• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    JYRKA: ha, funguje to, genialni, diky :-)
    87HIGHFLYER: tak to je snad jeste lepsi, dik za tip, kdyz jsem dostala Kindle, tak jsem tyhle moznosti nejak vubec nezkoumala.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VRATENKA: plus pokud si tam pošleš pdf a do předmětu napíšeš Convert, přijde ti to v kindle formátu. Používám celkem často
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    JYRKA: registrovana uz jsem a mail mam, jenom jsem to jeste nikdy nedelala, poslala jsem a cekam...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    VRATENKA: Registruj se na amazonu, dostanes specialni mail.
    No a na ten posles dokument a on se tak do 10 minut objevi v Kindle- ten musi byt na wifi
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    JYRKA: ah, dost jednoducha reseni i pro me, dik :-)
    nikdy jsem si jeste na kindle mail nic neposilala, jak dlouho to trva, nez se mi to objevi v Kindlu? Teda pokud se mi to po odeslani objevi samo. Nebo to musim z toho mailu pak jeste nejak vystourat?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    VRATENKA: 1. Postaci si doc poslat mailem na kindle
    2. Calibre umi prevadet docx, takze musis prevest dokument na nej a potom do Calibre.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    XAJA: Calibre sice pouzivam na prevody formatu, ale DOC mi prevest odmitl :-(
    XAJA
    XAJA --- ---
    VRATENKA: potom je tu eštw jedno riešenie: http://calibre-ebook.com/
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    SILENT: dik, jestli se nejak prokousu k tomu, jak se to vlastne dela, tak to asi zkusim, ale zda se mi to nejaky slozity :-( vrcholem moji prace s Kindlem bylo zatim nahrani anglicko-ceskyho slovniku.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Existuje zpusob, jak Kindle Touch primet cist DOC soubory?
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    funguje vám ještě ten volnej internet na kindle keyboard 3G? mi to teď začalo psát skoro na všech stránkách: "There was an error encountered when processing your request."
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    AMANITKA: S MOBI asi takhle: Zobrazí se dobře, ale neumí toho tolik co AZW3. Převodem MOBI na AZW3 tedy knížka lepší "nebude", Převodem AZW3, nebo EPUB na MOBI knížku ochudíš.
    ARIAEL: Vidíš. Na to jsem nevzpomněl. Calibre vytváří a přenáší i indexy.
    AMANITKA
    AMANITKA --- ---

ARIAEL: ok zkusim taky, díky
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    AMANITKA: obvykle je nejlepsi napad delat POUZE v Calibre pres "ulozit do zarizeni"... Davat to tam na primo jako na obycejnou flash vede jen k problemum
    AMANITKA
    AMANITKA --- ---
    hurá!!!

ERGOSUM: přesně tak.

už jsem začínala zuřit, tak jsem vše vymazala, vypojila, vypnula a udělala vše znova. Buď jsem někde udělala předtím chybu (což ale moc nevím kde) nebo se leknul že poletí oknem (což by vážně asi letěl.) ) nebo nevím, ale podařilo se, mám knihy ve čtečce.

formáty:
    AZW3 a PRC - ok
    PDF - malé, musí se scrollovat
    EPUB a PDB to nevidí (ale už řešit nebudu, převedu to na ty, které to vidí)
    ještě zítra zkusim MOBI a dám zprávu

Děkuju vám moc
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    AMANITKA: Takže situace:
    Knížky v AZW3 jsou ve čtečce v adresáři s názvem Documents. , prohlížeč v PC je přečte, čtečka ve nenajde.
    Neznám Kindl ale zkusil bych
    1) nehledat pod knížky, ale jako soubory
    2) vypnout a znovu zapnout čtečku, jestli je pak nenajde.
    AMANITKA
    AMANITKA --- ---
    BLAMI: ano :/
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    AMANITKA: odpojilas kindle pres "odebrat zarizeni"? Hodnekrat se mi s 5kou stalo ze kdyz to tam bylo nakopirovany a ja ho jen tak vyskubl, tak soubory na "flashce" sice byly ale kindle si je nezaindexoval.
    AMANITKA
    AMANITKA --- ---
    ERGOSUM: převedeno, připojeno přes kabel, vloženo, .. a taky nic.
    prostě v kindlu vůbec neni videět, že bych tam něco vložila. přitok když se podívám ve složce na PC, tak to tam normálně je
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    AMANITKA: Převeď v Calibre všechno do AZW3 a je po problému. MOBI také žere, PDF je na dlouhé povídání.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam