• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    PEJR
    PEJR --- ---
    BARTUC: v tom případě, jestli neni knihomol, ani fanda moderních technologií, tak pochybuju že by kindla používala.. e-ink určitě neni pro každýho, mám za to, že tablet by dokázala využít líp...
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    PEJR: ja to spis myslel jestli nejsou nejaky dlouhy odezvy a tak, z vlastni zkusenosti vim, ze prechod na novejsi verzi neni vzdy vyhrou...

PEJR: chapu, nicmene kdybys videl jak moje zena ovlada dotykovej telefon, tak bys pochopil + me se daleko vic libi ten nedotykac + cena rozhoduje taky :-)
    PEJR
    PEJR --- ---
    BARTUC: btw, k čemu je ti na e-inku výkon? jediný k čemu jsem ho potřeboval bylo otevírání 100mb pdf, to trvalo docela dlouho, ale jinak je to limitovaný spíš vykreslovací schopností než výpočetní rychlostí...
    PEJR
    PEJR --- ---
    BARTUC: docela by mě zajímalo jaký, zrušíš oba stejně snadno... dotykový ovládání mi přijde intuitivnější a pro ženskou timpádem přístupnější, a jestli neni tvoje žena relativně geek, resp. nezajímá se o gadgety, tak jí kindlem jen těžko uděláš radost.. leda že bys jí dělal admina toho zařízení a jí to dal vždy se slovy "tady to zapneš a timhle otáčíš stránky"
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    PEJR: dekuju za radu, ale touch rozhodne nechci, chci aby to bylo mechanicky, mam k tomu osobni duvody... koukal sem, ze ted maji kindla 5 za 2700 bez reklam, coz je docela v pohode cena, tak do toho asi pujdu, je mi takovej nejsympatictejsi asi... otazka je, jestli vykonostne je to ok...
    PEJR
    PEJR --- ---
    BARTUC: podle mě by byl lepší ten touch, každej kdo se zeptal "uka, co to máš?/co to je?", měl automaticky tendence ten display mačkat... holt už jsou z těch dotykovejch telefonů zblbý.. když jsem jim řek, že takhle rozhodně ne, tak většina z nich přestala mít jakoukoli potřebu se v tom nějak dál vrtat...

Kindle Touch vs Kindle 4 Comparison Review - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=J_SsiOq39b8
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    Zdravim a pozdravuji, omlouvam se, pokud bude muj dotaz stupidni, ale jsem v tomhle oboru uplnym novackem. Zkousel sem na netu najit nejaky informace ohledne kindlu z duvodu zakoupeni jako darek k vanocum pro manzelku. Z ruznych typu kindlu se mi libi asi nejvic kindle 4, protoze mi prijde nejjednodussi, coz je hlavni parametr ktery od elektronicky knihy pozaduju... Mohl by mi tu prosim nekdo potvrdit ze koupe kindle 4 je dobra volba, nebo pripadne vyvratit s kratkym oduvodnenim? klidne do posty at to tu nezasirame... predem moc dekuju!
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    The 4-Hour Chef: The Simple Path to Cooking Like a Pro, Learning Anything, and Living the Good Life [Kindle Edition]
    The 4-Hour Chef: The Simple Path to Cooking Like a Pro, Learning Anything, and Living the Good Life: Timothy Ferriss: Amazon.com: Kindle Store
    http://www.amazon.com/The-4-Hour-Chef-Learning-ebook/dp/B005NJU8PA/ref=sr_1_1?s=digital-text&ie=UTF8&qid=1353421075&sr=1-1&keywords=tim+ferriss

Kindle Price: $4.99 includes free wireless delivery via Amazon Whispernet
    You Save: $30.01 (86%)
    KEPLIK
    KEPLIK --- ---
    ZAPPO: Ta nova osvetlena, predpokladam.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    JYRKA: Která verze bookeenu?
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    Co se týče nových zařízení, tak jsem si zkoušel K4 dotykovou verzi a zatim mě to nepřesvědčilo, že bych chtěl přejít ze stávající klávesničkové. Asi nejvíc mi tam chybí ty čudlíky na otáčení stránek. A odezvy mi přijdou takové vlažné ... jako u některých slečen ;]
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    KEPLIK: Přesně tak sem to myslel. Český knihy si samozřejmě kupuju, to je pohoda. Problém nastane až budu chtít konvertit své DRM knížky z Amazonu do něčeho jiného. Ale mě to nakonec stejně neodradí koupit si co budu chtít, až půjdu po novém zařízení. (Poslední dva dny jsou moje vyjadřovací schopnosti nějak na nule ... ble).
    KEPLIK
    KEPLIK --- ---
    JYRKA: Mam pocit, ze to myslel opacne. Ze v Amazonu nenakoupi knizku do Bookeenu.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ALLADJEX: takovyhle knihovny se budujou stylem "dejte mi metr zelenejch a dva metry modrejch" ;-)
    SILENT
    SILENT --- ---
    JYRKA: ted tomu nerozumim "kdyz vypnu podsviceni" - rikals, ze to nejde. nebo myslis, kdyz to stahnu na minimum? muzes jeste trosku rozvest, v cem je ten bookeen lepsi?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ALLADJEX: nechci si přihřívat polívčičku, ale takovej problém to není. Jednak přes Calibre proženeš a dáš si to do čeho chceš a jednak už dneska nakoupíš do Kindle u všech českých prodejců (pokud bys chtěl teda nakupovat české knihy).
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    Ten Bokeen vypadá hodně fajn, rozlišení super. Vidím teď ale tu sílu Amazonu. Knížky mají jestli sem správně informován jen pro Kindle. Na nic jinýho to nekoupím. Přestože jsem zatím kupoval jen pár angl. věcí, je to pro mě fajn. Ale do budoucna to je docela svazující, budu to muset nějak komplikovaně konvertit, když půjdu do jiné značky ... to bude vopruz. Jak vedle v klubu někdo říkal Půjdu do Trance. ;]
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BALAENA: Ne, vypadá to takto. Ten Tvůj obrázek byl u nějakého troškaře :-)

ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    Krásný ...
    ... kolik z těch knížek tam asi leží nikdy neotevřených ;]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam