• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    myslim ze stalo .. tusim ze problem byl s obrazkem prevedenych do .svg ? uz to je dlouho... nevim presne, ale od te doby si na svg davam extra bacha ... ne vzdy je kompatibl se vsema cteckama...
    totez pak v mensi mire plati o obrazcich ve formatu .wmf nebo .wpg? uz si to nepamatuju jen vim ze to tam nejak podivne prevedl starsi Word do doc a prenaselo se to i pak do epubu a mobi konverzema...
    uz je to ale dlouho a jen snad jedinkrat - nejsem si 100pro jistej ani tim jestli slo Kindle nebo pocketbook kde se to nezobrazovalo...
    Ber to jen jako nakopnuti nac by ses mohl juknout... ;O)
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    nevali se nekomu doma K3 (keyboard) s prasklym displayem, kteryho by se chtel zbavit?
    SILENT
    SILENT --- ---
    CARLITO: ve wordu, ctrl+h, najit "^p^p" nahradit "@@@" nahradit vsude, najit "^p" nahradit " " nahradit vsude, najit "@@@" nahradit "^p" nahradit vsude. pripadne jeste najit " " nahradit " " nahradit vsude.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    ARXIE: calibre vyzaduje a, nahrat tagy akacollections do kindlu, b, restart kindlu, je na to v calibre funkce nebo rozsireni a jde ta funkce vlozit do kontext.menu
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jo asi by to chtelo videt ... mam nekolik domnenek a teorii co to muze delat ... ale bez vzorku tezko presne poradit...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    OODOOW: Na špatné odstavce, mám v LibreOfice JP rozšíření.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CARLITO: Nemá ten DOC prasácky odentrovaný každý řádek? To samozřejmě udělá z každého řádku odstavec, s přesně stejnými efekty. Dej si zobrazit netisknutelné znaky v DOC a uvidíš.
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    eh, zapomněl jsem vypnout html:D
    jde o tag <br>
    KALISNIK
    KALISNIK --- ---
    CARLITO: To je dosazenej
    . Uvidíš to v HTML verzi. Nevím, jak to automatizovat, takže tohle řeším manuálně. Docela vopruz. Děje se to i s PDF při převodu do DOC, apod.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Calibri funguje super, díky za doporučení. Konverze hladce a rovnou do kindlu :D
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    CARLITO: jo, přesně to se mi stává taky, zkoušel jsem si to z doc dát do rtf a pak zase online convertorem do mobi, a pak to vypadá líp, ale zase se rozsypala diakritika
    CARLITO
    CARLITO --- ---
    Chtěl bych poprosit o radu , zkonvertoval jsem v online convertoru dokument *.doc do *.mobi , ale konkrétní výsledek není moc dobře čitelný , myšleno tak, že jsou neustále jednořádkové mezery mezi řádky textu a pak taky často text končí na řádku již po dvou slovech .. takže to vypadá nějak takto :

"Všechny geny, které z nás udělaly génie, máme
    od tebe,

mami," ozval se ...

Dá se někde zkonvertovat a zadat nějaké parametry, aby se to zkonvertovalo normálně ? Nevyznám se v tom, tak budu vděčný za radu.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    MTHU: na prvni klik mi klip.me reklo ze ne na druhy to odeslalo
    MTHU
    MTHU --- ---
    CARTMAN: Mně to vytuhne při odeslání právě :/

Btw, ofiko appka taky neodstraňuje průhlednost u PNG, takže články z xkcd.com nemají čitelné obrázky ...
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    MTHU: klip.me mi to preparsuje. odeslat jsme nezkusil.
    MTHU
    MTHU --- ---
    CARTMAN: Můžeš zkusit http://time.com/69316/basic/ Tohle mi klip.me bookmarklet nedá.

Ofiko aplikace mě furt prudila se zadáváním hesla na Amazon. Nějaká magic cookie by tomu bodla.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    hral jsem si na KPW2 s "collections" a nejak to nedopadlo (300 ebooku), primarne jsem je chtel editovat externe, nasledne i interne, ale vsechno spatne...
    jailbreak + mkk + CollectionsManager_2.7.3 (azw) + Calibre

pri instalaci jsem nikde nenarazil na problem, ale nasledne Kindle nevidi collections vytvoreny mimo (tj. Calibre, Kindle Collection Manager) a naopak, jakoby se to nikde nepotkavalo... spise naprosto ignorovalo, netusim kde muze byt problem; lepe se choval CollectionsManager.azw2 ale prace s nim je strasna (+ jednou se knihy do kolekce zaradi, jednou ne, pak to vytuhne apod.), to uz radsi buildin reseni ;(

nakonec jsem se tedy vratil k praci s klasickym buildin editorem a tam me dohani k silenstvi hlaska "Content not synced", lze to nejak vypnout aniz bych musel pouzivat cloud nebo jinej system?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    VOY: Přes kabel, přes WiFi, nebo je možné posílat na email a to libovolný(GrapMyBooks k tomu využívá služeb Calibre). Takže mám svůj malý "amazon" ;-)
    Na straně čtečky také nemusí být mail čtečky stejný s mailem amazonu(redirekt). Tedy mohl bych odebírat "I hate Amazon" a být stále u Amazonu oblíben.
    VOY
    VOY --- ---
    ERGOSUM: A pak to synchronizujes pres kabel nebo jak?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam