• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    nejakym zpusobem (fakt si nejsem vedom) se mi povedlo ponicit displej zanovniho Kindle PaperWhite 2. Na displeji je videt malicky skrabanec, a hlavne v te vrstve podsviceni je take, takze to prosvita je rusi pri cteni. Jaky jsou sance na opravu? V Praze? Nejaky tipy na moznost vymeny displeje samo-domo? Je nejaky spolehlivy dodavatel nahradnich dilu na ebay nebo tak neco?
    DSMID
    DSMID --- ---
    VLASTIS: Nebo je možná problém jen v tom, že ta binárka se musí jmenovat rsync a musí být v cestě.
    DSMID
    DSMID --- ---
    VLASTIS: Zkusil bych Cygwin, to je opravdový port všech Linuxových nástrojů na Windows:
    https://du.cesnet.cz/wiki/doku.php/cs/navody/rsync/cygwininstalace
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    DSMID: diky za radu , mel jsem problem s tim ~usbNetwork, kdyz jsem zjistil, ze se zadava ve "find modu" tak uz to chodi OK

jeste me zaujal ten rsync v calibre - nainstaloval jsem si RSYNC plugin do Calibre, ale nejak mam problem s nalezenim rsync aplikace, se kterou to funguje
    s cwrsync, ktery mam nainstalovany si nerozumi

diky
    DSMID
    DSMID --- ---
    VLASTIS: UsbNetwork umí dvě věci: ethernet/SSH/telnet přes USB kabel a SSH přes Wi-Fi.
    Většina věcí v README se týká síťování přes USB. Tohle připojení je ale dobré jen k tomu, aby bylo možné změnit heslo roota popř. nakopírovat veřejný klíč do authorized_keys (protože přes USB není vyžadováno heslo). Nastavení KINDLE_IP a HOST_IP se týkají právě USB připojení.
    Aby se nemuselo k aktivaci hacku zadávat ~usbNetwork na Kindlu, je třeba mít ve složce usbnet soubor 'auto' - pak bude hack aktivní už po startu (ale pozor, Kindle už se nebude pro PC jevit jako USB disk, takže tento krok doporučuji zařadit až když se bezpečně připojíš přes USB síť/telnet).
    Jakmile se změní heslo či se zajistí přístup pomocí klíče, je možné USB síť vypnout pomocí K3_WIFI_SSHD_ONLY="true" a zapnout přístup přes Wi-Fi pomocí K3_WIFI="true". Tím získáš zpět i běžné chování Kindlu po připojení k PC (USB storage).
    Poslední věc, která zbývá, je zjištění přidělené IP adresy, to se udělá v Settings (Nastavení) pomocí kódu 711 (ALT + U Q Q), IP adresa je na druhé stránce výpisu. Na ni by se sice nemělo dát pingnout, ale připojit pomocí SSH ano, pokud ne, doporučuji reboot Kindlu.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    DSMID: tak zkusim otravovat tebe - mam nainstalovany usbnet , upraveny config file, ale ssh spojeni se nenavazuje
    postupoval jsem podle:
    MobileRead Forums - View Single Post - SSH Help
    http://www.mobileread.com/forums/showpost.php?p=1181285&postcount=8
    a nastavil jsem si pro jistotu i rezervaci na DHCP,

kindle se pripoji pres WiFi, ale nelze jej pingnout (nevim jestli je to bezne chovani), plus v mem USBNET config file jsou polozky KINDLE_IP a CONNECT_IP(nejsem si ted jist nazvy), o kterych se v navodu nic nepise a jsou nastavene na IP, k ktere nesedi s adresaci v me siti - nevim jestli to nemuze delat problem
    DSMID
    DSMID --- ---
    SILENT: Je to tak, já to používám v režimu auto & wifi only, takže pak stačí zapnout wifi a může se kopírovat/SSHáčkovat.
    Do Calibre existuje rsync plugin, který umožňuje posílat knížky přes SSH.
    SILENT
    SILENT --- ---
    VLASTIS: uf, ja uz K3 nemam 3 roky. mam dojem, ze stacil spusteny usbnet, spustena wifi a pak scp na IP kindlu...
    WUXIA
    WUXIA --- ---
    Taky jsem si říkal. Čili cesta je nezasílat si nikam nic, ale spíš stáhnout a pak přesunout do čtečky. Díky
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    WUXIA: jelikoz imho kindle zazracne internet pres usb neziska tak bych to radeji udelal tak jak pise WABICEK protoze to co popisujes ma tak 90% sanci nefungovat :)
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    WUXIA: lepsi je vynechat ten krok se zaslanim na amazon a prekopirovat tam ten soubor primo pres usb hnedka po stazeni :)
    WUXIA
    WUXIA --- ---
    Zdravím, taková možná hloupá otázka, ale vznesu ji. Mám Kindle Paperwhite, ale nemám připojení na wi-fi. Chci se zeptat, jestli je možný následující způsob získání knihy do čtečky: koupím (třeba na kosmasu), necham si zaslat na svůj amazon účet a po připojení kindlu k PC kabelem si ji z toho amazon účtu přesunu do kindlu. Díky.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    SILENT: muzes mi pls poradit, jak se to pousti - mel bych mit usbnet nainstalovany, ale nejak jsem nezjistil, jak ho spustit..
    diky
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    JYRKA: ha, funguje to, genialni, diky :-)
    87HIGHFLYER: tak to je snad jeste lepsi, dik za tip, kdyz jsem dostala Kindle, tak jsem tyhle moznosti nejak vubec nezkoumala.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    VRATENKA: plus pokud si tam pošleš pdf a do předmětu napíšeš Convert, přijde ti to v kindle formátu. Používám celkem často
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    JYRKA: registrovana uz jsem a mail mam, jenom jsem to jeste nikdy nedelala, poslala jsem a cekam...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    VRATENKA: Registruj se na amazonu, dostanes specialni mail.
    No a na ten posles dokument a on se tak do 10 minut objevi v Kindle- ten musi byt na wifi
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    JYRKA: ah, dost jednoducha reseni i pro me, dik :-)
    nikdy jsem si jeste na kindle mail nic neposilala, jak dlouho to trva, nez se mi to objevi v Kindlu? Teda pokud se mi to po odeslani objevi samo. Nebo to musim z toho mailu pak jeste nejak vystourat?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    VRATENKA: 1. Postaci si doc poslat mailem na kindle
    2. Calibre umi prevadet docx, takze musis prevest dokument na nej a potom do Calibre.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    XAJA: Calibre sice pouzivam na prevody formatu, ale DOC mi prevest odmitl :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam