• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    JYRKA: Jak to je u Paperwhitu s tím světýlkem? Je podsvícená celá obrazovka? Žere to hodně baterku?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    SILENT: Ne. Jen wifi. 3g nevim k cemu, na internet mam mobil a pocitac.
    SILENT
    SILENT --- ---
    JYRKA: mas paperwhite 3g?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    A takto slovník vypadá na Paperwhite.

JYRKA
    JYRKA --- ---
    Pro spoustu z vás stará zpráva, ale snad se někomu hodí.
    Anglicko-český překladový slovník do Kindle:
    Amazon Kindle 3 - anglicko-český slovník at www.PiNa.cz
    http://www.pina.cz/2010/11/19/amazon-kindle-anglicko-cesky-slovnik/
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    koukam dovnitr, a mobi stazeny primo od Kosmasu obsahuje dualne mobi7 i mobi8 (netusim co se na K3 pouzije prednostne v tom pripade?), kdezto kdyz ho preposlu pres Amazon, tak uz prijde jen jako K8
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    EVILMIND: Vyzkouším to od nás, to mě zajímá. Šňupec dělal Kosmas, ale je v prodeji i u nás - tak se mu podívám na zoubek. I když asi tam bude rozdíl, protože Mobi připravujeme jinak, než oni a Kosmas nám dodává jen ePUB. Tak vlastně nic :-)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ARXIE: v moji verzi Magii pro kazdeho z PK ani zadnej publisher font neni
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    EVILMIND: zkusil jsem u sebe prepinat mezi fontama u Pavlovskeho Magie pro kazdeho a bez potizi, je to z PK. Jinak me to taky zajima a popravde publisher font nechci (pokud to nema vylozene vliv na srozumitelnost textu, tak mi staci kindlefont na kterej mam nauceny oci/hlavu ;)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Narazil jsem na prvni knihu, ktera ma v sobe "publisher font" - Pratchettuv Snupec. Ten font je naprosto hnusny a necitelny (to velky J!), a nedari se mi ho zbavit. Ve Aaa menu sice je moznost "Publisher Font on/off", ale to proste nedela vubec nic. Nejakej napad, proc to nefunguje jak ma?

Zajima me to ciste teoreticky, kdyz si z Kosmasu neposlu tu knihu pres Amazon, ale stahnu si primo jejich mobi, tak tam sice taky je publisher font, a taky on/off nedela nic, nicmene je to normalne citelne, takze resit to nemusim.
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    ALLADJEX: Kdyby to někdo potřeboval tak tohle je na My Clippings výborný: http://clippingsconverter.com/
    BLEESKO
    BLEESKO --- ---
    LUBOSO: jj, mě taky přišla okamžitě odpověď, ale jen ve smyslu, že je můj účet zatím neaktivní. od té doby ale nic.
    LUBOSO
    LUBOSO --- ---
    BLEESKO: skúsil som sa tam registrovať a hned mi došla odpoveď. Ale do spamu, tak pozri tam.
    DSMID
    DSMID --- ---
    Označení Kindle 4 a Kindle 5 jsou neoficiální a i trochu zavádějící. Amazon jim říká prostě jen Kindle a ničím jiným než barvou se neliší. Černý Kindle měl při svém uvedení novější firmware, ale to už dávno neplatí. Dnes už jsou obě barevné varianty totožné.
    BLEESKO
    BLEESKO --- ---
    87HIGHFLYER: před nedávnem jsem se rozhodoval s víceméně stejnými kritérii a koupil jsem K5. Zatím jsem naprosto spokojenej, oceňuju hlavně flexibilní přenos mezi pc a čtečkou.
    mimochodem nevíte, jestli je přístupné forum na http://forum.amazon-kindle.cz/?
    zatím to vypadá, že na nové registrace neodpovídají.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    + rychlost otáčení je o 15 procent vyšší a fonty trochu hladší.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SILENCE: Ano, viz

Amazon Kindle 5 (2012) review - PC Advisor
    http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/tablets/3405763/amazon-kindle-5-2012-review/

"In fact, 'all-new' might be stretching the definition to breaking point as the biggest difference between the two is the colour change from grey to black. Weight, dimensions, memory and battery life all remain the same."
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    btw jakej je rozdil mezi k4 a k5? jakoze v barve?
    SYKES
    SYKES --- ---
    87HIGHFLYER: Kindle je na tohle prima: najdeš text (nejlépe přímo web stránku), klikneš na rozšíření v browseru, před odchodem z práce zapneš Kindla a on se přes wifi synchronizuje a cestou domů čteš :)
    KURE
    KURE --- ---
    87HIGHFLYER: podle toho co pises vskutku kup to nejlevnejsi.
    z hlediska co nejpohodlnejsiho cteni me prijdou ultimatni ty bocni klavesy na otaceni stranek, proste drzis knihu jednou rukou (druhou se drzis tyce) a pohybem prstu o nekolik milimetru otocis stranku.
    naprosto jednoduchy, ergonomicky a navykovy.

diky tomu je pro me jakykoliv touch-screen krok z5.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    87HIGHFLYER: předem dík
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam