• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    NAMATHUR: aha, příčina zjištěna, prej na něj šlápla doga. Takže prasklý displej, odkaz na výměnu jsem našel též ... :(

» Kindle 5 – vymena displaye - temp
    http://temp.blog.root.cz/2013/06/02/kindle-5-vymena-displaye/
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    Zdravím. Stal se mi takový ... nehezká věc (viz obr.). Má cenu se snažit o opravu či výměnu displeje? Čerstvě po záruce. Příčinu netuším, Kindle ničím nepolit ani neupadl, prostě jsem jednoho dne otevřel pouzdro a ejhle. V dotčené oblasti se nepřekresluje.

DSMID
    DSMID --- ---
    SILENT: Přesně tak. Jailbreak je jen jeden soubor navíc, do systému to jinak nezasahuje.
    Pak se nakopíruje KOReader, nainstaluje KPVBooklet a ze čtení PDF je rázem zcela jiný zážitek, obrázky viz
    MobileRead Forums - View Single Post - PW2 paperwhite 5.4.0
    http://www.mobileread.com/forums/showpost.php?p=2663721&postcount=25
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Jak psal uz JYRKA .. pokud je pdf s Type 1 fonty od adobe teda prastarej system NON-unicode fontu (nebo starejme true type fonty z w95-8 - non-unicode), tak tohle nezabere, nezobrazis to ani pak se spravnou cestinou ...
    K tomu se pak jeste triska specialni cestina fontu na Apple versus na stare windows ... atd. opravdu je pak casto nejlepsi bud prevest s chybama a ty znaky pomoci najdi nahrad opravit rucne... nebo pouzit nektery z produktu abbyy na prevod PDF nebo OCR - abbyy ten text prevede tam kde to jde a kde to nejde udela OCR jako z obrazku... ovsem pak se musi ten textovej novej dokunet vetsinou dost pracne zas znovu formatovat a opravit OCR chyby...
    SILENT
    SILENT --- ---
    MINER: JB by mel byt bez problemu, instalace koreaderu je plne a velmi snadno vratna (smazani souboru). zvazil bych to, je to fakt hodne pohodlny. ted je navic pro me docela fikana nova funkce - sync highlightu a poznamek na evernote.
    MINER
    MINER --- ---
    Ha: takže copy-paste odhalil, že diakritika je tam kódována dvěma znaky: znak + diakritické znaménko, které se pak složí dohromady. Některé znaky tam mají jiné znaménko, takže se to pak někde blbě zobrazí. Zřejmě tedy pomůže selský copy-paste+find-replace..
    HANELA
    HANELA --- ---
    JYRKA: aha
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    HANELA: tohle na některá PDF nefunguje - jsou to ty s Type1 fonty
    HANELA
    HANELA --- ---
    MINER: převádím PDF velmi primitivně - zkopíruju do .txt. Občas je nějaký znak špatně, ale to je vyjímka.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MINER: Problém je pravděpodobně v tom, že máš staré PDF a tam se používají fonty, které v podstatě rozumně převést nejdou. Takže jediná šance je sken ze souboru - například pomocí Abby FineReader nebo PDF Transformer.
    MINER
    MINER --- ---
    SILENT: to se mi nechce. Kindle funguje spolehlivě, nechci se dostat do kolotoče, že se něco rozbije, začne padat atd. a ani se nebudu mít možnost už vrátit.
    SILENT
    SILENT --- ---
    MINER: pokud ti nevadi jailbreak, pak je nejlepsi mit na Kindlu Koreader a nemusis nic resit
    MINER
    MINER --- ---
    Snažim se zkonvertovat PDF do Kindle (mail přes convert, kvůli reflow), ale zmrší se mi kódování. Zkoušel jsem i konverzi toho kódování (tipnout, páč nevim, které je použité (1250, UTF..), ale taky bez úspěchu. Ale některé české znaky se mi nezobrazují.

Jaký je nejlepší postup pro reflow pdf do Kindle, aby člověk nemusel nic řešit a laborovat?

87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    TEEPEK:to si nemyslim. Kindle je registrovanej na uživatele. Samozřejmě to nejde reklamovat "jen tak". Musíš kontaktovat nějakýho inda na chatu a tam mu vysvětlit o co jde:)
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    Podle me to musíš reklamovat u tvého prodejce, tj.CZC. Ale zkus jim zavolat a domluvit se s nima. Mohlo by jim to ulehčit práci. Pokud to posles jen tak na Amazon, nebudou vědět co s tím maji dělat (jako by byl kradeny). CZC to pravděpodobně koupil u Amazonu a maji veškerou dokumentaci k nákupu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KYTT: já reklamoval kindle 4 rovnou přes amazon. Bylo to za necelej tejden doma. Ale jestli jsem ztratil tu 2 letou záruku netušim
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KYTT: Nevim uplne presne, ale zaruka amazonu je myslim 1 rok a kdybys ji uplatnil u nich tak asi ztratis tu ceskou..
    KYTT
    KYTT --- ---
    Ahoj, koupil jsem před rokem Paperwhite u CZC. Mám s ním teď nějaké problémy, je nutný to reklamovat opět přes CZC nebo můžu rovnou přes Amazon (podle všeho by to mělo být mnohem rychlejší)? Díky moc.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    nedaří se mi filtrovat, tak se zeptám.
    reklamuje výměnou Amazon ten starý Kindle s klávesnicí i v případě, že to je už dlouho po záruce? mám jeden doma nějaké dva roky, ten co mi v roce 2012 vyměnili v reklamaci za rozbitý displej toho, který jsem kupovala v Alze (to jsem byla já, jak mi to posílali na NZ). ten další se mi po čase taky rozbil a já na to neměla už nervy nebo čas a koupila si pak Paperwhite. ten Keyboard mi pořád leží doma, tak mě napadlo, dkyby mi ho vyměnili, že bych ho mohla darovat rodičům nebo tak něco, anebo jestli to mám rovnou vyhodit...
    XAJA
    XAJA --- ---
    WITTGENSTEIN: preto som písala "pokiaľ" a použila som "toval"; brala som tú debatu všeobecnejšie, nielen na knihy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam