• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    SILENT
    SILENT --- ---
    mimochodem, onehda sem nebo nekam kolem nekdo postoval dalsi obchod s celosvetovym free delivery knih, nevzpominate si nekdo?
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    WITTGENSTEIN: pretoze na amazon.co.uk su knihy skoro vzdy drahsie nez na BD
    ta kniha, ktoru som davala ako priklad v predchadzajucom poste, stala na amazon.co.uk 55 libier a to je teda o dost viac nez 745 Kc na BD
    a inak teda vzdy ked hladam nejaku knihu, tak si robim resers na niekolkych zdrojoch vratane amazonov a BD a vyberam proste najlacnejsi, v poslednych mesiacoch bol v 5 pripadoch zo 6 najlacnejsi BD, takze nemam preco ho neodporucat...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ALEXIS: Tak proč objednáváš z amazon.com, a ne z amazon.co.uk? Nebudeš platit žádné clo; DPH platíš ve všech případech.
    Já byl z BD nadšený, ale bylo to příliš dobré, než aby to byla pravda: nakonec je Amazon koupil a ceny pozvolna zkriplil. Času hardcoverů za 12-13 eur jsou ty tam.
    SILENT
    SILENT --- ---
    WITTGENSTEIN: potvrzuju, co pise alexis, zrovna jsem obejdnaval knihu, co byla na BD jen o $1 drazsi, takze se to jiste vyplatilo
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ALEXIS: a inak je mi samozrejme jasne, ze "free shipping" je rozpusteny do cien knih a nie som fanaticky obhajca BD voci amazonu, len mi este stale pripada nakup z BD jednoduchsi nez z amazonu (kvoli EU, DPH a colnemu riadeniu), maju pravidelne % zlavy (pravdepodobne marketingove "zlavy") a mnohokrat tam proste najdem knihy lacnejsie nez inde...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    WITTGENSTEIN: praveze porovnavam, na BD maju dost casto akcie na % off a uz som dotial kupovala v poslednych par mesiacoch knihy lacnejsie nez by ma vysli z Amazonu a hlavne bez DPH a opruzu s postou... naposledy som kupovala knihu, ktora stala na amazon.com $35 a z BD s nejakou tou % zlavou ma vysla na 745 Kc, z amazonu by mi k tomu este pripocitali asi $12 postovne a lokalne v Prahe este DPH a poplatok za vybavenie, takze nie, amazon nie je vzdy lacnejsi...
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    SRNECEK: porovnavat US ceny je dost zcestny. amerika ma jinej danovej system nez evropa. vsechny importy se zpetne danej a doba kdy se z us tahali veci za polovinu jsou pryc. Muzes si to nechat zkusit poslat ale jeslti myslis ze ti na to amozon napise ze to je gift za pet dolacu a tudis to nepodleha procleni tak se milis ;) k cene co vidis na us amazonu si pricti postovny (par desitek dolacu) dan (20procent) a potencialni clo. Vetisnou vychazi finalni cena tak na 1,5 nasobek (nekdy i 2x podle toho co kupujes). Jo a priprav se ze existuje mozsnot ze pojedes do celniho skladu (nevim jestli uz se to nejak zmenilo ale kdysy davno byly v cechach asi dva takze + benzin za pekny vylet)

urcite se tady najdou lidi co poradi jak to vosrat a pak jen zalezi na tom kolik si ochoten za tu slevu zaplatit casem stravenym tim osiranim ;)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ALEXIS: Od té doby, co Amazon koupil BD, je "free shipping" jen marketingová vějička. Porovnej si někdy cenu z BD s cenou z Amazonu - když si k té amazoní připočteš náklady na dopravu, budeš na ceně z BD.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    SRNECEK: k cene z amazon.com si pripocitaj 20% DPH + poplatok poste za vybavenie colneho riadenia z krajin mimo EU (ak je cena zasielky nad 22 EUR)
    btw. skus sa mrknut ci tu tvoju knihu nemaju na http://www.bookdepository.com/ odtial je free shipping a posielaju z EU skladov, takze bez dalsich poplatkov
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    JIRKA207: Díky za tip. Bohužel kniha, kterou hledám tam je poměrně drahá oproti .com.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    SRNECEK: pokud to chces poslat do CR tak to objednej na amazon.de :)
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    SILENT: Aha. Děkuji. Já se mohu dočíst pouze o ceně shippingu, ale o žádných jiných poplatcích, pokud vím, tak bývají ještě další...
    SILENT
    SILENT --- ---
    SRNECEK: free shipping je v pripade amazon.com zpravidla jen po US
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, přímo to sem neptaří, ale doufám, že mi někdo poradí. Co se týče objednávky z Amazon.com, když je uvedeno Free Shipping, platí se posléze další poplatky, za balík nebo handling? Děkuji. Nemám zatím účet a nemohu se to tam dočíst.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    DSMID: uzasny, moc dekuju, uz i amazon zareagoval a vymazal to a ja mam konecne poradek v knizce :) celych 300 souboru vymazano, a ted hura je zas zaplnit :D
    DSMID
    DSMID --- ---
    SUCUBIS: To je na mazání dokumentů v cloudu.
    Ve čtečce si to smažeš pomocí PC.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    DSMID: na tom druhem odkazu nebyly videt vsechny knihy co tam mam + ve ctecce se nic nesmazalo kdyz jsem dala synchronizaci, tak nevim
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    DSMID: super diky :) ted jeste jak to funguje, jestli se me to pri pripojeni wifi smazne ze ctecky samo nebo jak (anglictina me minula)
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    DSMID: veru sikovne, diky
    DSMID
    DSMID --- ---
    SUCUBIS: Existuje na to šikovný bookmarklet:
    http://massdestroykindleitems.com/
    Nově (od včerejška) je možné přistupovat do cloudu i přes Cloud Drive a odtamtud bude mazání mnohem pohodlnější:
    https://www.amazon.com/clouddrive
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam