• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    BINNMODE
    BINNMODE --- ---
    zkusim, diky, ono to asi nebude uplne problem, protoze jak babi moc nevidi, tak to vsechno ma celkem zvetseny. Jestli to bude tekutej text, tak v tyhle velikosti to nic neovlivni.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    BINNMODE: No, pokud ozelis formatovani textu, tak ABC Amber Palm Converter umi otevrit adresar s .prc souborama a ulozit je jako unicode .txt.
    BINNMODE
    BINNMODE --- ---
    LAAZI: http://uloz.to/x1Jn1FeW/diakritika-7z heslo: nyx
    diky moc, zkusim to konvertovat. Pro babi mam takhle asi 100 knih pripravenych prc/pdb, tak doufam, ze to pujde nejakou snazsi cestou nez jednotlive to otevirat a preukladat.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    BINNMODE: Ale v zasade bych to zkusil nejdriv nejak prekonvertit do unicode a pak az do mobi.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    BINNMODE: Link na nejake to .prc, ze bych to zkusil?
    BINNMODE
    BINNMODE --- ---
    Na kindle paperwhite mi nejdou poradne zobrazovat soubory .prc s diakritikou. Kdyz ho otevru v pspadu, tak vidim vse v poradku s kodovanim win 1250, kdyz to nahraju tak jak to je, tak mam misto č obracené é apod. Kdyz to zkonvertuji v Calibre do MOBI nebo AZW, i se vstupni sadou 1250, tak vidim tu samou vec. Muze mi prosim nekdo poradit? Potrebuju to pro prarodice celkem i nejak rychle. Diky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CARTMAN: neni to fake
    Nový Kindle Paperwhite je rychlejší, kontrastnější a naučí vás jazyky - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/...aperwhite-ctecka-dn6-/tec_technika.aspx?c=A130904_130730_tec_technika_pka
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    Kindle 5 nyni za 49e!
    Kindle eReader mit WLAN und 6-Zoll(15 cm)-E Ink-Display
    http://www.amazon.de/gp/product/B007HCCOD0/
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    CARTMAN: hm mozna bude stacit update firmware ve starem....... :D
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    mozna je to fejk mozna ne ale uniklo jakesy info o novem Kindlu

Amazon briefly lists next-generation Kindle Paperwhite with new display technology
    http://www.engadget.com/2013/09/03/amazon-lists-next-generation-kindle-paperwhite-with-new-display/
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ARIAEL:
    GALENIUS: Tohle vše řeším přes LibreOfice. Zdarma, dobře zpracovaný výstup a pro hromadnou konverzi je makro. Calibre vezme ODT stejně jako HTML.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    JYRKA: Díky za toto doporučení. Zvážím jestli ho sehnat nebo splácnout vlastní makro. Vzhledem k tomu, že si e-knihy stejně ve wordu upravuju do unipodoby a liší se pouze v některých bodech, tak by to nemusel být extrémní problém...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ARIAEL: tohle právě udělá skvělý HTML. Používal jsem to 10 let.
    Jinak jediná šance je kontaktovat autora. Pokud vím, tak Jakub Vrána právě pracuje pro Facebook, ale komunikuje a dá se sehnat.
    Do vlastního kódu se ofiko nedá dostat, mně se to několikrát podařilo, když jsem donutil makro k pádu. Ale už si nepamatuju jak. A navíc to není fér vůči Jakubovi.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    GALENIUS: Upload na google docs.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    ARIAEL: Na ten se právě ptám. Ať nemusím zkoušet 20 různejch konvertorů a postupně přicházet na to, kterej je blbej.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    U jednoduchych textu to funguje. Ale blbne to u slozitejsich veci, nedaji se s tim delat davkove prevody a vysledny kod neni moc "ciste" HTML.
    Ale na jednorazovku pouzitelne. Tedy s tim ze licence Wordu stoji daleko vic nez nejaky specializovany konvertor :)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    Já otevřu ve wordu, Save As html web page (pardon, nemám office česky). To pak importuju co Calibru a převedu na mobi. Zatím to fungovalo ve všech případech. Žádnej konvertor nebyl potřeba.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GALENIUS: si spis najdi konvertor nez makro... vycisti se tim i bordel co si word dava jako metatagy do textu atd...
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    ARIAEL: Zkusím se zeptat i tady. Dobrej způsob, jak uložit DOC nebo DOCX do HTML?
    Byl jsem odkázán na makro doc2html, ale to je záležitost z 2003, certifikát u toho dávno vypršel, Wordu se to moc nelíbí. A zatím se mi nezdařilo vlastní makro z toho vykuchat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam