• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    VOY: Mam podobny problem. Zkousel tady nekdo vymenit display u Kindle Paperwhite2? Nejaky tipy, how-to?
    VOY
    VOY --- ---
    WITTGENSTEIN: Ale kdyz k nemu ma trochu sklony tak to je urcite o trochu horsi ;-). Ja mam jednicku paperwhite a mrtvy pixely zatim zadny - diky bohu.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Nakolik jsou mrtvé pixely (nebo co to je) problém u Kindle Paperwhite? Právě se mi udělal třetí, uprostřed displeje, a to už asi nekousnu. S minimálním osvětlením je to OK, ale jakmile si čtu v noci, člověka to pekelně rozčiluje, a to ani nemusí být stižen OCD.
    REK11
    REK11 --- ---
    FERRYH: priznavam, ze to jsem nevedela. o problemu pdf vim. tak jsem zas o neco moudrejsi ;-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ANDREJKA: GALENIUS: ...jedno djvu mohlo mit OCR vrstvu na pozadi - druhe uz ale ne - teda jen cisty sken ...

mezi nama konvertovat djvu do textoveho ebooku je pekna cunarna! no fuj! ;O) pri vytvareni te OCR vrstvy pod obrazkem stranky nemas pri vytvareni toho djvu naprosto zadnou kontrolu a teda pak podle toho vypada vysledek - silenej sypanej caj a ne text! vyjimku tvori jedine djvu primo vyjete z Abbyy Finereader 10-12 tam nejprve delas full OCR, ktere nejspis i opravujes pro potreby konverze do ebooku .doc a jinych formatu a pak udelas i djvu nebo pdf skenbook s podkladem indexovaneho textu na vyhledavani v knize a ten je stejne tak dobrej jako to hrube OCR v doc z abbyy...
    Vsechny jine varianty djvu z jinych programu pak OCR delaji naprosto uzivatelsky nekontrolovatelne a nedaji se ani nijak korigovat, podle toho to vypada ... djvu a i jine skenbooky(obrazek orig knihy a pod nim index OCR text) neslouzi na nic jineho, nez na pripadne nahledove zdroje pro korektury ctenim .doc(atd.) ebooku. Pripadne na cteni tak jak to je pokud kniha je natolik slozita (encyklopedie a podobne) ze prevod do cteckoveho formatu je skoro nemozny nebo neprakticky)
    Ne na konverze do ctecky! to fakt ne... (stejne tak to plati o skenbooku PDF, teda zas obrazek orig knizky a pod nim OCR textova vrstva na vyhledani v knize- stejny pripad jako ten djvu! Jen pak PDF MUZE byt i uplne textovy a nemit obrazkovou vrstvu a o DJVU ne to neplati - ten je vzdy obrazkovej ...)

REK11
    REK11 --- ---
    SILENT: dik prubnu to :-)
    SILENT
    SILENT --- ---
    REK11: je to scan? jinak muzes napr vytisknout z djvu do pdf
    REK11
    REK11 --- ---
    GALENIUS: tohle by mela byt kniha.....tu jednu mi to prekonvertovalo,ale tu druhou ne,coz je divny
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    REK11: Možná se pletu, ale není náhodou djvu vícestránkový formát, obsahující např. obrázky? Setkal jsem se s tím, že v djvu byly comicsy.
    REK11
    REK11 --- ---
    nepovedlo se mi v calibre prekonvertovat...hadam ze z kapacitnich duvodu...velky soubor. je to z djvu. nevite co s tim? dekuji
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    spoustet jako admin nepomaha?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KORINKOWICZ: Kup za par dolaru na ebay, dx.com, aliexpress.com ..
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    Ahoj, mám KPW2 a originál pouzdro s magnetem. Pouzdro je ale těžké a čtečka jde obtížně vyjímat. Máte někdo zkušenost či tip na pouzdro stejne kvality ale odkud jde čtečku jednoduše vyndavat? Díky!
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Neválí se vám prosím doma někomu nepoužívaný pouzdro na Kindle 3? Rád odkoupim ...

[ LOOKING FORSHÁNÍM: Pouzdro na Kindle 3 / Praha ]
    DSMID
    DSMID --- ---
    Zkušenosti s reklamací u českého prodejce:
    Jak dál po odmítnutí reklamace Kindle 3 WiFi? - Poradna Amazon Kindle Keyboard Wifi - Heureka.cz
    http://ctecky-elektronickych-knih.heureka.cz/amazon-kindle-keyboard-wifi/poradna-otazka/137265/
    Černý pátek pro Kindle 3
    http://www.abclinuxu.cz/blog/naopak/2010/11/cerny-patek-pro-kindle-3
    DSMID
    DSMID --- ---
    MINER: Je tady jeden malý problém: české obchody považují prasklý displej za závadu způsobenou neopatrným zacházením a na tyto závady se, jak známo, reklamace nevztahuje.
    Ale za zkoušku nic nedá.
    MINER
    MINER --- ---
    SUCUBIS: Pokud's to koupila v českém obchodě, dvouletou záruku máš ze zákona u nich, reklamuj tam.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ja to nechapu, sak ceske obchody maji zaruku 2 roky, oni by to nevyresili ? nebo by to zamitly jako moji chybu ci jak?
    DSMID
    DSMID --- ---
    SUCUBIS: Tak ta reklamace asi neklapne, verze s reklamou se dá reklamovat pouze z USA.
    DSMID
    DSMID --- ---
    SUCUBIS: Pokud je Kindle méně než rok starý, zkusil bych reklamaci přes Amazon.com.
    Jinak je lepší objednat nový z Amazon.de (49 € + 120 Kč za přeposlání), než to opravovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam