentgenem. A na Kindle už tam budou asi alergičtí :-)
    SAVANNAH
    SAVANNAH --- ---
    KURE: no právě že tam mám známý, který mi to zabalej celkem jak budu chtít...
    KURE
    KURE --- ---
    SAVANNAH: obednaval sem nejakej křáp z japonska (po zavedeni toho zlodejskyho dph) v cene cca $250.
    prodejce byl filuta a poslal to s popiskem $20,- home tool.
    zadny zdrzovani, zadny dph zadny clo.

ovsem uz to bylo pred nejakou dobou a oni to pry ted vic kontrolujou.
    ovsem pokud mas v americe nekoho kdo ti to posle v jinym baleni imho ses v pohode.
    SAVANNAH
    SAVANNAH --- ---
    BALAENA: jak je to s clem/DPH teď, když člověk pošle ten kind ale rozbalenej? (prostě ne přímo z amazonu, ale necháš si ho poslat někam, tam ho někdo vybalí, vyndá účet, a pošle jenom jako balík) Pořád to dostane +20%?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SAVANNAH: jo, jde, máme po bytě několik microUSB nabíječek a kabelů a připichujeme na ně telefon, Kindla nebo myš na dobíjení, jak se nám to zrovna hodí
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KID_MCHUTT: ok, před rokem a půl (prostě těsně před tím snížením limitu na DPH) a před rokem a tři čtvrtě (vánoce těsně předtím) přišly dva Kindle 3 z USA s emerikánským adaptérem.
    Třeba mi poslali speciální sérii, kam adaptéry dávají. Ale stál stejně jako ty ostatní.

Bílý Kindle 3 koupený ve Státech v prvním obchodě na rohu adaptér samozřejmě měl.
    SAVANNAH
    SAVANNAH --- ---
    BALAENA: co jsem koukal teď na amazonu na ten nejzákladnější, tak tam právě i píšou:

Included in the Box Kindle wireless e-reader, USB 2.0 cable. Power adapter sold separately.

(source http://www.amazon.com/..._p349_d0_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=14F7CTGWRV5SFEH8F61A&pf_rd_t=101&pf_rd_p=470938631&pf_rd_i=507846)

tak jestli to jde v pohodě nabíjet jako mobil nebo je tam nějakej problém. Beru to, že to je ok :)
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    BALAENA: jak komu, mě trojka (všechny, co jsem měl a nebylo jich málo) pokaždé přišla bez adaptéru, jenom s kablíkem
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BEDRICHKANGOO: trojka chodila i s adaptérem. buď rád, aspoň nemusíš skladovat nebo vyhazovat zbytečnej kus elektrošrotu
    BEDRICHKANGOO
    BEDRICHKANGOO --- ---
    ja kupoval kindle4 z amazonu a prisla jen mala krabicka, v ni ctecka a kabilek, adapter zadnej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam