• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    JUDE
    JUDE --- ---
    KUBLAJ: teoreticky by to měli jit přes dropbox či jinou takovou službu - claibre se ti umi sysncnovat se složkou - pokud má amazon cloud nějakého klienta - tak i přes to - ale ja si syncuju kindle s calibre via kabel :-)
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Jsem čerstvým majitelem svojí první čtečky a přemýšlým nad jednou věcí. Existuje nějaký způsob jak synchronizovat amazon account s calibre knihovnou, aby se mi po zakoupení v kindle store natáhla do calibre? Natáhnout jí manuálně není samosebou žádný velký opruz, ale byla by to příjemná možnost.
    DSMID
    DSMID --- ---
    VICA: Není.
    Kamkoli do textu se dá přidat vlastoruční poznámka.
    Výstřižek je něco jiného.
    VICA
    VICA --- ---
    Hoi,

Měl jsem dojem, že si u kindlu mohu udělat vlastnoručne psané poznámky, avšak zatím to vypadá, že se jediná možnost je pouze uložit sobě výstřižek z textu coby poznámku - je tomu opravdu tak ?

D9ky
    MR_MITCH
    MR_MITCH --- ---
    MARECEK: zkus https://github.com/michal-h21/tex4ebook - provádí přímou konverzi (s pomocí tex4ht) do epubu, epub3 a mobi. já jsem autor, takže kdyžtak můžu pomoct s případnejma problémama
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    JYRKA: ja to mam spis jenom pro sebe - mam knizku co je bud v texu nebo v pdf ale chtel bych si to precist normalne na kindlu. koukal jsem na nejaky tooly ale nasel jsem akorat nejakej moloch co ma x giga coz se mi kvuli 200 strankam moc nechce podstupovat tak me akorat napadlo jestli tohle nekdo bezne nedela a jenom by mi tu knizku nesjel.
    Ted jsem nasel tex4ht tak ze to budu zkouset...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MARECEK: Dělá to Laser a jejich grafik v Jablonci. Problém je, že pokud tam máš definovaný vlastní tagy, tak si to komplikuješ. Jinak na to existují nástroje - viz google.
    MARECEK
    MARECEK --- ---
    Umite nekdo z TeXu udelat epub nebo mobi?
    DSMID
    DSMID --- ---
    ERGOSUM: Mám rád beletrii s tak jednoduchou sazbou, že se ani nedá rozsypat.
    S takovou mám ty nejlepší zkušenosti.
    Na obrázkovou publikaci, manuál zahradníka či kalendář vesnické ženy se MOBI pochopitelně už tolik nehodí.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    DSMID: Je to tvá volba. Já převádím hlavně do epub, AZW3 jsem vzal na milost, protože má srovnatelné výsledky(a Kindle ho umí). Abych se mordoval s mobi a čekal jestli mě zničí jízdní řád, přesune popisky k obrázkům kamsi do divna a podobně, tak na to kašlu. Možná máš rozsypané stránky rád. Já ne.
    DSMID
    DSMID --- ---
    ERGOSUM: Mobi je pro beletrii nenahraditelný formát.
    Nemá moc rádoby "cool" možností formátování a tak ho kutilové nemůžou zneužít na generování paskvilů.
    Jen čistý text různého typu a velikosti, sem tam obrázek. Přesně jak to mám rád.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KRYSTOF_D: Také jsem zkoušel. Ale mobi už je vykopávka. Nejméně třetinu věcí neumí a co umí rozhodí.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ERGOSUM: Tak opravdu vkládá(pokud do dokumentu obrázky nelinkuješ(musíš si vyžádat)). Linkovaný obrázek se ovšem nepřevede vůbec.
    Doporučím ti převod z ODT do AZW3.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KRYSTOF_D: Jestli máš jako zdroj LibreOffice, tak zkus uložit do ODT a Calibrovat z něj. To vkládání obrázků do html se mi nějak nezdá. To musím vyzkoušet.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    myslim ze stalo .. tusim ze problem byl s obrazkem prevedenych do .svg ? uz to je dlouho... nevim presne, ale od te doby si na svg davam extra bacha ... ne vzdy je kompatibl se vsema cteckama...
    totez pak v mensi mire plati o obrazcich ve formatu .wmf nebo .wpg? uz si to nepamatuju jen vim ze to tam nejak podivne prevedl starsi Word do doc a prenaselo se to i pak do epubu a mobi konverzema...
    uz je to ale dlouho a jen snad jedinkrat - nejsem si 100pro jistej ani tim jestli slo Kindle nebo pocketbook kde se to nezobrazovalo...
    Ber to jen jako nakopnuti nac by ses mohl juknout... ;O)
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    nevali se nekomu doma K3 (keyboard) s prasklym displayem, kteryho by se chtel zbavit?
    SILENT
    SILENT --- ---
    CARLITO: ve wordu, ctrl+h, najit "^p^p" nahradit "@@@" nahradit vsude, najit "^p" nahradit " " nahradit vsude, najit "@@@" nahradit "^p" nahradit vsude. pripadne jeste najit " " nahradit " " nahradit vsude.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    ARXIE: calibre vyzaduje a, nahrat tagy akacollections do kindlu, b, restart kindlu, je na to v calibre funkce nebo rozsireni a jde ta funkce vlozit do kontext.menu
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jo asi by to chtelo videt ... mam nekolik domnenek a teorii co to muze delat ... ale bez vzorku tezko presne poradit...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam