• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    MORGAINE: kdyby to byl aspon kindle...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MORGAINE: špatnej odkaz
    MORGAINE
    MORGAINE --- ---
    Prodávám nechtěnou výhru k soutěži, snad to nebude tolik OT:
    http://www.nyx.cz/index.php?l=market;l2=3;id=109188;dw=1
    SILENT
    SILENT --- ---
    DSMID: zkousel uz vlastne nekdo na PW2 tu oblezlicku na 3G, co funguje na PW1?

SKAUTIK: ono je to asi fuk, ja jen ze jestli kupujes neco z kvetna, nebude to PW2
    DSMID
    DSMID --- ---
    SKAUTIK: Spíš bych oželel 3G (na PW je k ničemu, slouží jen k nakupování knížek + wikipedia) a bral bych PW2.
    Na PDF si nainstaluj KOReader.
    SKAUTIK
    SKAUTIK --- ---
    SILENT: Hmm koukam na to ted ...je ta 2ka velky improvement, cetl jsem par recenzi a co se zlepsilo a nejak z toho nejsem moudrej jestli to za ty prachy stoji...
    SILENT
    SILENT --- ---
    SKAUTIK: jestli z kvetna, tak pw1 ;)
    SKAUTIK
    SKAUTIK --- ---
    DARUMA:
    SILENT: Diky asi vezmu teda ten PW 3G wifi, myslim ze to bude asi ten PW2 je to z kvetna :)
    SILENT
    SILENT --- ---
    SKAUTIK: dostat tam dokumenty koupene jinde problem neni, pokud nemaji nekompatibilni ochranu proti kopirovani DRM. tu lze ale snadno smazat na PC, jailbreak nepotrebujes.
    Pokud chces ale cist PDF, budes JB docela potrebovat (nebo jinou ctecku/tablet). Zalezi taky na tom, jake PDF ctes a jak casto.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    SKAUTIK: Kindle PW2.
    SKAUTIK
    SKAUTIK --- ---
    Zdravim ve spolek,

Kdyby se nasla nejaka dobra duse a ve zkratce mi poradila s lama dotazem . Jakej Kindle?:)
    Chtel bych si poridit Kindle, nikdy jsem ho nemel....jednou v ruce par let starej...
    Zajima me to jenom kvuli cteni takze nepotrebuju imho Fire a barevnej display spis neco co mi nezrujnuje oci:)
    Co bych chtel je krom koupit si par knizek .... i cist ruznu pdf popripade uploadovat vlastni dokumenty ci sttarsi knizky z jinych formatu....
    V te starsi verzi to byl dost problem i normal PDF byl problem cist/ adjust font size apod.

Je tady to odchycene ? Kdyz tady procitam ten jailbreak apod. Znamena to, ze to je neco jako Apple a tudiz je problem do toho dostat jine nez koupene dokumenty ? viz request.

Momentalne uvazuju o PW 3G+wifi za 130$ novy .... tak jestli nekdo ma a muze doporucit ci ne .

Diky moc za pomoc .
    SILENT
    SILENT --- ---
    DSMID: jeste nedavno bylo procento drm minimalne u novych dobre se prodavajici procento vysoke. navic ja se nehadam. ja jen rikam, ze kdyz se mluvi o kindlu, je zcela fer podotknout, ze prechod na jinou ctecku je v tomhle problematicky (i kdybys to nakrasne umel cracknout - a to nejde zdaleka jen o babicky, je to nelegalni). naopak vetsina ostatnich ctecek v tom navzajem takovy problem nema.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: to o tom DRM amazon jsem NECETL - napsal jsrem: domnivam se...
    :o)
    to "CETL" patri k tomu procentu, pokud nema ebook DRM ... a to pokud vim stale plati...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FERRYH: Četl jsi špatně. Amazon koupil firmu MobiPocket a má DRM vlastní.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    sveho casu jsem nekde cetl, ze Amazon dava nakladateli vetsi procenta z prodaneho pokud NEMA kniha DRM ... z pohledu Amazonu je to logicke (pokud tomu tak je...), za Adobe DRM se plati licencni poplatek z kazde e-knihy pokud vim... nevim co ma za DRM Amazon, ale pravdepodobne to take bude neco s licenci od nekoho druheho...
    DSMID
    DSMID --- ---
    SILENT: Amazonu je jedno, jestli jsou knihy s DRM nebo bez, nechává to na nakladatelích.
    Procento prodávaných knih bez DRM je kupodivu docela vysoké:
    Diminishing DRM use in the Kindle store? | I Love My Kindle
    http://ilmk.wordpress.com/2013/08/13/diminishing-drm-use-in-the-kindle-store/
    DSMID
    DSMID --- ---
    SILENT: Odhaduji, že průnik množiny všech babiček se čtečkami a množiny čtenářů nakupujících anglické knihy na Amazonu nebude mít moc prvků.
    Stejná situace může (mnohem pravděpodobněji) nastat i z druhé strany. Máte zakoupené (české!) knihy s Adobe DRM a zatoužíte po Kindlu (či obecně po čtečce bez podpory tohohle moru) - jste v pasti.

DRM je prostě zlo, lhostejno z jaké dílny.
    SILENT
    SILENT --- ---
    XAJA: to nic nemeni na opravnenosti toho puvodniho tvrzeni. proste to (mira zalezi na uzivateli, porovnavame s ostatnimi cteckami), znesnadni prechod na jinou ctecku, mas-li nakoupeny knihy z Amazonu.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    WABICEK: Diky moc. A natoc to, to taky moc radi zverejnime!
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    JYRKA: funguje, jinak bych to nepsal, klidne predvedu nebo natocim a hodim na youtube.
    a ze je to zrovna na fb strance palmknih me tesi - patrim taky mezi spokojene zakazniky :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    WABICEK: Ne, líbí se mi to. A fakt to funguje? :-)
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    JYRKA: to jsem zas neco placnul :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam