• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SILENT: Od té doby, co mám kalesní 3G/WiFi router je mi mobil ve čtečce volný ;-)
    SILENT
    SILENT --- ---
    ALLADJEX: asi jsem trapnej, ale me furt vic nez barva bere to 3g ;)
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    SILENT: No jestli udělají verzi na touch Kindly a bude to odladěný, tak se z Kindlů pro mě opět stává žhavý konkurent Cybooku. Ale doufám, že než budu potřebovat novou čtečku, tak se ještě nabídka přístrojů promění.

Navíc začínají vystrkovat růžky i barevné verze ...
    SILENT
    SILENT --- ---
    ALLADJEX: to novy ui jeste neni, dlea se to prave kvuli touchscreen verzim, cili bych se opusteni nebal, vypadaji velmi aktivne. naopak predpokladam, ze ta nova verze na paperwhitu bude perfektni :)

Mimochodem, tusite nekdo, kdy se zacne do CR oficialne zasilat Paperwhite? Muzu to udelat pres pribuzny a jeste furt nevim, jestli preci jen ne Cybook HD, ale zacinam se klonit ke Kindlu.
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    SILENT: V tom módu to funguje. Ale mátlo mě proč to vypisuje hlášku i v módech, ve kterých to podporovaný není. Zkoušel sem nightbuild, ale žádnou zásadní změnu sem nenarazil. Je to fakt hodně podařenej kus soft a užitnou hodnotu K3 to posouvá zas okus dál. Škoda, že to neni úplně dotažený, ale snad než to opustí, kvůli zastaralosti to ještě někam posunou. Nicméně možnosti čtení PDF, reflow a přímá podpora EPUB mi přijdou jako fakt skvělá věc.
    HURDA
    HURDA --- ---
    ARIAEL: Zadrželi to celníci platil si DPH?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DSMID: Hm, akorat ze je to bez zaruky, na dily, takze to je otazka jestli to bude opravdu fungovat..
    SILENT
    SILENT --- ---
    ALLADJEX: ano, funguje to jen v tom jednom modu, take jsem s tim chvilku valcil.

P by melo menit prave tohle chovani v tomhle jednom modu, tobe se to nemeni?

Jinak oni ted pripravuji novou verzi s novym UI, takze nevim, jestli vsechny ty stare zkratky zustanout. Moc bych si s nima nedelal hlavu a pouzival to, co je pro tebe sikovny.
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    add KPDF. Dneska sem totálně válčil s tím, že při zmáčknutí otočení stránky se mi posouvala stránka a ne viewport. A přitom to včera trochu nějak fungovalo. Pak sem zjistitl, že jediný pohled, v kterym to funguje je Fit to Content Panoraming. Nebo se pletu?

Neni mi moc jasný k čemu je dobrý přepínač "P", když to na funkci tlačítek Page Up/Down nemá žádný vliv. A nebo nechápu co je viewport.

Taky mi zatím není jasný k čemu je "C". A jak se dělá Crop, když tam jsou zkratky na jeho Reset. Za případné rady a hinty dík.
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    DSMID: Díky za vyčerpávající info. Zkusím přes USB Network, kdybych tápal, tak zas písnu.
    DSMID
    DSMID --- ---
    Jinak kdyby někdo chtěl pořídit levně nový Kindle NT Black (za 1700,- i s poštovným), tak má šanci tady: http://www.ebay.co.uk/itm/121043583095
    Má to ovšem malý háček - jedná se o demo přístroje pro předvádění v obchodech, abyste z toho udělali normální Kindle, museli byste si přeflashnout firmware.
    DSMID
    DSMID --- ---
    E2E4:
    ALLADJEX:
    Jde jen o to, jak se dostat k souboru na systémovém oddílu. To jde mnoha způsoby.
    Třeba přes USBNetwork (hack který poskytne root konzoli přes USB kabel nebo i přes wi-fi), nebo pomocí k3flasheru (vyexportuje disk Kindlu jako NBD device), nebo pomocí launchpadu a Kindle terminálu myts (root konsole na e-ink displeji) nebo pomocí launchpadu a spuštěného skriptu nebo pomocí "instalace" speciálního update balíčku obsahujícího skript, který vše zařídí.
    Pokud by byl zájem, mohl bych ten speciální update balíček vytvořit.
    SILENT
    SILENT --- ---
    ALLADJEX: a co teprva az zkusis PDF reflow, to je paradicka. kdyz to neni zmrveny pdf ;)
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    Každopádně jsem naistaloval KindlePDFViewer přes Kite a fááák super. Tohle mi tam teda chybělo. Někdo tu nedávno psal, že se mu nezobrazujou knížky v tom KPDFV. Mezi knížkama se objeví kniha nazvaná "KPDFviewer File Manager" a když ji otevřete objeví se prostředí KPDFV. Zásadní zkratka co se ovládání týče je H = Help ;]

Perfektní PDF viewer, otevřel jsem EPUB, DOC. DOC horší, protože to nezobrazuje obrázky, ale epub komplet. Umí to měnit fonty. A je to vcelku svižný. Pro majitele Kindle 3 MUST HAVE.

Jinak instalace je tak na 10 minut. Kde 8 minut strávíte pečlivým čtením instalačních instrukcí, aby se něco nepokonilo ;]
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ALLADJEX: Mozna to jde i nejak jednoduseji. A Jediny co se pamatuju ze to bylo na prvni partition.
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    E2E4: Jo na to sem koukal, ale myslel sem, že ten k3lflasher se týká jen tebe, protože si chtěl přeflashovat firmware. Nicméně kite má taky usbnetworking (což vůbec nechápu co je ;] ). Ale možná že to je to co potřebuju.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ALLADJEX: z linuxu viz:

[ DSMID @ Kindle - konverze, správa elektronických knih, etc. ], a dale k3lfasher pustis s nejakym parametrem aby to udelalo usbnet a pak pres ten usbnet namountujes filesystem.
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    DSMID:
    E2E4:
    Mám na kindlu firmware 3.3. Když bych chtěl zabránit updatu na 3.4, tak udělám jailbreak a pak se na ten configurační soubor dostanu jakým způsobem?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    PETINY: Podivej se do zdejsiho fora elektronicke knihy, na nastence jsou odkazy na irc..
    DSMID
    DSMID --- ---
    E2E4: Záleží na tom, jestli stojíš o novinky, které přinesly updaty 3.1 a 3.3.
    Změny v 3.1, změny v 3.3.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam