• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    ANDY_WARHOL: podsvícení je bezva, já si to vždycky dávám na co nejméně, ale aby mi to čtení zpříjemnilo, čítávám hlavně za světla, ale je super jak i při šeru nebo blbém světle to působí v podstatě jako by to nijak nesvítilo, bavilo mě třeba v autě když jsme projížděli pod tunely a já viděla jak papír zůstává papírem čitelným i když je okolo na pár sekund tma :))
    ANDY_WARHOL: automatická regulace by ti zbytečně příšerně žrala baterku, už takhle to asi nebude vyloženě slavné. napadá mě - je lepší to nechávat pořádně vybít a prodlouží se tím žzivotnost baterie, nebo je jedno když to vždycky budu nabíjet od půlky "pro jistotu", když na to zrovna bude čas?
    dvě giga jsou až až, já mám ve zvyku mít tam max 30 knih a po přečtení je mazat - databázi knih mám v kompu, chci se v tom jednoduše vyznat a v kindlu mít jen to aktuální co hodlám číst následující týdny.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ARIAEL: a ma to i nejaky automaticky rezim, nebo si to musis regulovat sam ?
    trochu me mrzi, ze tam stale davaji pouze 2 giga pameti
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ANDY_WARHOL: to menici se podsviceni je fakt prinos za ruznych svetelnych podminek...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    AOTEAROA: si me uplne navnadila, sem nedavno dostal klasickej kindle, ale pokukuju po paperwhite, protoze ma podsviceni, coz se mi uz nekolikrat hodilo
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    pořídila jsem si nakonec Paperwhite na českém webu, abych využila delší záruku, a jsem z něj opravdu nadšená, nevím proč jsem se toho bála :D měla jsem nějaký zkreslený dojem o tom dotykovém ovládání, teď to úplně žeru, a co je ještě lepší, když už tak už, vrazila jsem peníze do obalu co mi přišel nejlepší a z toho skáču až ke stropu radostí, jak se s tím cestuje a obědvá! :))

CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    MINER: jediny co jsme zaslechl je nova verze fire s vyssim rozliseni obrazovky nic vic :( ale taky ocekavam... to zas bude sranda az to do vanoc nepujde sehnat :)
    SILENT
    SILENT --- ---
    MINER: tezko rict, amazon jsou desny tajnustkari...
    MINER
    MINER --- ---
    Myslíte, že bude na podzim novej Paperwhite nebo jenom Plameny? Nejsou nějaký řeči kolem toho?
    Nebo dokonce o tom, kdy Amazon vyleze s barevnym e-papírem, když už koupil Liquavista...
    ?
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Here are 12 sites where you can legally download free Kindle books
    http://ebookfriendly.com/download-free-kindle-books/
    KYTT
    KYTT --- ---
    Chtěl bych se zeptat jak je to s půjčováním knih, které jsem koupil z Amazonu. Můžu jí půjčit kamarádovi a po 14 dnech až jí vrátí mu jí půjčit znova? Nebo lze knihu půjčit jen jednou jedinkrát a pak již nikdy? Úplně mi to nebylo z nápovědy jasné, díky :)
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    já mám tento http://www.amazon-kindle.cz/hlinikovy-obal-pro-ctecku-amazon-kindle-3/ , maximální spokojenost, imho je v něm čtečka téměř nezničitelná, ale nejspíše se dělá jen na kindle 3.
    INFLUENZA
    INFLUENZA --- ---
    INFLIXIMAB: ja som mal takto scanovanu knihu po dvojstrankach, rozdelil som ich scriptom vo photoshope a previedol na text ocr v acrobate
    MINER
    MINER --- ---
    AOTEAROA: hardcover z Bčkového sci-fi nebo jiného braku co se válí doma nebo za dvacku v nejbližším antikvariátu:)
    KYTT
    KYTT --- ---
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    da se u nas koupit nekde ten origo obal na paperwhite?
    SILENT
    SILENT --- ---
    AOTEAROA: jo a pokud jde o vyhodnost nakupu. z amazon.de je to porad o par set levnejsi, ale je s tim vic prace, navic tam myslim nemaji model s reklamama, kterej te vyjde zhruba stejne tady, jako bez reklam z de.
    NVT
    NVT --- ---
    AOTEAROA: Já mám EcoFlip MARWARE (v "přírodnější" hnědé barvě) a jsem s ním spokojen navýsost -- jak po stránce praktičnosti, tak i co se materiálu a kvality zpracování týká. Teď koukám, že mají více modelů, takže asi nebude problém si vybrat dle svého gusta.
    Ten svůj kousek jsem koupil v Alze.
    SILENT
    SILENT --- ---
    AOTEAROA: velmi doporucuju ten originalni amazoni obal. prijde mi ten vypinaci cudlik na KPQ pomerne nepohodlny a pritom ho clovek potrebuje vic nez na starych modelech, protoze podsviceni vic zere. Orginialni obal pak ma tu vyhodu, ze otevreni/zavreni automaticky zapina/vypina. Navic mi prisel peknej a dobre udelanej.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    jaký je podle vás nejlepší obal na Kindle? opět mám rozbitý displej na svém Kindle Keyboard, tak začínám vážně uvažovat že si konečně pořídím Paperwhite. hledala jsem, kde to vyjde nejlépe, tady jsem pochopila že tedy z německého Amazonu? tak ještě řeším zda si k tomu tam rovnou koupit obal, nebo si pořídit teprv potom něco třeba v nějakém kamenném obchodě v Praze. poradíte prosím?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    SH_PANDA: To je sice hezké, ale funguje to pouze u vybraných knih.
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    fyi
    Amazon.com Help: Lend or Borrow Kindle Books
    http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=200549320
    You can lend a Kindle book to another reader for up to 14 days. The borrower does not need to own a Kindle device and can read the book after downloading a free Kindle reading app.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam