• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    SPM
    SPM --- ---
    JYRKA: taky bych řek, že mám poměrně dost pdb, které se dají číst úplně v pohodě :)
    DSMID
    DSMID --- ---
    OZMAR: Pokud máš verzi firmwaru nižší než 5.3.x, stačí nainstalovat nejnovější jailbreak, ten pak umí přežít i následný update na 5.3.2.
    Pokud už jsi mezitím aktualizoval na 5.3.2, jailbreak už jednoduše nainstalovat nepůjde, půjde to však ručně pomocí fastbootu a diags.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: to je odoperovane slepe strevo... :))
    OZMAR
    OZMAR --- ---
    ahojte, pls ako je to teraz s kindlom touch a jailbreakom? uz dlho(4mesiace?) som neaktualizoval, niekde som cital ze nasledujuci update trvalo zablokuje moznost jailbreaku. Je to pravda? ci uz je nejaky sposob ako to novy firmware odomknut?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FERRYH: Tsss, na pdb vyrostly Palmknihy :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    INFLIXIMAB: zklamu Te asi, ale bohuzel existuje asi jen jedina digitalizace a to je to txt ... nema asi cenu shanet vic - dokud nekdo znova nesedne ke skeneru a neudela nove OCR. Korigovat stare OCR v txt se proste nevyplati ... silena prace a stejne potrebujes mit k ruce ten papir nebo sken... to uz je lepsi to cele udelat znova... bohuzel takto spatne vypada 90% ebooku co byly puvodne delane pro PDA cteni ... teda vsechny txt/pdb ebooky... a nic jineho nez nove je oskenovat a nove OCR asi nepujde... coz je ovsem prace na dalsich deset let...
    evoluce v ebookach proste mela take sve slepe ulicky a ty TXT a pdb to byly zcela jiste...
    Da se teda rici, ze vse co ma datum 2005 vzniku ebooku a starsi je pouze kandidat na novou digitalizaci a ne na cteni... a nova digitalizace chce svuj cas... :((
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    děkuju všem za reakce... je zajímavý, jak i v tomhle jsou lidi pestrý.. :)

A pak bych měla ještě jeden problémek - sháním knihu Schindlerův seznam (v čj). Našla jsem akorát txt soubor, který je ale plný diakritických chyb (špatný font písma, chybí čárky, háčky, všelijaké znaky místo toho)... nevěděl byste někdo o normálně čtitelné verzi? Moc děkuju :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ALLADJEX: no tak ked to vies, tak si na to mozes davat pozor, nie? preklep v texte holt clovek preskoci, ale v nazve knihy by byt nemal, hlavne ked tu kninhu niekomu odporucas... tym, ze budes ten preklep stale robit si len upevnujes tu slucku v mozgu az ti nakoniec zaskrti nejaky neuron ;)
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    ALEXIS: Já to vim a stejně to napíšu blbě. To bude asi nějakej loop v brejnu ;] Ale snad mě za to nikdo neodpraví, že sem udělal jednu chybu víckrát, což? ;0
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALEXIS: to ani nebyly chyby v kodu, proste jen pojmenovani method a properties :) ale ja ziju v nemecku a muj kolega je tak trochu pintlich stoural, takze mi to dycky hodi na hlavu.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ANDY_WARHOL: ano, selektivna slepota a primyslanie si chybajucich hlasok je klasika, tiez som raz bezradne hladala chybu v kode a po polhodine som prisla na to, ze tam mam preklep :)

btw. na zaujimave knihy sa mi osvedcilo obcas mrknut na www.freebooksifter.com/ oddiel Added Today
    vyhladava to na Amazone akcie na knihy zdarma a obcas sa tam najdu fakt zaujimave kusky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALEXIS: ano to sem chtel naznacit :) ale me kolega sekyruje furt za typo chyby v kodu (nedavno sem mel hroznej problem se slovem Availability, psal sem vsude Avalibility, kdyz sem to pak replacoval v celym kodu tak toho tam bylo opravdu hodne), takze mam pochopeni
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ANDY_WARHOL: to bol dasli otrocky preklad: read - citat, breast - hrud
    ale vidim, ze som si tam primyslela to 'a', aby to davalo zmysel... ;)
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    ANDY_WARHOL: diky za tip, v detstvi to byla jedna z nejoblibenejsich knizek
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ps: jak sem tu psal ze sem zacal toho robinsona v originale, tak k tomu me vedlo to, ze sem nekde slysel, ze ta puvodni verze je mnohem zajimavesji nez ten preklad od plevy, ktery je pry dost cenzurovan. takze kdyby se nekomu chtelo do trochu archaictejsi anglictiny (ne ze by tomu nebylo rozumet, jen to pro me ted neni to prave), tak doporucuju. amazon poskytuje tuhle knihu a mnoho dalsich zadarmo
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    diky vsem za krasne tipy na knihy, mam ted zasobu :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MALKE: nene, to se pletes, ja sem toho nastudoval taky pomerne dost a presne vim jak to vypada.
    ale jako vyvojar a software architekt te muzu ubezpecit, ze by se nejaky reseni dalo najit. je to jen otazka implementace software ve ctecce a jeho ovladani. to reseni co sem tu psal sem nejak zvlast nepromejslel, protoze samozrejme nemam ambice to protlacit do amazonu aby to implementovali. kdyby chteli tak oni nejaky zpusob vymysli sami. nepopiram ze by to mozna znamenalo nejakym zpusobem trochu pozmenit postup u spotrebitelu, ale vysledku by se dosahnout dalo - ta uloha se nezda nejak zvlast komplikovana, navic dnesni vyzkumy na tema umela inteligence a neuronove site - ktere uz se zapojuji treba do vyhledavacu by umoznili to, ze by ta ctecka "vedela" co potrebujes driv nez by si to vedela ty - ale to by samozrejme zaroven musel byt jinej hw nez ma kindle, protoze ten by to asi neutahl. musel by to zkratka jen nekdo dobre promyslet a dobre navrhnout a dobre zaimplementovat.tot vse
    ALLADJEX: diky mrknu na to. ja mam aktualne nainstalovany slovnik klasicky en-cz, ale asi s 420 tisici vyrazu. vykladovy slovnik sem deaktivoval. mozna se k nemu vratim pozdeji.
    ALEXIS: Readbrest neznamena nic :) ani cist hrud
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ALLADJEX: uz ti to pisal Vanek inde: [ VANEK @ Elektronické knihy [eKnihy] - nadešel jejich čas? už jste nějakou četli? něco tu snad pro Vás máme...;-) ] a zasa robis tu istu chybu, ta kniha sa vola Redbreast (v otrockom preklade cervena hrud, inak cervenka), nie Readbrest (citat hrud)
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    ANDY_WARHOL: Za sebe stoprocentně doporučuju Nesbo. Začal jsem Readbrestem. Čtu taky hodně odborné literatury v angličtině, ale beletrii moc ne. Bylo tak akorát složitý, abych si to užil - teda i díky tomu, že je ta knížka skvělá - a zároveň, abych se trošku musel v angličtině něco naučit a přemýšlet. A trochu k té diskuzu ohledně čteček ... bez výkladového slovníku, který je v kindlu aktivován po najetí na slovo, bych tuhle knížku louskal nevim jak dlouho a pravděpodobně bych se na to vyprd.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ANDY_WARHOL: Nerozumíme si, ty vycházíš z toho, že důležitou pasáž rozpoznáš, že čteš lineárně, ale tak to není - čím dál jsem, a tedy čím víc informací mám, tím spíš narazím na něco, co bylo důležité, ale co jsem tak nezhodnotila. Já si ten bookmark v okamžiku čtení neudělám, protože ještě nevím, že to je podstatné - takže se nemám k čemu vracet. Papír je zkrátka na tohle lepší. (Pochopitelně netvrdím, že to tak musejí mít všichni, jenom padl dotaz, tak jsem přispěchala s vlastní zkušeností.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam