• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    MINGHAO
    MINGHAO --- ---
    ANDY_WARHOL: Já teď čtu Game of Thrones a nemůžu si vynachválit. Napínavé, poměrně krátké kapitolky, takže si to člověk může dobře dávkovat a poprvé jsem taky rád za to jak tlustá kniha to je a že má ještě pokračování, protože mi tak vydrží dýl.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    VLASTIS: no tohle by samzrejme resilo jen to co si uz nasel a chces si to nekde zaznamenat. ale urcite by se dalo vymyslet mnohem vic, akorat se nema cenu s tim zabyvat, kdyz nejses vyrobce kindlu :)))
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ANDY_WARHOL: .yslim že největší problém je v tom,že dopředu nevíš co budeš chtít takhle hledat. v tomhle má mozek přece jen výhodu kontextove paměti
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    urcite by se to dalo jeste doladit, ale principialne to podle me problem neni, ale musel by to kindle zaradit do sveho firmware a dat to do ctecky aby to tam bylo
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MALKE: no rikam, to by tam na to musel bejt sapport, ale verim ze softwarove by se to vyresit dalo, udelat si neco jak bookmarky kde pod jednim bude vic mist plus treba prehled textu kolem toho zabukovanyho mista, tak by si proste klepla na menu, objevil by se ti seznam bookmarku a po otevreni jednoho by se ti objevily ty subboomkarky s tema uryvkama a ty by si klepla kam chces skocit, jeste by to mohlo byt tak, ze by si mela vzdy posledni bookmark otevrenej automaticky aby si usetrila jeden skok pres menu. tohle by bylo snadny implementovat a vyresilo by to tvuj problem dostatecne. mozna lip nez papirova kniha
    MALKE
    MALKE --- ---
    ANDY_WARHOL: To mi nepomůže, nejde o jedno místo, ale třeba o zřetězení jednoho motivu, takže je to jednak na různých místech, jednak v papíru si přibližně většinou pamatuju umístění (třeba +/- pět stran a pozici na stránce, to k rychlému nalezení stačí), v kindlu si to ani nepamatuju, ani to nejsem schopná jednoduše najít, a dost pochybuju, že by to šlo v jiné čtečce.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    vsem diky, mrknu na to. stahnul sem si ted Moneychangers od Hailyho tak uvidime (je to hodne k tematu co me bude mozna profesionalne zamestnavat, takze volba byla naprosto logicka), ale postupne se dostanu i k tomu ostatnimu urcite:)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MALKE: chtelo by to nejakou funkci smart recall nebo jak by se to menovalo, aby se dalo skakat a ryhle vracet na to misto odkud si skocila, ale mozna neco takovyho uz je.
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    ANDY_WARHOL: mně doporučovala jazykářka (ne školní) detektivky, přesně jak psal VLASTIS, plus ještě od Agathy Christie. Čtu ji v jiných jazycích, a není to problém. Ještě mě napadá takový Wilbur Smith. (doporučovala taky červenou knihovnu, ale ta tě asi zajímat nebude:))
    MALKE
    MALKE --- ---
    INFLIXIMAB: Záleží víc na knize než na prostředí. "Spotřebu" čtu na Kindlu, věci, které mě zajímají víc, je lepší číst v papíru, potřebuju se vracet, podtrhávat, připisovat. Odborné tak půl na půl. Většinou vím předem, co od té knihy budu chtít, takže pořizuju podle toho (i když už se mi stalo, že kniha ode mě toho chtěla víc než já od ní, a potupena jsem nakráčela do knihkupectví, abych si po elektronické verzi pořídila papírovou).
    ADITU
    ADITU --- ---
    ANDY_WARHOL: Ludlumuv Bourne
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    VLASTIS: diky, ten hailey je zajimavej, toho prubnu jako prvniho, diky jeste jednou
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    severske detektivky?
    obecne detektivky?
    francis?
    hailey?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    proste davejte tipy na zajimave knihy v aj a ja si to nejak preberu uz sam:) dekuji

ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    no prave proto hledam doporuceni. proste neco zhruba takto ctiveho, zanr mi je jedno, samozrjeme nebudu chtit cist cervenou knihovnu nebo harlekina.ale proste ten tolkien neni pro me, to vim.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Dan Brown ti styl v AJ spíš zkazí.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    usnul sem i u filmu, zkousel sem cist v cestine, nebavilo me to. pochybuju ze dam knizku v anglictine
    napadlo me neco ve stylu sifra mistra leonarda nebo neco takovyho napinavyho.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    WITTGENSTEIN: to je zrovna neco co me tak silene nebavi, u toho bych nejspis usnul nez bych se dostal na druhou stranku..
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak si přečti The Lord of the Rings - s tím jsem začal ve třinácti já.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jinak v anglictine samozrejme ctu odborne knihy, ale chtel bych vylozene neco na oddech aby me to bavilo a abych do sebe dostal lepe vetnou stavbu, tzn aby to bylo psano klasickym pouzivanym jazykem, zadne archaismy nebo prilis basnicky jazyk, pamatuju si totiz, jak se zlepsovala moje slovni zasoba a vyjadrovani cim vic knih jsem v mladi precet, takze predpokladam, ze totez nastane i v anglictine. anglicky umim docela dobre, ale potrbuju to vybrousit na top uroven.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam