• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    SILENT
    SILENT --- ---
    CARLITO: ve wordu, ctrl+h, najit "^p^p" nahradit "@@@" nahradit vsude, najit "^p" nahradit " " nahradit vsude, najit "@@@" nahradit "^p" nahradit vsude. pripadne jeste najit " " nahradit " " nahradit vsude.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CARLITO: Nemá ten DOC prasácky odentrovaný každý řádek? To samozřejmě udělá z každého řádku odstavec, s přesně stejnými efekty. Dej si zobrazit netisknutelné znaky v DOC a uvidíš.
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    CARLITO: To je dosazenej
    . Uvidíš to v HTML verzi. Nevím, jak to automatizovat, takže tohle řeším manuálně. Docela vopruz. Děje se to i s PDF při převodu do DOC, apod.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    CARLITO: jo, přesně to se mi stává taky, zkoušel jsem si to z doc dát do rtf a pak zase online convertorem do mobi, a pak to vypadá líp, ale zase se rozsypala diakritika
    CARLITO
    CARLITO --- ---
    Chtěl bych poprosit o radu , zkonvertoval jsem v online convertoru dokument *.doc do *.mobi , ale konkrétní výsledek není moc dobře čitelný , myšleno tak, že jsou neustále jednořádkové mezery mezi řádky textu a pak taky často text končí na řádku již po dvou slovech .. takže to vypadá nějak takto :

"Všechny geny, které z nás udělaly génie, máme
    od tebe,

mami," ozval se ...

Dá se někde zkonvertovat a zadat nějaké parametry, aby se to zkonvertovalo normálně ? Nevyznám se v tom, tak budu vděčný za radu.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    MTHU: na prvni klik mi klip.me reklo ze ne na druhy to odeslalo
    MTHU
    MTHU --- ---
    CARTMAN: Mně to vytuhne při odeslání právě :/

Btw, ofiko appka taky neodstraňuje průhlednost u PNG, takže články z xkcd.com nemají čitelné obrázky ...
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    MTHU: klip.me mi to preparsuje. odeslat jsme nezkusil.
    MTHU
    MTHU --- ---
    CARTMAN: Můžeš zkusit http://time.com/69316/basic/ Tohle mi klip.me bookmarklet nedá.

Ofiko aplikace mě furt prudila se zadáváním hesla na Amazon. Nějaká magic cookie by tomu bodla.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    hral jsem si na KPW2 s "collections" a nejak to nedopadlo (300 ebooku), primarne jsem je chtel editovat externe, nasledne i interne, ale vsechno spatne...
    jailbreak + mkk + CollectionsManager_2.7.3 (azw) + Calibre

pri instalaci jsem nikde nenarazil na problem, ale nasledne Kindle nevidi collections vytvoreny mimo (tj. Calibre, Kindle Collection Manager) a naopak, jakoby se to nikde nepotkavalo... spise naprosto ignorovalo, netusim kde muze byt problem; lepe se choval CollectionsManager.azw2 ale prace s nim je strasna (+ jednou se knihy do kolekce zaradi, jednou ne, pak to vytuhne apod.), to uz radsi buildin reseni ;(

nakonec jsem se tedy vratil k praci s klasickym buildin editorem a tam me dohani k silenstvi hlaska "Content not synced", lze to nejak vypnout aniz bych musel pouzivat cloud nebo jinej system?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    VOY: Přes kabel, přes WiFi, nebo je možné posílat na email a to libovolný(GrapMyBooks k tomu využívá služeb Calibre). Takže mám svůj malý "amazon" ;-)
    Na straně čtečky také nemusí být mail čtečky stejný s mailem amazonu(redirekt). Tedy mohl bych odebírat "I hate Amazon" a být stále u Amazonu oblíben.
    VOY
    VOY --- ---
    ERGOSUM: A pak to synchronizujes pres kabel nebo jak?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Já na tohle používám Calibre na RSS a plugin do FF GrabMyBooks pro stránky. Obojí toho umí samozřejmě víc a Amazonu je prd do toho co čtu.
    VOY
    VOY --- ---
    MTHU: Ta oficialni mi funguje dobre - pravda v Chromu, nevim jestli maji neco pro FF. Ale to neni nic co bys nespravil prechodem na lepsi browser ;-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MTHU: Sendtoreader.com - uz leta pouzivam.. Ma to bookmarklet.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    MTHU: ja jedu na klip.me

Internetový obchod Chrome - Send to Kindle (by Klip.me)
    https://chrome.google.com/.../detail/send-to-kindle-by-klipme/ipkfnchcgalnafehpglfbommidgmalan?hl=cs

a zatim se mi nestalo ze by neco nedal.

ofiko extension:
    Internetový obchod Chrome - Send to Kindle for Google Chrome™
    https://chrome.google.com/...detail/send-to-kindle-for-google/cgdjpilhipecahhcilnafpblkieebhea?hl=cs
    MATHEW
    MATHEW --- ---
    MTHU: a co tahle oficiální aplikace? http://www.amazon.com/gp/sendtokindle já to používám už pár měsíců a bez problémů
    MTHU
    MTHU --- ---
    Jakou kdo v současnosti používáte službu na jednorázové poslání článku do kindlu?

Dosud jsem používal Klip.me, ale vadilo mi, že některý velký články to nedá.

Tak jsem zkusil readability.com a fivefilters.org/kindle-it/, a obojí má problém s obrázkama, například what-if.xkcd.com obrázky mi pak Kindle zobrazí s černým pozadím (což s černou kresbou moc nejde dohromady). Tipnul bych si, že to posílá do kindlu i s průhledností a ten to nedá...
    Mám Kindle 3 (keyboard), nejnovější update, nevím, zda generace Kindlu má na tohle vliv.

Máte někdo nějaký další tip? Ideálně s tlačítkem do Firefoxu nebo aspoň bookmarkletem.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    VOY: Mam podobny problem. Zkousel tady nekdo vymenit display u Kindle Paperwhite2? Nejaky tipy, how-to?
    VOY
    VOY --- ---
    WITTGENSTEIN: Ale kdyz k nemu ma trochu sklony tak to je urcite o trochu horsi ;-). Ja mam jednicku paperwhite a mrtvy pixely zatim zadny - diky bohu.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Nakolik jsou mrtvé pixely (nebo co to je) problém u Kindle Paperwhite? Právě se mi udělal třetí, uprostřed displeje, a to už asi nekousnu. S minimálním osvětlením je to OK, ale jakmile si čtu v noci, člověka to pekelně rozčiluje, a to ani nemusí být stižen OCD.
    REK11
    REK11 --- ---
    FERRYH: priznavam, ze to jsem nevedela. o problemu pdf vim. tak jsem zas o neco moudrejsi ;-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ANDREJKA: GALENIUS: ...jedno djvu mohlo mit OCR vrstvu na pozadi - druhe uz ale ne - teda jen cisty sken ...

mezi nama konvertovat djvu do textoveho ebooku je pekna cunarna! no fuj! ;O) pri vytvareni te OCR vrstvy pod obrazkem stranky nemas pri vytvareni toho djvu naprosto zadnou kontrolu a teda pak podle toho vypada vysledek - silenej sypanej caj a ne text! vyjimku tvori jedine djvu primo vyjete z Abbyy Finereader 10-12 tam nejprve delas full OCR, ktere nejspis i opravujes pro potreby konverze do ebooku .doc a jinych formatu a pak udelas i djvu nebo pdf skenbook s podkladem indexovaneho textu na vyhledavani v knize a ten je stejne tak dobrej jako to hrube OCR v doc z abbyy...
    Vsechny jine varianty djvu z jinych programu pak OCR delaji naprosto uzivatelsky nekontrolovatelne a nedaji se ani nijak korigovat, podle toho to vypada ... djvu a i jine skenbooky(obrazek orig knihy a pod nim index OCR text) neslouzi na nic jineho, nez na pripadne nahledove zdroje pro korektury ctenim .doc(atd.) ebooku. Pripadne na cteni tak jak to je pokud kniha je natolik slozita (encyklopedie a podobne) ze prevod do cteckoveho formatu je skoro nemozny nebo neprakticky)
    Ne na konverze do ctecky! to fakt ne... (stejne tak to plati o skenbooku PDF, teda zas obrazek orig knizky a pod nim OCR textova vrstva na vyhledani v knize- stejny pripad jako ten djvu! Jen pak PDF MUZE byt i uplne textovy a nemit obrazkovou vrstvu a o DJVU ne to neplati - ten je vzdy obrazkovej ...)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam