• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    XAJA: Americké a britské vydání knihy se takřka vždy liší. Jiné obálky, jiný spelling...
    XAJA
    XAJA --- ---
    WITTGENSTEIN: pokiaľ je to však tovar z ameriky, tak samozrejme, že v británii bol vyclený/zdanený, takže v cene je táto položka zahrnutá tiež.
    XAJA
    XAJA --- ---
    SRNECEK: dokonči si objednávku, ale nepotvrdzuj ju. pred záverečným potvrdením ti amazon podľa dodacej adresy vyhodí končenú sumu za tovar vrátane všetkých poplatkov. využívajú dodacie podmienky tak, že ti do ceny zarátajú aj všetky prípadné daňové a colné poplatky, ktoré sa na tovar vzťahujú, takže je to cena konečná, nemusíš už uhrádzať v eú nič.
    SILENT
    SILENT --- ---
    mimochodem, tohle ma taky free worldwide delivery, ale neni to vono... http://www.betterworldbooks.co.uk/
    SILENT
    SILENT --- ---
    mimochodem, onehda sem nebo nekam kolem nekdo postoval dalsi obchod s celosvetovym free delivery knih, nevzpominate si nekdo?
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    WITTGENSTEIN: pretoze na amazon.co.uk su knihy skoro vzdy drahsie nez na BD
    ta kniha, ktoru som davala ako priklad v predchadzajucom poste, stala na amazon.co.uk 55 libier a to je teda o dost viac nez 745 Kc na BD
    a inak teda vzdy ked hladam nejaku knihu, tak si robim resers na niekolkych zdrojoch vratane amazonov a BD a vyberam proste najlacnejsi, v poslednych mesiacoch bol v 5 pripadoch zo 6 najlacnejsi BD, takze nemam preco ho neodporucat...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ALEXIS: Tak proč objednáváš z amazon.com, a ne z amazon.co.uk? Nebudeš platit žádné clo; DPH platíš ve všech případech.
    Já byl z BD nadšený, ale bylo to příliš dobré, než aby to byla pravda: nakonec je Amazon koupil a ceny pozvolna zkriplil. Času hardcoverů za 12-13 eur jsou ty tam.
    SILENT
    SILENT --- ---
    WITTGENSTEIN: potvrzuju, co pise alexis, zrovna jsem obejdnaval knihu, co byla na BD jen o $1 drazsi, takze se to jiste vyplatilo
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ALEXIS: a inak je mi samozrejme jasne, ze "free shipping" je rozpusteny do cien knih a nie som fanaticky obhajca BD voci amazonu, len mi este stale pripada nakup z BD jednoduchsi nez z amazonu (kvoli EU, DPH a colnemu riadeniu), maju pravidelne % zlavy (pravdepodobne marketingove "zlavy") a mnohokrat tam proste najdem knihy lacnejsie nez inde...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    WITTGENSTEIN: praveze porovnavam, na BD maju dost casto akcie na % off a uz som dotial kupovala v poslednych par mesiacoch knihy lacnejsie nez by ma vysli z Amazonu a hlavne bez DPH a opruzu s postou... naposledy som kupovala knihu, ktora stala na amazon.com $35 a z BD s nejakou tou % zlavou ma vysla na 745 Kc, z amazonu by mi k tomu este pripocitali asi $12 postovne a lokalne v Prahe este DPH a poplatok za vybavenie, takze nie, amazon nie je vzdy lacnejsi...
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    SRNECEK: porovnavat US ceny je dost zcestny. amerika ma jinej danovej system nez evropa. vsechny importy se zpetne danej a doba kdy se z us tahali veci za polovinu jsou pryc. Muzes si to nechat zkusit poslat ale jeslti myslis ze ti na to amozon napise ze to je gift za pet dolacu a tudis to nepodleha procleni tak se milis ;) k cene co vidis na us amazonu si pricti postovny (par desitek dolacu) dan (20procent) a potencialni clo. Vetisnou vychazi finalni cena tak na 1,5 nasobek (nekdy i 2x podle toho co kupujes). Jo a priprav se ze existuje mozsnot ze pojedes do celniho skladu (nevim jestli uz se to nejak zmenilo ale kdysy davno byly v cechach asi dva takze + benzin za pekny vylet)

urcite se tady najdou lidi co poradi jak to vosrat a pak jen zalezi na tom kolik si ochoten za tu slevu zaplatit casem stravenym tim osiranim ;)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ALEXIS: Od té doby, co Amazon koupil BD, je "free shipping" jen marketingová vějička. Porovnej si někdy cenu z BD s cenou z Amazonu - když si k té amazoní připočteš náklady na dopravu, budeš na ceně z BD.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    SRNECEK: k cene z amazon.com si pripocitaj 20% DPH + poplatok poste za vybavenie colneho riadenia z krajin mimo EU (ak je cena zasielky nad 22 EUR)
    btw. skus sa mrknut ci tu tvoju knihu nemaju na http://www.bookdepository.com/ odtial je free shipping a posielaju z EU skladov, takze bez dalsich poplatkov
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    JIRKA207: Díky za tip. Bohužel kniha, kterou hledám tam je poměrně drahá oproti .com.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    SRNECEK: pokud to chces poslat do CR tak to objednej na amazon.de :)
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    SILENT: Aha. Děkuji. Já se mohu dočíst pouze o ceně shippingu, ale o žádných jiných poplatcích, pokud vím, tak bývají ještě další...
    SILENT
    SILENT --- ---
    SRNECEK: free shipping je v pripade amazon.com zpravidla jen po US
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, přímo to sem neptaří, ale doufám, že mi někdo poradí. Co se týče objednávky z Amazon.com, když je uvedeno Free Shipping, platí se posléze další poplatky, za balík nebo handling? Děkuji. Nemám zatím účet a nemohu se to tam dočíst.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    DSMID: uzasny, moc dekuju, uz i amazon zareagoval a vymazal to a ja mam konecne poradek v knizce :) celych 300 souboru vymazano, a ted hura je zas zaplnit :D
    DSMID
    DSMID --- ---
    SUCUBIS: To je na mazání dokumentů v cloudu.
    Ve čtečce si to smažeš pomocí PC.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam