• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    NVT: To je trochu málo, ne? Z normální nabíječky mi leze 0.7A, z univerzální USB 1A, v autě 1A, z počítače (když zapnu Super-Charger) 1.5A. 0.5 normálně leze z počítače, ale na nabíječku to je málo, bo se to pak nabíjí strašně dlouho.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    NVT: Ok. Protože Amazon prodává nabíječku do sítě za 20 dolarů což je dost, tak mně napadlo to vrznout do nabíječky od mobilu. :-)
    NVT
    NVT --- ---
    DARUMA: Já to dělám často. USB má definované napětí 5V a definovaný maximální proud (100 mA, resp. 500 mA), pokud nabíječka splňuje technické normy, nemůže dojít k poškození čtečky.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    DARUMA: už dva roky to praktikuju. mobil, Kindle, myš... vsjo ravno
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Nevite nekdo jestli je bezpecne nabijet Kindle USB nabijeckou na mobily?
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    NEVILL: Byt tebou tak necekam, a objednam ho hned, vyrizuji objednavky v poradi jak byly zadane :)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JIRKA207: to asi použiju až budou mít na skladě nový paperwhite, jsem koukal že v Německu bude stát zhruba tolik co u nás stojí ten současný bez DPH...
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    NEVILL: tady je popis jak to funguje
    1. díl seriálu jak levně koupit čtečku Kindle 5 a Kindle Paperwhite a nebo cokoliv jiného u sousedů v Německu | Svět čteček Kindle 5, Paperwhite a elektronických knih
    http://www.amazon-kindle.cz/...ndle-5-a-kindle-paperwhite-a-nebo-cokoliv-jineho-u-sousedu-v-nemecku/
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JIRKA207: podívejme, to je zajímavé, díky! :O)
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    NEVILL: Samozrejme ze lze ;-) pres mailboxde.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JIRKA207: dobrá cena...akorát to k nám nejde objednat a z international shopu co to nabízí to hádám pošlou ze Států...
    BINNMODE
    BINNMODE --- ---
    chapu, diky. jdu na to.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    BINNMODE: Tak da se to konvertovat do libovolneho formatu, akorat tam pak musis zmenit to kodovani na unicode.
    BINNMODE
    BINNMODE --- ---
    a konvertovat do HTML by nepomohlo?
    BINNMODE
    BINNMODE --- ---
    zkusim, diky, ono to asi nebude uplne problem, protoze jak babi moc nevidi, tak to vsechno ma celkem zvetseny. Jestli to bude tekutej text, tak v tyhle velikosti to nic neovlivni.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    BINNMODE: No, pokud ozelis formatovani textu, tak ABC Amber Palm Converter umi otevrit adresar s .prc souborama a ulozit je jako unicode .txt.
    BINNMODE
    BINNMODE --- ---
    LAAZI: http://uloz.to/x1Jn1FeW/diakritika-7z heslo: nyx
    diky moc, zkusim to konvertovat. Pro babi mam takhle asi 100 knih pripravenych prc/pdb, tak doufam, ze to pujde nejakou snazsi cestou nez jednotlive to otevirat a preukladat.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    BINNMODE: Ale v zasade bych to zkusil nejdriv nejak prekonvertit do unicode a pak az do mobi.
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    BINNMODE: Link na nejake to .prc, ze bych to zkusil?
    BINNMODE
    BINNMODE --- ---
    Na kindle paperwhite mi nejdou poradne zobrazovat soubory .prc s diakritikou. Kdyz ho otevru v pspadu, tak vidim vse v poradku s kodovanim win 1250, kdyz to nahraju tak jak to je, tak mam misto č obracené é apod. Kdyz to zkonvertuji v Calibre do MOBI nebo AZW, i se vstupni sadou 1250, tak vidim tu samou vec. Muze mi prosim nekdo poradit? Potrebuju to pro prarodice celkem i nejak rychle. Diky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CARTMAN: neni to fake
    Nový Kindle Paperwhite je rychlejší, kontrastnější a naučí vás jazyky - iDNES.cz
    http://technet.idnes.cz/...aperwhite-ctecka-dn6-/tec_technika.aspx?c=A130904_130730_tec_technika_pka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam