• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    GALENIUS: pravda, to by mohlo být, to mi po nákupu Kindlu dělalo pěkný problémy...
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    ROMI: Máš ho v pouzdru? Takové to pouzdro s úchytem, kde z boku jsou dva háčky?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    ROMI: a co třeba přehrát firmware?
    ROMI
    ROMI --- ---
    hmm zacal mi zamrzavat kindle 3, po hard resetu funguje tak 1-3 minuty a pak zase zasek, ted uz nejde ani ten hard reset provest. Kindle je dobitej a ted se ani nepripoji na kompu, kdyz ho dam pres usb, nevim, co se mohlo dojebat. Obrazovka znicena neni, ta normalne se meni po hard resetu, jen proste prestane reagovat po chvili, ted teda uz vubec to vypada, nestalo se nekomu neco podobnyho?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Mám v kindle audiobook, ale vždy ked to zapnem, ide to od zaciatku. Netusite preco to nepokracuje tam, kde som to vypla? Alebo ako to pretocit?
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    CARTMAN: Spíš mezi traktorem a koloběžkou. Na obou dojedeš, dokonce i stejnou rychlostí... rozdíl je v pohodlí. 8-)))
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    SRNECEK: ctecka a smartphone je asi tak stejne zarizeni jako traktor a zapalovac... do obojiho se taky lije benzin ;)

jinak afaik kindle jako HW tuhle praci se slovnikem normalne dava. jestli to umi i kindle for android/ios jako SW to netusim videl jsem to nainstalovany jednou v zivote :)
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, měl bych otázku ke čtečkám.. Nedávno jsem si povšiml, že cestující v MHD měl čtečku s anglickým textem, ale zároveň mohl každé slovo označit a to se mu v postranním panelu překládalo do češtiny... Můžete mi někdo poradit, jaké čtečky jsou tohoto schopné? Děkuji.

P.S. Případně umí i toto smartphony? Nevlastním ani jedno, zanedlouho budu kupovat smartphone, a tak nechci zbytečně investovat do dvou zařízení se stejnou funkcí.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    DARUMA: Hledal jsem v historii této diskuse ten svůj dotaz ohledně nabíječek. Bylo to skoro před dvěma lety.
    Podívej se na původní dotaz i na reakce na něj (trochu se to větvilo do několika příspěvků, důležité jsou i reakce na reakce)
    [ GALENIUS @ Kindle - konverze, správa elektronických knih, etc. ]
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    DARUMA: Výrobce čtečky umožňuje připojit čtečku k PC. Co k tomu dodat.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    DARUMA: Doma nabíjím mobily i všechny čtečky čímkoli, co má na jedný straně kolíky do zásuvky a na druhý straně USB zdířku. A jen vyměnuju kabely. A zatím se vše nabilo.
    Kdysi jsem tohle už někde řešil, jestli je možné použíti i silnější nabíječku třeba na mobil nebo čtečku a odpovědí bylo, že tyto zařízení v sobě mají omezovač a že si vezmou jen to, co můžou.
    NVT
    NVT --- ---
    PAPRIKODLAK: To je v definici (viz ten link na wikipedii). V praxi USB může dávat víc; právě aby se rychleji nabil mobil, aby se uživil externí disk atd. Ale to už jsme IMO dost OT. Hlavní otázka byla, jestli je možné nabíjet Kindle nabíječkou na mobil a já (i ostatní) tvrdíme, že ano.
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    NVT: To je trochu málo, ne? Z normální nabíječky mi leze 0.7A, z univerzální USB 1A, v autě 1A, z počítače (když zapnu Super-Charger) 1.5A. 0.5 normálně leze z počítače, ale na nabíječku to je málo, bo se to pak nabíjí strašně dlouho.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DARUMA: Jo, takhle ho už dobíjím přes dva roky...
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    NVT: Ok. Protože Amazon prodává nabíječku do sítě za 20 dolarů což je dost, tak mně napadlo to vrznout do nabíječky od mobilu. :-)
    NVT
    NVT --- ---
    DARUMA: Já to dělám často. USB má definované napětí 5V a definovaný maximální proud (100 mA, resp. 500 mA), pokud nabíječka splňuje technické normy, nemůže dojít k poškození čtečky.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    DARUMA: už dva roky to praktikuju. mobil, Kindle, myš... vsjo ravno
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Nevite nekdo jestli je bezpecne nabijet Kindle USB nabijeckou na mobily?
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    NEVILL: Byt tebou tak necekam, a objednam ho hned, vyrizuji objednavky v poradi jak byly zadane :)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    JIRKA207: to asi použiju až budou mít na skladě nový paperwhite, jsem koukal že v Německu bude stát zhruba tolik co u nás stojí ten současný bez DPH...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam