• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    MYSHAAK: diky, a jak je tam upevnenej? nelibi se mi treba gumicky nebo tak, radsi bych aby tam byl treba prilepeny :)
    MYSHAAK
    MYSHAAK --- ---
    BECKOU: Osobně doporučuji Belkin Selena (http://www.czc.cz/belkin-pouzdro-na-kindle-4-selena-6-cerne/102527/produkt/galerie?pictureId=2dgdcpesjae379gdgmo81l13pf). Je lehké, na magnet a jde překlopit a secvaknout tím magnetem i na druhé straně. Navíc je příjemné na omak o Kindle v něm drží skvěle...
    BECKOU
    BECKOU --- ---
    tak jsem cerstvym majitelem Kindlu 4 a rovnou bych se chtel zeptat jestli nekdo nema zkusenosti s timhle (https://www.alza.cz/amazon-kindle-113-d345712.htm) pouzdrem, protoze nevim jak dobre v tom kindle drzi, pripadne tip na nejaky jiny minimalisticky ale hezky obal? dikes
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    nebyl uz na to adobe DRM nejakej plugin do Calibre? ten by mohl bejt pro laiky schudnejsi ne?
    XAJA
    XAJA --- ---
    CORNELA: no, tá slečna, ktorú rieši ktorýsi vydavateľ, lebo kniha s jej adresou visela visela na uložto, asi tiež hovorila, že je len ženská;) osobne teda z ruky knihu s drm nevypustím ani za nič. náhoda je blbec.

aj v češtine ti google vyhodí plno relevantných odpovedí, nič zložité to nie je. či už plugin do calibre alebo samostané programy. a tipujem, že sa ti to bude hodiť aj v budúcnosti:)
    SILENT
    SILENT --- ---
    CORNELA: umime, zagoogluj, budes umet take ;)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CORNELA: Když rozkucháš ODT uvidíš vcelku srozumitelný zdrojový text (xml), když rozkucháš DOC vychrstne na tebe binární sliz.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    CORNELA: protoze doc je patentovana binarni mrdka a jinak viz
    ARXIE :D
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    CORNELA: protoze .odt je otevreny format OpenDocument a .doc je format uzavreny (Microsoft), nastesti existuje plugin do Calibre ;)
    SPM
    SPM --- ---
    DARUMA: Já na to používám briss. Ale i tak u některých PDF je to čitelné akorát našířku (teda, čitelné to je i na výšku, ale pokud to člověk čte v autobusu kde to drncá, tak už moc ne :) )
    SILENT
    SILENT --- ---
    SILENCE: zkus ten pdf reader, je tam fit to width
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    SILENCE: Ja pouzivam pouze funkci chytre oriznuti a zatim to vyresilo kazdy muj problem s pdfkem. Vetsi pismenka a da se to cist.
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    SILENCE: "If you prefer to have your personal PDF documents converted to the Kindle format so you can take advantage of Kindle functionality such as variable font size, annotation, Text-to-Speech, Whispersync, etc., type "convert" in the subject of the e-mail when you submit your personal document to your Send-to-Kindle e-mail address."
    Amazon.com Help: Kindle Personal Documents Service
    http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_200767340_files?nodeId=200767340#filetypes

Ale ne vždy výsledek vypadá tak, jak by si ček představoval. :)
    SPM
    SPM --- ---
    SILENCE: amazon PDF konvertuje - musíš do předmětu toho mailu napsat convert. Ale co jsem to zkoušel, tak úplně super výsledek to stejně nebyl...
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    no ja teda nevim jak u vas ale kdyz bezne na svym kindlu otviram pdf (skenovany) treba o 300 stranach tak po 50 strance se to docela solidne seka, nevim jestli indexuje nebo pod
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    DARUMA: nesouhlas, presne kvuli pdfkum jsem si duokan stahnul a zadna kyzena zmenan nenastala. duokan neumi pdfko kloudne rozdelit, protoze to ty sloupce rozdeli pouze pokud das fit to page (ne fit to width), co mi prijde totalne k hovnu. pak mam sice na strance jen jeden sloupec. ale je to proste uzka nudle uplne stejne necitelna.
    PLUMM: amazon mi nikdy nezkonvertoval pdfko - neni to podporovany format. tobe jo? opravdu?
    SILENT
    SILENT --- ---
    FEAINNE: to zas ne, ja otevru i soubor o 12tis strankach s textem, nebo o dvou tisici strankach skenu. vic jsem nezkousel, ale neni to ani nejak dramaticky pomaly.
    FEAINNE
    FEAINNE --- ---
    CORNELA: Podle udávaného rozsahu těch knížek se obávám, že by kindle 3 mohl mít problém ta pdf vůbec otevřít. Doporučil bych spíš tablet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam