WITTGENSTEIN: Zaplatil jsem, myslím deset dolarů, za zřízení VISA Gift karty, pokud chceš, nemusí ti posílat plastovou kartičku a jen ti pošlou údaje mailem (bydlím dle ní v Seattlu). K tomu jsem si přidal (za poplatek) nabití na 20 dolarů, kdybych chtěl nějaký placený aplikace - ale zatím jsem nepotkal žádnou placenou "must have".
Karta se registruje u poskytovatele, kde jsem použil uvedenou adresu a vymyslel si US tel. číslo (zní to složitě, ale je to klikání na pět minut).
Na Amazonu jsem pak kartu přidal jako další platební možnost. Včetně adresy. Udělal z ní primární platební možnost a změnil si místo pobytu z ČR na USA. Takže mám momentálně primární platby přes US kartu (kde je dvacet dolarů) sekundární svou klasickou. Jediná nevýhoda je, že pro stažení jakékoliv aplikace z Amazon Store musí být ta US karta navolená jako 1-Click buy (jinak to zahlásí chybu regionu). Takže když chci koupit knížku (a nechci utrácet z té předplacené US), musím v nastavení Amazonu překliknout na chvíli na CZ kartu jako 1-Click a udělat nákup. A pak zase zpátky.
Ono to asi zní složitě, ale je to překvapivě intuitivní a jednoduché. Za den jsem měl po nákupu údaje. Amazon je bez problémů vzal a když mi připomněl, že žiju v ČR a možná bych si to chtěl změnit v nastavení, vše jelo v pořádku. Samozřejmě kromě Hulu a Netflixu, které kontrolují IP...