• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CARLITO: Nemá ten DOC prasácky odentrovaný každý řádek? To samozřejmě udělá z každého řádku odstavec, s přesně stejnými efekty. Dej si zobrazit netisknutelné znaky v DOC a uvidíš.
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    eh, zapomněl jsem vypnout html:D
    jde o tag <br>
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    CARLITO: To je dosazenej
    . Uvidíš to v HTML verzi. Nevím, jak to automatizovat, takže tohle řeším manuálně. Docela vopruz. Děje se to i s PDF při převodu do DOC, apod.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Calibri funguje super, díky za doporučení. Konverze hladce a rovnou do kindlu :D
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    CARLITO: jo, přesně to se mi stává taky, zkoušel jsem si to z doc dát do rtf a pak zase online convertorem do mobi, a pak to vypadá líp, ale zase se rozsypala diakritika
    CARLITO
    CARLITO --- ---
    Chtěl bych poprosit o radu , zkonvertoval jsem v online convertoru dokument *.doc do *.mobi , ale konkrétní výsledek není moc dobře čitelný , myšleno tak, že jsou neustále jednořádkové mezery mezi řádky textu a pak taky často text končí na řádku již po dvou slovech .. takže to vypadá nějak takto :

"Všechny geny, které z nás udělaly génie, máme
    od tebe,

mami," ozval se ...

Dá se někde zkonvertovat a zadat nějaké parametry, aby se to zkonvertovalo normálně ? Nevyznám se v tom, tak budu vděčný za radu.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    MTHU: na prvni klik mi klip.me reklo ze ne na druhy to odeslalo
    MTHU
    MTHU --- ---
    CARTMAN: Mně to vytuhne při odeslání právě :/

Btw, ofiko appka taky neodstraňuje průhlednost u PNG, takže články z xkcd.com nemají čitelné obrázky ...
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    MTHU: klip.me mi to preparsuje. odeslat jsme nezkusil.
    MTHU
    MTHU --- ---
    CARTMAN: Můžeš zkusit http://time.com/69316/basic/ Tohle mi klip.me bookmarklet nedá.

Ofiko aplikace mě furt prudila se zadáváním hesla na Amazon. Nějaká magic cookie by tomu bodla.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    hral jsem si na KPW2 s "collections" a nejak to nedopadlo (300 ebooku), primarne jsem je chtel editovat externe, nasledne i interne, ale vsechno spatne...
    jailbreak + mkk + CollectionsManager_2.7.3 (azw) + Calibre

pri instalaci jsem nikde nenarazil na problem, ale nasledne Kindle nevidi collections vytvoreny mimo (tj. Calibre, Kindle Collection Manager) a naopak, jakoby se to nikde nepotkavalo... spise naprosto ignorovalo, netusim kde muze byt problem; lepe se choval CollectionsManager.azw2 ale prace s nim je strasna (+ jednou se knihy do kolekce zaradi, jednou ne, pak to vytuhne apod.), to uz radsi buildin reseni ;(

nakonec jsem se tedy vratil k praci s klasickym buildin editorem a tam me dohani k silenstvi hlaska "Content not synced", lze to nejak vypnout aniz bych musel pouzivat cloud nebo jinej system?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    VOY: Přes kabel, přes WiFi, nebo je možné posílat na email a to libovolný(GrapMyBooks k tomu využívá služeb Calibre). Takže mám svůj malý "amazon" ;-)
    Na straně čtečky také nemusí být mail čtečky stejný s mailem amazonu(redirekt). Tedy mohl bych odebírat "I hate Amazon" a být stále u Amazonu oblíben.
    VOY
    VOY --- ---
    ERGOSUM: A pak to synchronizujes pres kabel nebo jak?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Já na tohle používám Calibre na RSS a plugin do FF GrabMyBooks pro stránky. Obojí toho umí samozřejmě víc a Amazonu je prd do toho co čtu.
    VOY
    VOY --- ---
    MTHU: Ta oficialni mi funguje dobre - pravda v Chromu, nevim jestli maji neco pro FF. Ale to neni nic co bys nespravil prechodem na lepsi browser ;-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MTHU: Sendtoreader.com - uz leta pouzivam.. Ma to bookmarklet.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    MTHU: ja jedu na klip.me

Internetový obchod Chrome - Send to Kindle (by Klip.me)
    https://chrome.google.com/.../detail/send-to-kindle-by-klipme/ipkfnchcgalnafehpglfbommidgmalan?hl=cs

a zatim se mi nestalo ze by neco nedal.

ofiko extension:
    Internetový obchod Chrome - Send to Kindle for Google Chrome™
    https://chrome.google.com/...detail/send-to-kindle-for-google/cgdjpilhipecahhcilnafpblkieebhea?hl=cs
    MATHEW
    MATHEW --- ---
    MTHU: a co tahle oficiální aplikace? http://www.amazon.com/gp/sendtokindle já to používám už pár měsíců a bez problémů
    MTHU
    MTHU --- ---
    Jakou kdo v současnosti používáte službu na jednorázové poslání článku do kindlu?

Dosud jsem používal Klip.me, ale vadilo mi, že některý velký články to nedá.

Tak jsem zkusil readability.com a fivefilters.org/kindle-it/, a obojí má problém s obrázkama, například what-if.xkcd.com obrázky mi pak Kindle zobrazí s černým pozadím (což s černou kresbou moc nejde dohromady). Tipnul bych si, že to posílá do kindlu i s průhledností a ten to nedá...
    Mám Kindle 3 (keyboard), nejnovější update, nevím, zda generace Kindlu má na tohle vliv.

Máte někdo nějaký další tip? Ideálně s tlačítkem do Firefoxu nebo aspoň bookmarkletem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam