• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    DSMID
    DSMID --- ---
    VOY: Celou dobu píšu o tom jak je pro mě PW za ty peníze horší volba (tj. z hlediska mých preferencí, tvá reakce je, že se mnou vůbec nesouhlasíš, což je podivné, protože uvádím pouze fakta a osobní preference. Tvoje preference jsou samozřejmě jiné, ale to nijak neodporuje tomu, co jsem napsal.

Oč je z mého pohledu Kindle 3G lepší než nový PW, v pořadí podle subjektivní důležitosti:
  • má stránkovací tlačítka
  • je možné knihy kopírovat/mazat přes wi-fi pomocí SSH
  • je možné používat KindlePDFViewer (obdoba KOReaderu pro starý PW)
  • má přes 3G přístup na Internet zdarma (už mi to v cizině zachránilo zadek)
  • má klávesnici
  • snadno se hackuje
  • má 4 GB místa
  • je možné úplně přehrát firmware, když se něco posere
  • je možné používat obálku rozečtené knihy jako screensaver
  • má zvuk a mikrofon

• JYRKA
    JYRKA --- ---
    Kindle Keyboard 3G opět v prodeji: cena 139 USD
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    VOY: hele pred par lety si lidi neodkazali prestavit cist knihu na necem jinym nez na papiru. proste sto lidi sto chuti sestimsmir. Ja svuj novy PW2 po prechodu z K4 zboznuju a kdyz je mam vedle sebe taky nechapu co lidi opevujou na starym modelu ale netrapim se tim :).
    VOY
    VOY --- ---
    VOY: s/Paperwhitu/3gcku/
    VOY
    VOY --- ---
    DSMID: To tam nekde pisu? Pro me za me pro tebe muze treba spalek dreva byt lepsi nez Kindle paperwhite a treba pro to mas nejaky svoje divny duvody :-). Radeji napis v cem povazujes 3g za o tolik lepsi, proste mi to nejde do hlavy. Paperwhite mi prijde proste o generaci dal a neumim si predstavit, ze bych zas cetl na Paperwhitu.
    DSMID
    DSMID --- ---
    VOY: Ty nesouhlasíš s tím, že pro mě je Kindle 3 lepší než Kindle PW ?
    Zřejmě o mně víš víc než já sám :)
    Mně to prostě za těch 80 € navíc nestojí, tečka. Ale to neznamená, že někdo jiný ty peníze za nasvícení neobětuje. Lidi jsou různý.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    No ja mam uz treti ctecku. Dve bez podsviceni a ted PW - jeste ze statu jako horkou novinku. Dcera i zena maji Kindla 3. No ale uz mam i od nich na vanoce pozadavek ze chteji neco s podsvicenim - a to si tu moji pujcili jen na jednu knizku.
    Je to velky rozdil v prijemnosti protoze ta vec umi vyrovnavat rozdily v tom jak je co jasne. Dotekove ovladani - mno mam velke ruce ale osobne by jsem radeji nejak sikovne tlacitka po stranach, protoze nekdy se mi povede zbytecne se dotknout displaye. Ale zase nic hrozneho, to jsou spis moje ruce:)

Jop stalo to vic, ale rozhodne to za ty penize stoji. A ted je tu tolik moznosti jak si sehnat podsvicenou ctecku jine znacky nez je PW a zustat na slusne cene.

A ne - zadna lampicka to nikdy neosviti tak jak podsviceni. A to ze jsem jich par mel vcetne tech integrovanych primo do pouzdra od amazonu.
    VOY
    VOY --- ---
    Ciste z pohledu financi se vam priplatit za podsviceni asi "nevyplati". Urcite se ale da rict, ze takovy osvetleni je rovnomernejsi nez nejaka lampicka, coz je plus. Obecne bych ctecku bez osvetleni uz nechtel. Uz jen treba kvuli situacim typu jdu od metra, ctu si a lovim svetlo pod kazdou lampou, pak zas chvili cist nemuzu a clovek si u toho akorat kazi oci.
    VOY
    VOY --- ---
    DSMID: Z tvyho pohledu to zni jak kdyby paperwhite byl totalni propadak. Ja ho mam, predtim jsem mel tu trojku s klavesnici a proste s tebou vubec nesouhlasim.

Podsviceni je bezvadny na takovy to kratky predusinaci cteni vedle manzelky, ale uziju ho treba i rano v metru, kde plne podsvicenej displej je na cteni daleko prijemnejsi (belejsi). Predtim jsem si myslel, ze mi nebude vyhovovat dotykovy ovladani a dneska muzu s plnou odpovednosti rict, ze je daleko ergonomictejsi nez klavesnice. Pri cteni mi nijak neprekazi, ani si nedokazu poradne vybavit kde by mohlo. Okraje si muzu zmenit v calibre nez to do kindlu poslu, i kdyz je pravda, ze to vyuziju opravdu malokdy, protoze vetsinu knih koupim rovnou nekde na palmknihach nebo amazonu. Verim pak, ze existujou lepsi alternativni cteci aplikace, ale ja na ctecce ocenuju nejvic to, ze zadny aplikace ani alternativy resit nemusim, nejaky hrani si s nastavovanim aplikaci jsem docela rad ze nemam ani to pokuseni podstupovat. Proste odklopim obal a ctu.

Osobne muzu paperwhita fakt jedine doporucit. Stoji pravda vic, ale nejde o zadnou dramatickou castku a spolu s obalem je to jedna z nejlepsich voleb na trhu. Opravdu by me zajimalo co je podle tebe tak super na kindle keyboard 3g.
    SILENT
    SILENT --- ---
    DIDGENAUT: jeste upozornuju, ze je dost zasadni, jaka je to ctecka a jaky nasviceni (protoze podsviceni to vlastne neni niky)
    REK11
    REK11 --- ---
    DIDGENAUT: ahoj, ja mam ctecku bez podsviceni a na cestovani mam obal s lampickou. jsem s tim moc spokojena. pritel ma podsviceni a vic se mu libi ta moje...
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    Zajímavá diskuse nasvícený vs. nenasvícený displej... máti teď chce kupovat čtečku a je otázka, jestli se jí za to vyplatí připlácen téměř 50% ceny navíc. Nikam s tím cestovat nebude, má to jen na doma, čili dostatek světla od nějaké lampy bude vždycky dost, rozhodující je jen "příjemnost" čtení (má nemocné oči). Bohužel sem neumím vložit anketu, tak bych navrhoval, aby ti, co mají zkušenost s oběma typy čteček (tedy ti, co je vlastnili nějakou delší dobu, nemyslím vyzkoušení v obchodě) ohodnotili můj příspěvek - pokud je lepší čtečka bez podsvícení, dejte palec dolů, pokud s podsvícením, dejte palec nahoru. Díky moc za každý palec!
    SILENT
    SILENT --- ---
    XAJA: ano, velikost rukou je dulezita, ja mam dlouhy prsty (od ctrl k ctrl), takze se mi to drzi dobre.
    XAJA
    XAJA --- ---
    SILENT: ono ide o priority, ktoré má každý nastavené trochu inak. takže ja to neberiem ako flame, ale proste zbierku tipov, na čo si pri výbere dávať pozor.

pre mňa sú napríklad tie tlačidlá dosť dôležité, dokonca som kvôli nim začala pokukovať po iných značkách. asi mám malú ruku, ale môj spôsob držania kindla v puzdre mi proste dočiahnuť na displej neumožňuje. PW som mala požičaný na dva dni, možno málo času na nájdene pohodlného úchopu, ale nenašla som ho.
    SILENT
    SILENT --- ---
    DSMID: je celkem jasny, ze jde o pomer cena/vykon. ja sam jsem pochyboval, ze bych chtel prechazet z K3 3G na PW. Mel jsem tam JB, vsechno pekne prizpusobeny, tlacitka mi prisla jako nutnost. Pak jsem asi tyden zkousel PW 3G a bylo rozhodnuto. Tlacitka mi chybela minimalne, JB tam sel taky, byla tam lepsi verze KOREADERu a hlavne se mi na tom cetlo mnohem lip, min me bolely oci, min jsem byl unavenej. Bohuzel mi ho v nemocnici ukradli, takze ted jsou koupil novej PW Wifi a to je proti starsimu PW rozdil minimalni, akorat neni JB, coz je dost blby, kdyz cte clovek PDFka.

A samozrejme zcela chapu, ze nekomu se muze cist lip na jinym display, nebo se mu nechce investovat, ale skoda flamu, kterej padne vedle ;) Nicmene myslim, ze ten PW display bude pro vetsinu velka vyhoda.
    SILENT
    SILENT --- ---
    MEANKITTY11: delam si samozrejme celou dobu srandu ;)
    XAJA
    XAJA --- ---
    DSMID: pre mňa sú základom tie postranné stránkovacie tlačítka. skúšala som listovať dotykom, a to niekoľkokrát, ale moje ruky a môj spôsob držania na to uspôsobené nie sú:) takže za mňa síce svetlo výhoda (aj keď by som uvítala možnosť úplného vypnutia), ale to sa dá elegantne nahradiť lampičkou - som na ňu zvyknutá, nemám s ňou problém, keď potrebujem svetlo. ale to stránkovanie pre mňa osobne problémom je.

takže zatiaľ čakám, moja stará trojka hádam ešte vydrží, zase nechcem vymieňať značku, mne kindle vyhovuje, lebo amazon.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DSMID: To je dobre ze mas hodne duvodu:) Urcite se citis uspokojen ze jsi si to tedy nekoupil :D
    DSMID
    DSMID --- ---
    CARTMAN: Cena je vždycky až na prvním místě :)
    Vážně, nemám problém si připlatit za kvalitu. Ale musím dostat zpět něco, co odpovídá nárůstu ceny.
    Co dostanu za těch 129 € (80 € navíc oproti obyčejnému Kindlu) ?
    Nasvícení, které skoro nevyužiju, dotykové ovládání, které nepotřebuju a které při čtení překáží, chybějící stránkovací tlačítka, bez kterých si čtení neumím představit, důkladně zabetonovaný firmware, který mi nedovolí ani změnit okraje na něco rozumného, natož nainstalovat alternativní čtecí aplikaci jako je KOReader.
    To je hodně slabé.
    Do srovnání s Kindle Keyboard 3G se ani nebudu pouštět, tam by to PW projel na celé čáře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam