• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    DSMID
    DSMID --- ---
    NVT: Asi v souboru chybí značky kapitol.
    NVT
    NVT --- ---
    Vygeneroval jsem MOBI soubor, Kindlegen V2.9, build 0731-890adc2 (Windows).
    Z nějakého důvodu mi na Kindle Touch začalo blbnout takové to rychlé přestránkování mezi kapitolami (v knize pohyb prstem nahoru, dolů, nevím jak je to u nedotykových verzí čtečky) -- místo aby přeskočil na jinou kapitolu, skáče pořád na jedno místo na začátku (ale ne úplný začátek).
    Máte někdo nějaký tip, co jsem mohl udělat špatně?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WITTGENSTEIN: Mno nejen indexuje, ale je i po indexaci pomalejsi.. Po samovolnem OTA upgrade na 3.4 (kindle 3) az k nepouzitelnosti n
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KAZATELL: Jo, to je pravda - když máš stovky knížek, Kindle masivně indexuje, občas se to na nějakém souboru sekne a baterka jde do kopru. Plus sám indexovací adresář naroste na stovky mega.

Online nástroj myslím neexistuje; mně osobně se osvědčil Calibre na desktopu.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    WITTGENSTEIN: No mluvím o knihách a textech co už mám koupené a stažené.... Ne že by se to nevešlo do čtečky ale přijde mi že jak tam je toho víc tak se hrozně seká
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KAZATELL: Tak určitě. Koupíš na Amazonu, do minuty je máš ve čtečce, kde je problém?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Lze nejak snadno do kindlu 4 dostavat knihy primo z netu... Resp. mam spoustu knih ulozenych na box.com a zajimalo by me jestli je odsud do ctecky dostanu bez pouziti pocitace
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DSMID: Na ebay nebo třeba na DX se tahle číselná označení používají taky, to nebude jen u nás. Myslím že na to už asi nikdo nepříjde kdo s tím vlastně začal...
    DSMID
    DSMID --- ---
    NEVILL: No a mě zajímá, kteří prodejci to zavedli.
    Protože se zřejmě jedna o naše místní specifikum, v zahraničí takové číslování neznají.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DSMID: No dobře, co se tak koukám, Amazon tomu základnímu zařízení říká jenom Kindle a číslovka je zřejmě označení které si zavedli prodejci elektroniky aby zákazník věděl o kterou generaci jde, což je u toho základního momentálně šestá...
    DSMID
    DSMID --- ---
    NEVILL: Jejich ? Ale čí ? To by mě právě zajímalo...
    Amazon svoje modely nečísluje.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DSMID: premium řady, stejně jako teď Voyage nebo dřív DX...nebo tak nějak jsem to jejich číslování pochopil...
    DSMID
    DSMID --- ---
    NEVILL: A co Touch ? Co Paperwhite ? Vosk ?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DSMID: prostě jejich šestá základní čtečka v pořadí...
    DSMID
    DSMID --- ---
    NEVILL: To by mě zajímalo, kdo vymýšlí to číslování (Kindle 6)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Amazon Kindle Voyage | Alza.cz
    http://www.alza.cz/amazon-kindle-voyage-d2215860.htm

tak Voyage už se nějak objevil na Alze...nevím jestli ho hned vyprodali nebo co, každopádně ta cena vypadá přijatelněji...

Amazon Kindle 6 Touch černý | Alza.cz
    http://www.alza.cz/amazon-kindle-6-touch-cerny-d2215847.htm

a mají i Kindle 6
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Hmm, u dnešních vidím dvojí cenu. Plnou a v rámci daily deals. Tak si říkám jestli jsem moula a neviděl to nebo tam měli chybku.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Jak funguje nákup kindle knih v rámci daily a dalších deals? Stalo se mi totiž, že po rozkliknutí nabídky takové nabídky se zobrazila stránka knihy, kde byla najednou plná cena. Netroufal jsem si proto kliknout na nákup, aby mi nestrhli plnou cenu.
    DSMID
    DSMID --- ---
    JYRKA:
    KUBLAJ:
    Při převodu do MOBI v Calibre je na záložce "MOBI výstup" volba "MOBI soubor typ:".
    "old" je staré MOBI, "new" je KF8, "both" je kombinace staré MOBI+KF8, tj. obdoba toho, co leze z kindlegen.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Díky za objasnění. Na mobiperl se zkusim mrknout, ale myslim, že jestli to nebude na pár kliknutí, tak si radši půjdu číst :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam