• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ZVATLAL: presne tak sem si to myslel, ze by si to mohl pouzivat
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    SILENT: Bez ohledu na nezúčastněné pozorovatele děkuji za potenciální nabídku. Ale zdá se, že nebude zapotřebí ji realizovat; Seznam se tváří, že zvládne plnohodnotný IMAP z Gmailu včetně adresy odesílatele a pokud teď při testování neodhalím nějakou prasárnu, budu to prostě na cestách používat takhle. Koneckonců je to nouzovka pro oblasti zcela mimo civilizaci nebo v zahraničí, jinde to používat nepotřebuji a nebudu.
    SILENT
    SILENT --- ---
    ZVATLAL: ano, jasne, pres wifi to jde, proto soudim, ze je to blokovano a nejde o problem prohlizece/systemu. vzasade bych asi mohl nabidnout pouziti sve instalace roundcube, nicmene vzhledem k tomu, ze se zname jen takhle pres nyx bych ti to jako nezucastneny pozorovatel nedoporucil, protoze bys vlastne zadaval prihlasovaci udaje pres muj server
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    ANDY_WARHOL: Nebo tak. Jen bude třeba se nad tím trochu zamyslet, nějaké vzájemné přeposílání a stahování mám už nastavené a nerad bych se neuváženým kliknutím dostal do smyčky :).

Mockrát děkuji zúčastněným za odpovědi, zas jsem chytřejší.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ZVATLAL: pak si muzes primo prijit gmail, ze nebude potreba preposilani
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    SILENT: Jen doplním, že přes Wifi to samozřejmě pořád jde, jen ta protunelovaná díra přes Twitter (předpokládám, že všichni lezeme na net přes 3G stejně) tě na GMail nepustí.

SILENT: Jo, jde mi přesně o nouzové připojení typu "Afrika" :).
    Díky moc za info, zamyslím se nad tím a vzhledem k mým (nulovým) zkušenostem s free webhostingy to možná nakonec vyřeším jednodušeji nějakým jiným, "cestovním" mailem, kam se bude všechno přeposílat. Pracovní věci z Kindlu řešit nebudu, jde opravdu jenom o nouzovku - a třeba (mnou ne moc oblíbený) seznam.cz na Kindlu prokazatelně funguje i přes 3G.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SILENT: aha, tak to chapu, ze musis delat opicarnu s tim svym serverem
    mimochodem nektere emailove web servery umeji nacitat z dalsich emailu maily, takze by to mohlo jit pouzit i takto, myslim ze i ten hloupy seznam to umi...
    ten by snad byt blokovan nemel
    SILENT
    SILENT --- ---
    ANDY_WARHOL: ano, ale ten je z kindlu (vetsinou po nekolika uspesnych pokusech) nedostupny. nevim proc, ale slysel jsem uz od vice lidi, asi to nekde blokujou, nevim, proste se to pri nacitani zasekne. a to ve vsech mne znamych verzich toho web klienta (mobilni, desktopova, stara html, stara mobilni...)
    SILENT
    SILENT --- ---
    ZVATLAL: no, ten roundcube musis nainstalovat nekam na server, ale muze to byt samozrejme i nejaky freehosting. funguje to celkem rychle, ale pracuje se s tim blbe, protoze to rozhrani je horsi nez pro gmail a obecne se s tim na kindlu pracuje spatne. nicmene na precteni mailu a par kratkych odpovedi mi to i v africe stacilo ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    no ale gmail ma vlastniho web klienta preci, tak proc nepouzivat rovnou jeho ? neco mi uniklo ?
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    SILENT: Jo jo, díky, to bylo na tebe.
    Aha. A (než se k tomu dogooglím) - bude to fungovat i bez vlastního serveru, jenom na základě webmailu (laicky řečeno - z kindlu se příhlásím přes roundcube a uvidím tam svoje maily)? Nebo je to v prax nepoužitelné kvůli pomalosti připojení/čemukoliv jinému?
    SILENT
    SILENT --- ---
    ZVATLAL: to je predpokladam na me? ja si nainstaloval na svuj vlastni server (domaci NAS) mail server roundcube a nakonfiguroval jsem ho tak, aby nacital pres imap maily z googlu. mailovy klient konkretne pro kindle asi neexistuje.
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    Ahoj, měl jsem stejný problém, aspoň vím, že chyba není u mě :). Mohl bych se zeptat, jakého web IMAP klienta jsi používal? Zkoušel jsem googlit, ale o kombinaci GMail na 3G + Kindle PW asi nikdo nikde nepsal. Klientů existuje samozřejmě spousta, mohl bys doporučit nějakého konkrétního, pro Kindle použitelného (předpokládám, že čím jednodušší a rychlejší, tím lepší....)?
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    a vlastně na to jsem se zapomněla zeptat - co s Kindle Keyboard s prošlou zárukou, u kterého se klasicky porouchal displej?
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    ANDY_WARHOL: Verkauf und Versand durch Amazon.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SILENT: chapu
    SILENT
    SILENT --- ---
    ANDY_WARHOL: jailbreak je jailbreak, jestli pak nekdo vyresil zapinani browseru v tom neomezenem modu nevim - teoreticky by to jiste slo, ale asi to nechce nikdo zverejnit, aby to pak nezatrhli uplne.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SILENT: hmm
    a je i nejaky jailbreak ktery to resi permanentne ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam