• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ANDY_WARHOL: Kindle DX jsem zkousel na ty pdf skenbooky .. naprosto k nicemu ...
    na zaklade tohodle testiku, jsem pak hodne prehodnotil me predchozi doporucovani DXka jako nepsi ctecky pro studenty kteri ctou casto skenovane scripta... DX neumi ze skenu cist skoro nic.. a pdf skenbook primo horrorove spatne ... to bych fakt skrtl...
    REK11
    REK11 --- ---
    experimental/launch brouser a ok, hleda,ale nic.....
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REK11: nemůžeš najít volbu v menu nebo to proste nelze spustit po tom co na to kliknes ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    TAP: Dela se velkej kin dle. DX nebo jak se to jmenuje
    REK11
    REK11 --- ---
    ahoj,mam problem, mam kindle 4 a za Boha mi nejde spustit ten jejich prohlížeč. nepotřebuje to napoprvé někde něco nastavit? nebo kde může být potíž?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    TAP: Povketbook 913
    TAP
    TAP --- ---
    nevim, jestli jsem tu správně, ale kdyžtak mě pošlete do patřičných končin (auditka).
    hledám řešení pro čtení not z pdf (nejčastěji obrázkový pdf, tak 5mb a víc). ideální by byla nějaká ebook čtečka, co zvládá vykreslovat skenovaný pdf, s co největší uhlopříčkou, mobilitu vem čert. dělá se vůbec něco většího, než ty kapesní kindlíky? samozřejmě by nejjednodušší řešení byl nějakej tablet, ale nepotřebuju, aby na mě furt svítila obrazovka, zároveň potřebuju, aby na to bylo vidět i bez častýho probouzení displeje. díky za případný tipy
    XAJA
    XAJA --- ---
    XAJA: takže hlásim, že batéria zatiaľ drží takmer bez pohnutia, problém pravdepodobne vyriešený.
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    poptávám knihu Olivera Sackse - Antropoložka na Marsu . Nemáte ji někdo? Nemáte tip, kam juknout? :) Děkuju :)
    SILENT
    SILENT --- ---
    XAJA: to je chytre
    SILENT
    SILENT --- ---
    DSMID: to je jasne, ale pokud si vzpominam na sve pokusovani s K3 (pred dvema lety), tak ty funkce s debugOn nebylo mozne na vetsine modelu pouzit, dokud se neprovedly zmeny v systemu, na ktere byl potreba terminal/telnet a tedy JB.
    XAJA
    XAJA --- ---
    DSMID:
    SILENT: kindla jailbbreaknutého nemám.

ale dík všetkým za odpovede. stačilo mi to k nakopnutiu smerom k tomu, kde by asi mohol byť problém - indexácia XAJA:

takže po prieskume ďalších blogov a fór (som len bežný užívateľ, žiadny odborník:) som teda ako prvý krok skúsila najprimitívnejší spôsob otestovania. tak možno pre ďalších neznalých (znalí preskočia:)

Do the following to check if any books are being indexed – from the Home page press Menu then select Search, type in some random letters, if it comes back “Not Found” then your indexing is good. However, is a book or books are still indexing it will display “X items indexing”, select that and it will display which book, or books, are still being indexed. Wait until all books are indexed before leaving your Kindle off charge. If you have a book that is stuck indexing (my 60 books took about a day to index all of them) then go back to the home page, select the “stuck” book, delete it and then re-download it.

no a vyhodilo mi to ďalšie 4 nezindexované knihy, ktoré mám v kindli pár týždňov. takže som zmazala aj tie, no a správu o výsledku podám - uvidím, čo na to baterka:)

DSMID
    DSMID --- ---
    SILENT:
    Jailbreak a debugOn nemá a nemůže mít žádnou spojitost.
    "Jailbreak" je jen přidání dalšího certifikátu, proti kterému se ověřují instalované balíčky.
    Kromě krátkého momentu před instalací updatu nemá žádný vliv na chod Kindlu.
    SILENT
    SILENT --- ---
    DSMID: a nefungoval debugOn bez JB jen na par modelech?
    DSMID
    DSMID --- ---
    Zjišťovat informace o indexování se dá celkem snadno i bez jailbreaku.
    SILENT
    SILENT --- ---
    XAJA: mozna bude stacit je tam pridavat postupne a zjistovat, ktera to zasekava (je-li to tim). jestli tam mas JB a aplikaci pro terminal, asi by se to dalo zjistit i efektivneji, ale chtelo by to nejake linuxi dovednosti
    XAJA
    XAJA --- ---
    SILENT: no, niečo o súvislosti s indexáciou som sa práve dočítala aj na mobileread. a došlo mi, že pár týždňov dozadu po nejakej várke kníh sa mi párkrát samovoľne reštartoval (asi 2 alebo 3 razy, vždy práve pri vyhľadávaní v jednom čerstvo stiahnutom slovníku. ale potom to prestalo, tak som to neriešila. už som ho vymazala, tak uvidím.
    problém je, že ja v tom kindlovi chcem väčšinu z tých kníh, čo tam mám. som z tých, čo si ich síce zálohujú, ale aj tak poctivo syslia všetko v zariadení, žiadnych pár kníh, čo práve čítam. ale asi sa to budem musieť odnaučiť a preriediť to:)
    SILENT
    SILENT --- ---
    XAJA: zkusil bych promazat a dat tam jen par knizek, co ctes. plnou pameti to neni, ale obcas se muze na necem zaseknout indexovaci proces a pak to desne zere.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam