• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    DSMID
    DSMID --- ---
    SILENT: Myslím, že dost záleží na tom, jak si nastavíš bounding box (Shift-X). Nastav si ho tak, aby se ti do něj vešel celý obsah stránky - zvlášť pro sudé a zvlášť pro liché stránky.
    SILENT
    SILENT --- ---
    Tak jsem nainstaloval novou verzi a ten reflow je paradni, i kdyz porad u dost PDF nefunguje. Bohuzel to furt dela jednu neprijemnou vec. U nekterych PDF pri pohledu fit-to-width posouva page down na dalsi stranku, misto aby zobrazil zbytek textu na puvodni strance. U nekterych to funguje spravne. Skoda.
    SILENT
    SILENT --- ---
    ALLADJEX: jo, tusim muzes pouzit i kite misto launchpadu

MEDWYN: ne
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    DSMID: A funguje to i na K4 non touch?
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    Chápu správně, že abych to nainstaloval musím udělat:
    * jailbreak
    * launchpad
    * PDF Viewer
    ?
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    DSMID: To je geniální. Jemný zoom mi dost chybí. A ta podpora dalších formátů ... super. Díky za info. Zkusím.
    SILENT
    SILENT --- ---
    SILENT: aha, vidim ze je tam prave update, super
    SILENT
    SILENT --- ---
    SILENT: aha, vidim ze je tam prave update, super
    SILENT
    SILENT --- ---
    DSMID: jojo, pred par mesici jsem tu pdf reader odkazoval, velmi sikovna vec, nejen na reflow, jen mam dojem, ze uz to dale nerozvijeji, coz je skoda, je tam par drobnosti ke zlepseni a oprave
    OZMAR
    OZMAR --- ---
    neviete niekto, ci existuje nejaky sposob, ako na k4 touch pocuvat radia cez net?(nejaka app ako tunein na android napr..)
    Ono to je pekne, ze moze fungovat ako mp3 prehravac, ale s tou pamatou sa nato vobec nehodi.. tak hladam nejaku alternativu..
    DSMID
    DSMID --- ---
    MYSHAAK: Je pravda, že když něco zrovna vymýšlím, tak jde čtení trochu stranou.
    Ale pak zase přijde období, kdy mě šťourání se v Kindlu přestane bavit a hodně čtu.
    MYSHAAK
    MYSHAAK --- ---
    ARXIE: Však já se taky nepouštím do nějakých osobních soubojů, pro spoustu lidí ty informace jistě přínosné jsou a DSMID má u mě "respekt" za znalosti. Jen jsem si vzpomněl na tu scénku s kamarádem, tak jsem jí sem vrazil. Jsem taky IT člověk a s laděním kompu to občas přeháním, ale na Kindlu si prostě jenom čtu.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    MYSHAAK: tak zrovna DSMID, resp. podobny geek tu chybel.. mysleno pozitivne, studna technickych informaci o K :)
    MYSHAAK
    MYSHAAK --- ---
    DSMID: Trochu mi to tu připomíná mého kamaráda, je to Linuxář a takový hračička, na Kindle taky neustále zkouší nahrát všemožné firmwary a softwary a furt s tím nějak laboruje. Když jsem se ho posledně ptal, kolik knížek už na tom přečetl, tak mi řekl, že teď nějak nemá na čtení čas :)
    DSMID
    DSMID --- ---
    Zaznamenali jste, že Kindle 3 (s malým popostrčením) už umí PDF reflow ?
    Existuje alternativní prohlížeč knih "Kindle PDF Viewer" (navzdory názvu umí víc než jen PDF, konkrétně DjVu, XPS, CBZ, FB2, TXT, HTML, RTF, CHM, EPUB, DOC, MOBI a ZIP), který dělá PDF reflow tak šikovně, že si poradí i se skenovanými PDF (nepracuje s jen s textem, ale i s bitmapami).
    Kromě reflow umí i další věci, jako ořezávání, jemný zoom, rotaci, TOC, změnu kontrastu, čtení po sloupcích, ...
    Instalace je nenásilná a šetrná, nenahrazuje původní framework jako Duokan, nýbrž se spouští z něj pomocí klávesové zkratky nebo otevřením pseudoknihy.

PDF on Kindle 3 - An Unofficial Guide for Joe Average - MobileRead Forums
    http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=190641
    https://github.com/hwhw/kindlepdfviewer/wiki
    Ukázka (vlevo reflow, vpravo původní PDF)

Pozn.: Doporučuji nastavit "Trim page" na "manual", jinak nemusí reflow fungovat správně.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DSMID: ok, díky moc.
    DSMID
    DSMID --- ---
    E2E4:
    Pokud máš Windows tak se koukni sem: http://wiki.mobileread.com/wiki/K3noobdebrickatk
    Pokud máš Linux, tak sem: http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=184310
    Aktualizacím se dá zabránit, pokud zedituješ soubor /etc/updater.conf a nastavíš minimální úroveň baterie pro instalaci aktualizace třeba na 115 % :)
    K tomuhle souboru se ale normálně nedostaneš, je na systémovém oddílu. Ale jde to mnoha způsoby (USB Network, k3flasher, myts, launchpad, OTA update, ...)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DSMID: Diky.. Nejaky detaily?
    DSMID
    DSMID --- ---
    E2E4: Jestli chceš zpátky 3.02, 3.1 nebo 3.3, není to až takový problém (root image se dá stáhnout, k flashnutí stačí USB kabel).
    A samovolné aktualizaci se zabránit dá.
    OZMAR
    OZMAR --- ---
    ULRIK: mne prave vydrzala mesiac a pol, precital som na nom 10 knih, wifi nemam zapnute.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam