• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    SILENT
    SILENT --- ---
    XAJA: ano, velikost rukou je dulezita, ja mam dlouhy prsty (od ctrl k ctrl), takze se mi to drzi dobre.
    XAJA
    XAJA --- ---
    SILENT: ono ide o priority, ktoré má každý nastavené trochu inak. takže ja to neberiem ako flame, ale proste zbierku tipov, na čo si pri výbere dávať pozor.

pre mňa sú napríklad tie tlačidlá dosť dôležité, dokonca som kvôli nim začala pokukovať po iných značkách. asi mám malú ruku, ale môj spôsob držania kindla v puzdre mi proste dočiahnuť na displej neumožňuje. PW som mala požičaný na dva dni, možno málo času na nájdene pohodlného úchopu, ale nenašla som ho.
    SILENT
    SILENT --- ---
    DSMID: je celkem jasny, ze jde o pomer cena/vykon. ja sam jsem pochyboval, ze bych chtel prechazet z K3 3G na PW. Mel jsem tam JB, vsechno pekne prizpusobeny, tlacitka mi prisla jako nutnost. Pak jsem asi tyden zkousel PW 3G a bylo rozhodnuto. Tlacitka mi chybela minimalne, JB tam sel taky, byla tam lepsi verze KOREADERu a hlavne se mi na tom cetlo mnohem lip, min me bolely oci, min jsem byl unavenej. Bohuzel mi ho v nemocnici ukradli, takze ted jsou koupil novej PW Wifi a to je proti starsimu PW rozdil minimalni, akorat neni JB, coz je dost blby, kdyz cte clovek PDFka.

A samozrejme zcela chapu, ze nekomu se muze cist lip na jinym display, nebo se mu nechce investovat, ale skoda flamu, kterej padne vedle ;) Nicmene myslim, ze ten PW display bude pro vetsinu velka vyhoda.
    SILENT
    SILENT --- ---
    MEANKITTY11: delam si samozrejme celou dobu srandu ;)
    XAJA
    XAJA --- ---
    DSMID: pre mňa sú základom tie postranné stránkovacie tlačítka. skúšala som listovať dotykom, a to niekoľkokrát, ale moje ruky a môj spôsob držania na to uspôsobené nie sú:) takže za mňa síce svetlo výhoda (aj keď by som uvítala možnosť úplného vypnutia), ale to sa dá elegantne nahradiť lampičkou - som na ňu zvyknutá, nemám s ňou problém, keď potrebujem svetlo. ale to stránkovanie pre mňa osobne problémom je.

takže zatiaľ čakám, moja stará trojka hádam ešte vydrží, zase nechcem vymieňať značku, mne kindle vyhovuje, lebo amazon.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DSMID: To je dobre ze mas hodne duvodu:) Urcite se citis uspokojen ze jsi si to tedy nekoupil :D
    DSMID
    DSMID --- ---
    CARTMAN: Cena je vždycky až na prvním místě :)
    Vážně, nemám problém si připlatit za kvalitu. Ale musím dostat zpět něco, co odpovídá nárůstu ceny.
    Co dostanu za těch 129 € (80 € navíc oproti obyčejnému Kindlu) ?
    Nasvícení, které skoro nevyužiju, dotykové ovládání, které nepotřebuju a které při čtení překáží, chybějící stránkovací tlačítka, bez kterých si čtení neumím představit, důkladně zabetonovaný firmware, který mi nedovolí ani změnit okraje na něco rozumného, natož nainstalovat alternativní čtecí aplikaci jako je KOReader.
    To je hodně slabé.
    Do srovnání s Kindle Keyboard 3G se ani nebudu pouštět, tam by to PW projel na celé čáře.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    SILENT: Neuvěřitelný.

Abych tu nepodporovala OT, tak sub-důvod. Na podsvícenej displej čumím denně dlouhý hodiny a nepodsvícenej kindl mi je prostě příjemnější. Mně. Možná, že nikomu jinýmu. Nezajímala mě cena, ani to, co to ještě umí. Vyzkoušela sem oboje a vybrala si. Irelevantní? Chápu, taky nevybírám podle toho, co někdo napsal na nyxu.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    DSMID: tak jestli se breci nad cenou tak nema cenu moc resit co to umi ze :D
    SILENT
    SILENT --- ---
    MEANKITTY11: a tim padem je tvuj nazor irelevantni ;)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    SILENT: a?
    DSMID
    DSMID --- ---
    WABICEK: No řekl bych, že je stále vše při starém, tj. nejvýhodnější je to na amazon.de, nebo se to dá někde pořídit levněji ?
    DSMID
    DSMID --- ---
    JYRKA: Za vyzkoušení možná.
    Ale dokud bude možné za cenu Paperwhitu pořídit dva a půl obyčejného Kindlu, je vítěz předem daný.
    Prostě je to moc málo muziky navíc za tak vysokou cenu.
    SILENT
    SILENT --- ---
    MEANKITTY11: v tom pripade jsi ale divna :)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    DARUMA: A neříkám, že je lepší, ale že já ho preferuju. Jediný, co se tam dá číst mezi řádky, je to, že je to možná individuální.
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    Blíží se Vánoce a tak obligátní otázka, kde kde Kindle PW koupit nejvýhodněji? Do severní Ameriky bohužel cestu nemám.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    DARUMA: Důvod je jenom jeden. Líp se mi na tom čte. Další dva nemám potřebu vymejšlet.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    MEANKITTY11: Napiš tři důvody, proč je podle tebe lepší Touch než PaperWhite.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    Definitivně referuju svůj Touch před kamarádčiným paperwhite, tak asi jak kdo.
    WUXIA
    WUXIA --- ---
    OK, díky všem za rady :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam