• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KAZATELL: Jo, to je pravda - když máš stovky knížek, Kindle masivně indexuje, občas se to na nějakém souboru sekne a baterka jde do kopru. Plus sám indexovací adresář naroste na stovky mega.

Online nástroj myslím neexistuje; mně osobně se osvědčil Calibre na desktopu.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    WITTGENSTEIN: No mluvím o knihách a textech co už mám koupené a stažené.... Ne že by se to nevešlo do čtečky ale přijde mi že jak tam je toho víc tak se hrozně seká
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KAZATELL: Tak určitě. Koupíš na Amazonu, do minuty je máš ve čtečce, kde je problém?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Lze nejak snadno do kindlu 4 dostavat knihy primo z netu... Resp. mam spoustu knih ulozenych na box.com a zajimalo by me jestli je odsud do ctecky dostanu bez pouziti pocitace
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DSMID: Na ebay nebo třeba na DX se tahle číselná označení používají taky, to nebude jen u nás. Myslím že na to už asi nikdo nepříjde kdo s tím vlastně začal...
    DSMID
    DSMID --- ---
    NEVILL: No a mě zajímá, kteří prodejci to zavedli.
    Protože se zřejmě jedna o naše místní specifikum, v zahraničí takové číslování neznají.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DSMID: No dobře, co se tak koukám, Amazon tomu základnímu zařízení říká jenom Kindle a číslovka je zřejmě označení které si zavedli prodejci elektroniky aby zákazník věděl o kterou generaci jde, což je u toho základního momentálně šestá...
    DSMID
    DSMID --- ---
    NEVILL: Jejich ? Ale čí ? To by mě právě zajímalo...
    Amazon svoje modely nečísluje.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DSMID: premium řady, stejně jako teď Voyage nebo dřív DX...nebo tak nějak jsem to jejich číslování pochopil...
    DSMID
    DSMID --- ---
    NEVILL: A co Touch ? Co Paperwhite ? Vosk ?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DSMID: prostě jejich šestá základní čtečka v pořadí...
    DSMID
    DSMID --- ---
    NEVILL: To by mě zajímalo, kdo vymýšlí to číslování (Kindle 6)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Amazon Kindle Voyage | Alza.cz
    http://www.alza.cz/amazon-kindle-voyage-d2215860.htm

tak Voyage už se nějak objevil na Alze...nevím jestli ho hned vyprodali nebo co, každopádně ta cena vypadá přijatelněji...

Amazon Kindle 6 Touch černý | Alza.cz
    http://www.alza.cz/amazon-kindle-6-touch-cerny-d2215847.htm

a mají i Kindle 6
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Hmm, u dnešních vidím dvojí cenu. Plnou a v rámci daily deals. Tak si říkám jestli jsem moula a neviděl to nebo tam měli chybku.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Jak funguje nákup kindle knih v rámci daily a dalších deals? Stalo se mi totiž, že po rozkliknutí nabídky takové nabídky se zobrazila stránka knihy, kde byla najednou plná cena. Netroufal jsem si proto kliknout na nákup, aby mi nestrhli plnou cenu.
    DSMID
    DSMID --- ---
    JYRKA:
    KUBLAJ:
    Při převodu do MOBI v Calibre je na záložce "MOBI výstup" volba "MOBI soubor typ:".
    "old" je staré MOBI, "new" je KF8, "both" je kombinace staré MOBI+KF8, tj. obdoba toho, co leze z kindlegen.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Díky za objasnění. Na mobiperl se zkusim mrknout, ale myslim, že jestli to nebude na pár kliknutí, tak si radši půjdu číst :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    psal jsme to kdyz jsem nevidel JYRKOVO odpoved... takze se to trosku protina a i opakuje ... sorry :))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KUBLAJ: odpovim jen k tomu:
    "poznámka č.2: Docela mě zarazilo, že kniha (Mycelium I) neni formátována do bloku jak to bývá, ale zarovnávaná doleva. Je to tak často u e-knih?"

protoze v problematice mobi a Kindla se moc nespecializuju... takze tahle z patra to nevim...

To zarovnani doleva misto do bloku urcite bezne neni! je to od Arga proste sazeci e-book cunarna...
    asi tak... ;O(
    Ostatne jukni sam na ukazky u jinech ebooku na palmknihach a uvidis, ze bezny standard je stejne jako u papirovek - text do bloku a sazba patkovym pismem pro lepsi citelnost a take asi hodne pro ctenarske zvykove pravo... :o)
    tehle nesvar s textem zarovnanym doleva je vic nez jinde rozsireny u ebook shopu Kosmasu a obavam se ze palmknihy, odkud mycelium asi mas, proste prebiraji to co jim nakladatel doda. A ten dodava to co Kosmas hutne zcunacil... :o) Veci z Arga totiz vychazi s predstihem a prednostne na Kosmasu... az pak jdou pozdeji i jinam, pokud vubec...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KUBLAJ: tak píšu z Palmknih :-)
    ad 1: řešení najdeš tady: http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=207858
    Co se změnilo: my kvůli kompatibilitě děláme knihu, která obsahuje starý Mobi + nový formát KF8. Calibre na to kašle. Původní formát tedy obsahoval tu knihu 3x (ještě jednou zdrojový ePUB). Víme, že je to prasárna, ale bezpečná z důvodu kompatibility. Notabene dělaná nástrojem od Amazonu, takže žádná partyzánština.
    ad 2: Koupil sis knihu, kterou vydalo Argo a to formátuje e-knihy doleva. Způsob zarovnání e-knih není doposud ujasněn, Argo s Kosmasem dělají doleva, ostatní do bloku. Názory na správnost se výrazně liší.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Mohli byste mi prosím pomoct s drobným Mobi problémem? Koupil jsem si na palmknihách knihu a vložil si jí do calibre. odeslal do kindle a vkládá se mi do složky dokumentů. Dogůglil jsem, že mám v calibre znovu knihu překonvertovat (mobi do mobi) a umazat PDOC tag z nastavení výstupu. To se povede, kniha se vkládá správně do books ale...
    Když otevřu vedle sebe originál mobi a zkonvertovaný mobi, je vidět že došlo ke změnám i v knize jako takové (formáty, písma...) a velikost nového mobi je zlomková (3.3 MB vs. 0.7MB). Co se stane, že se to takto rapidně zmenší a šlo by nějak udělat aby zmizel pdoc tag a vše zůstalo původní.

poznámka č.2: Docela mě zarazilo, že kniha (Mycelium I) neni formátována do bloku jak to bývá, ale zarovnávaná doleva. Je to tak často u e-knih?
    Ptám se možná na blbosti, ale jsem nováček a toto je první e-book co jsem koupil a tak jsem zvědavý.
    děkuju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam