• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    XAJA
    XAJA --- ---

WITTGENSTEIN: a niečo z tohoto by sa nedalo skúsiť? XAJA:
    XAJA
    XAJA --- ---
    DSMID:
    SILENT: kindla jailbbreaknutého nemám.

ale dík všetkým za odpovede. stačilo mi to k nakopnutiu smerom k tomu, kde by asi mohol byť problém - indexácia XAJA:

takže po prieskume ďalších blogov a fór (som len bežný užívateľ, žiadny odborník:) som teda ako prvý krok skúsila najprimitívnejší spôsob otestovania. tak možno pre ďalších neznalých (znalí preskočia:)

Do the following to check if any books are being indexed – from the Home page press Menu then select Search, type in some random letters, if it comes back “Not Found” then your indexing is good. However, is a book or books are still indexing it will display “X items indexing”, select that and it will display which book, or books, are still being indexed. Wait until all books are indexed before leaving your Kindle off charge. If you have a book that is stuck indexing (my 60 books took about a day to index all of them) then go back to the home page, select the “stuck” book, delete it and then re-download it.

no a vyhodilo mi to ďalšie 4 nezindexované knihy, ktoré mám v kindli pár týždňov. takže som zmazala aj tie, no a správu o výsledku podám - uvidím, čo na to baterka:)

DSMID
    DSMID --- ---
    SILENT:
    Jailbreak a debugOn nemá a nemůže mít žádnou spojitost.
    "Jailbreak" je jen přidání dalšího certifikátu, proti kterému se ověřují instalované balíčky.
    Kromě krátkého momentu před instalací updatu nemá žádný vliv na chod Kindlu.
    SILENT
    SILENT --- ---
    DSMID: a nefungoval debugOn bez JB jen na par modelech?
    DSMID
    DSMID --- ---
    Zjišťovat informace o indexování se dá celkem snadno i bez jailbreaku.
    SILENT
    SILENT --- ---
    XAJA: mozna bude stacit je tam pridavat postupne a zjistovat, ktera to zasekava (je-li to tim). jestli tam mas JB a aplikaci pro terminal, asi by se to dalo zjistit i efektivneji, ale chtelo by to nejake linuxi dovednosti
    XAJA
    XAJA --- ---
    SILENT: no, niečo o súvislosti s indexáciou som sa práve dočítala aj na mobileread. a došlo mi, že pár týždňov dozadu po nejakej várke kníh sa mi párkrát samovoľne reštartoval (asi 2 alebo 3 razy, vždy práve pri vyhľadávaní v jednom čerstvo stiahnutom slovníku. ale potom to prestalo, tak som to neriešila. už som ho vymazala, tak uvidím.
    problém je, že ja v tom kindlovi chcem väčšinu z tých kníh, čo tam mám. som z tých, čo si ich síce zálohujú, ale aj tak poctivo syslia všetko v zariadení, žiadnych pár kníh, čo práve čítam. ale asi sa to budem musieť odnaučiť a preriediť to:)
    SILENT
    SILENT --- ---
    XAJA: zkusil bych promazat a dat tam jen par knizek, co ctes. plnou pameti to neni, ale obcas se muze na necem zaseknout indexovaci proces a pak to desne zere.
    XAJA
    XAJA --- ---
    VLASTIS: dík, už som to našla, práve s tým sem idem. vrátane videí. a ešte toto, ak by niekoho zaujímalo: http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=192047

VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    jinak na youtube je ukazka narocnosti vymeny

How to Replace Your Kindle III Battery - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=NxKqr3t35HM

pokud mas neco cim to rozkousknes , tak staci ta levnejsi verze bez replacement kitu
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    XAJA: to jsi spatne hledala
    Amazon.com: Amazon Kindle 3, Kindle 3 Wi-fi, Kindle 3G, Kindle Graphite, Kindle III 1900mAh Battery: Kindle Store
    http://www.amazon.com/Amazon-Kindle-Graphite-1900mAh-Battery/dp/B005YNT44Q/ref=pd_cp_kinh_0
    Amazon.com: Kindle 3 (Kindle Keyboard) Battery Replacement Kit with Video Installation DVD, and Extended Life Battery.: Kindle Store
    http://www.amazon.com/Kindle-Keyboard-Replacement-Installation-Extended/dp/B007E7Z1UG/ref=pd_cp_kinh_0
    XAJA
    XAJA --- ---
    a na amazone som do trojky náhradnú batériu nenašla a v podpore sa píše len toto: "If battery lasts less than the time frame given above, please contact us for additional assistance."

tak sa najskôr pýtam tu, či to niekto neriešil, kým začnem preliezať blogy a fóra a prípadne skúšať support.

XAJA
    XAJA --- ---
    ERGOSUM: a je to keyboard teda. a žiadne svietenie z kindla, mám externú lampičku na baterky.
    XAJA
    XAJA --- ---
    ERGOSUM: nič. len som proste dobila a čítala. bez vypínania, bez inej manipulácie s knihami, bez pripojenia. iste že málo. čítam prakticky stále rovnako a doteraz mi to vydržalo v pohode tie tri týždne s občasným pripojením k sieti. a v poslednom čase sa mi proste zdalo, že to musím nejako často nabíjať, tak som si to teraz otestovala.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XAJA: 4 dni je málo. Žádné svícení, rádio, MP3, GSM, WiFi, vypínání, nahrávání a mazání knížek a zpráv?
    XAJA
    XAJA --- ---
    začalo sa mi zdať, že sa mi kindle akosi rýchlo vybíja. ale keďže je často pripojený cez wifi na sťahovanie kníh, tak som si nebola istá.

urobila som teraz test: plne dobitý, žiadne pripojenie. vybil sa mi za necelé štyri dni. čo je teda slabá výdrž.

dobou čítania to nebude, prakticky od začiatku čo ho mám (cca rok a čosi, možno rok a pol) beží denne tak 5-6 hodín.

nevypínam, len zamykám klávesnicu. začal mi to robiť asi tak mesiac dozadu. inak žiadne zamŕzanie, reštarty, nič.

nejaké rady či skúsenosti? dá sa v tom vôbec vymeniť baterka?

a ešte jedna vec - nemohlo by to byť množstvom využitej pamäte? mám v ňom už nahádzaných tak 1000 kníh a je pravdou, že vidieť trochu spomalenie. nie pri zapínaní, či pri čítaní knihy - tam mám pocit, že reaguje stále rovnako, ale skôr, keď sa prehrabujem medzi zložkami, či keď niečo hľadám. tam nejaké spomalenie je. tak neviem, či by to mohlo mať vplyv aj na spotrebu energie.
    DSMID
    DSMID --- ---
    KKRALIKK:
    Kompletní přehrání firmwaru je teď až směšně jednoduché.
    Existuje live CD/DVD/USB zvané Kubrick, které obsahuje vše potřebné a provede uživatele celým procesem.
    KKRALIKK
    KKRALIKK --- ---
    Zdravím, obracím se sem na radu od někoho kdo si trochu rozumí s firmwarem na Kindle. Kindle mi totiž zamrzl a nepomáhá ani jeho restart, Kindle po něm funguje tak 10 sekund. Četl jsem tady, že lze přeinstalovat firmware na Kindle určeném na výstavy na ten klasický. Takže bych se rád zeptal, jestli by to nějak nešlo provést i v tomto případě a nainstalovat do něj úplně nový firmware. Děkuji za odpovědi. E-mail: kralik.ik@gmail.com
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    Pouzivate GreaseMonkey a Kindle Library Powerpack pro hromadne mazani dokumentu z amazon personal documents?
    Dnes jsem nainstaloval a mam problem s tim, ze se mi zobrazuje pouze 15 polozek, ktere mohu hromadne smazat. Podle informace ve skriptu je nastavno, ze pocet polozek na strance muze byt az 10000..

Kindle Library Powerpack for Greasemonkey
    http://userscripts.org/scripts/show/130289

neresil jste to nekdo?

diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam