• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Ja bych se ani nedivil ze @centrum a take @atlas a podobne submajly, co patri k centru, nekdo zaradil na seznam spamovacich mailserveru ...
    Videli ste ted, co zaclo pred vanocema chodit komercnich spamu primo rizenych a rozeslavanych z centrum.cz? ja mam presmerovanej jeden mail @centrum na gmail a ten tyhle veci automaticky hazi do spamu, aniz bych to nejak ridil... a je jasne ze podobne se chovaj i jine mailove weby ... je jasne, ze drive nebo pozdeji se pak @centrum.cz a jeho aliasy dostanou na black list spamm serveru a predaj si ten black list mezi sebou dalsi servery. Ostatne pred par lety takhle dopadl i seznam.cz a trvalo pekne dlouho nez se ocistil...
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    NVT: funkce fungovalo to někdy? mám pocit,že centrum v těchto. dnech překopává servery..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    já mam povoleny tří emaily a Chodi to normálně ze všech. jeden je můj. jeden instantpaper a jeden z Palm knih.
    nicméně mam pocit, ze sem to nekde viděl, na nějakým českým webu venovanem kindlu. už si to nepatuju, ale je skutečně Možné ze je s centrumem problém. zkusím to najit
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ROBBIMAN: ved pise, ze ma povolene obe...

NVT: skus na Amazone odobrat gmail a nechat len centrum, ci ti to stale bude blbnut... ak ano, je problem medzi amazonom a centrum.cz, ak nie, tak je problem v sekundarnych mailoch na amazone, kazdopadne potom budes moct kontaktovat amazonacku podporu s konkretnym problemom... :)
    ROBBIMAN
    ROBBIMAN --- ---
    Nvt: t bude tim ze na amazonu mas povolenou jednu emailovou adresu a ostatni to zahazuje jako spam
    NVT
    NVT --- ---
    Narazil někdo na problém při posílání dokumentů na adresu@kindle.com z adresy@centrum.cz?
    Já to zkoušel (přes www rozhraní), ale bez úspěchu. Z adresy@gmail.com to funguje bez problémů (taktéž www rozhraní). Obě adresy mám na amazon.com povolené.
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    KLAARKA: text ok, navigaci se dostanes do libovolny kapitoly v pohode. mapy nepouzitelny. stahni z amazonu trial a uvidis.
    DSMID
    DSMID --- ---
    KUBIS:
    Zkus Kubrick, LiveCD/LiveUSB pro přeflashnutí Kindlu: http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=206064
    S ním to bude hračka.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    XAJA: ok, děkuju!
    XAJA
    XAJA --- ---
    KLAARKA: s lonely nie, ale mám v kindli pár sprievodcov rouhg a mobilereference. ako sprievodcovia skvelé, možnosť preklikov, poznámok, záložiek, a tak, ale mapy som teda riešila zvlášť - papierové.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CHRAMOSTAK: v Číně bych ještě strach nemel, ale někde v Africe na tebe budou koukat ještě divneji než obvykle a hlavně se to pak zvrtne z toho ze ty se ptáš na cestu na to ze dav kolem tebe chce vidět a pucit si tu tvoji hračku. je tyhle věcí nstolik fascunujou, ze je bude těžký odehnat.
    CHRAMOSTAK
    CHRAMOSTAK --- ---
    NVT: Mapy jsou pry nasekane na vice stran, tzn. treba jedna celo a5 mapa je rozsekana na ctyri. Coz moc nevim, jak je v realu pouzitelne. Kdyz jde jenom o sezeni doma na gauci a planovani cesty, tak je vsechno v pohode. Problem nastane, az kdyz clovek potrebuje pouzit tu knizku v poli. Napr. strkat Kindle chvatajicimu vystresovanemu cinskemu taxikari aby si tam vylustil nazev hotelu neni uplne idealni situace :)
    NVT
    NVT --- ---
    Pokud je u Kindlu dobře udělaný obsah (a jde to, ne že ne), tak by to listování neměl být takový problém, ne? I ty mapy si dovedu představit relativně slušně zvládnuté, třeba ve formě jakési image-mapy, která by odkazovala na detailnější výřez mapy...
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    CHRAMOSTAK: děkuju za podrobnou odpověď, přesně něco takového jsem očekávala. kindle je asi lepší pro lineární způsob čtení, což u průvodce odpadává. navíc já mám pocit, že správný průvodce by měl být trochu ušmudlaný a upatlaný od toho všeho, co při cestách zažil :)
    CHRAMOSTAK
    CHRAMOSTAK --- ---
    KLAARKA: Mam za sebou nekolik vejletu s pdf verzema koupenyma primo od LP. Dost ocekavane klady: je to skladny, levny, muzes si koupit jenom kapitoly, ktere te zajimaji. Zapory: fakt blbe se tim listuje vetsi pocet stranek tam a zpatky, coz zrovna u pruvodce clovek dela dost casto. Nedej boze aby potreboval neco rychle najit. Ty Kindle verze jsou na tom s rozlozenim textu a orientaci pry lepe (ale zazrak to taky nebude), ale zase maji pry uplne necitelne mapy.

Za me: pokud bych potreboval jenom jednu prirucku, vezmu urcite papirovou. Jestli jich budu potrebovat vic, tak zvazim vzeti e-verzi (zalezi jak moc casto clovek taha bagl na zadech, jestli nekde chodi treky atd.). Pripadne, jestli jede vic lidi se cteckama, jeden papir + zbytek Kindle je idealni.

Tohle vsechno predpoklada cteni na e-inku, na tabletech to bude zase o necem jinym.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    někdo zkušenost s kindle verzí průvodců lonely planet? stojí stovku oproti standardním třem, ale mám strach, že to bude na pytel.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    muzu se zeptat jestli nekdo neresil/jde nejak udelat restore celeho kindlu... tzn. smazat a jakoby reinstalovat, prijde mi ze se mi posledni dobou seka a restartuje sam od sebe
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    HURDA: Podivam se. Ď
    HURDA
    HURDA --- ---
    KASUMI: bylo by to v nastaveni routeru někde v kolonce WiFi, hned vedle SSID - jména - té WiFi sítě, jmenuje se to channel - změna kanálů v podstatě nemůže nic narušit, maximálně můžeš vybrat nějaký zarušený kanál. Můžeš to takto otestovat, jestli to byl důvod.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    tak pri hledani, jakej ze to kanal mam kde nastavanej (moc tomu nerozumim), jsem kompletne zrusila celou sit (pekne jsem tu nadavala).. nicmene pri jejim zazracnem obnoveni se to rozjelo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam