• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ADITU
    ADITU --- ---
    XAJA: aha, budu se po tom muset podívat, za dnešní čtvrt hodinu, co jsem si na to vyhradila, jsem to nenašla.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ADITU: XAJA: Aha takže opačně. Nestahuje Kindl z mailu, ale z mailu si to přečte Amazon a pošle do kindlu. Pak to tedy asi tudy nepůjde.
    Takže buď to tedy stáhnout z webu, nebo napsat místo e-mailu na amazon/pocketbook napsat libovolný jiný na který ti to příjde normálně do pošty. Inteligentní knihkupci toto umožňují.
    XAJA
    XAJA --- ---
    ERGOSUM: no to ano, ale tu ide o to, ci dostanes kindli mail aj vtedy, ak tam nemas registrovaneho kindla. ak trebars mas len kindle aplikaciu v pocitaci - ako tu pise DSMID:

ADITU: nie celkom. veci, co ti tam pridu (z vopred povolenych adries), sa ti ako "personal documents" ukladaju v kindle kniznici a mozes si s nimi potom nakladat rovnako ako s knihami od amazonu - teda preposlat ich na kindla ci stiahnut do pocitaca. pristup k nim mas po prihlaseni sa na amazon.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ADITU: Není, ale vše je na webu
    ADITU
    ADITU --- ---
    ERGOSUM: co vím, tak ke kindle mailu žádný přímý přístup a přihlašovací údaje nemáš. funguje jen jako "průtokáč", který do kindlu přepošle knihy, pokud přijdou z tebou povolených emailových adres (ty povoluješ v nastavení na amazonu). případně předtím zkonvertuje pdf, pokud budeš chtít.

nebo mi něco uteklo a kindle mail je volně přístupný?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XAJA: Já byl toho dojmu, že si to kindle stahuje z toho mailu a pokud mám k němu přihlašovací údaje můžu to udělat z PC také. Ale třeba mě někdo vyvede z omylu.
    XAJA
    XAJA --- ---
    ERGOSUM: no, ja to prave nevyskusam, lebo kindla mam na amazone zaregistrovaneho. a zase az tolko ma to nezaujima, aby som odregistrovavala a zase zaregistrovavala. ale je to tip pre aotearou, co moze skusit.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XAJA: Co jsem četl tak ano. Nemám Kindla, ani účet na Amazonu. Jestli tomu správně rozumím, tak jde o normální mail s filtrem, který zahazuje vše co není přímo povoleno.
    Ostatně můžeš to zkusit a přihlasit se k němu, nebo to najít někde v návodech.
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    OODOOW: jo jde to celkem snadno podle navodu na youtube, treba https://www.youtube.com/watch?v=Wf2z9jZViFw
    XAJA
    XAJA --- ---
    DSMID: ano, tak som to myslela.
    XAJA
    XAJA --- ---
    DSMID: aha, to som nevedela.

ale ak je to tak, ako pise ERGOSUM:, tak ked to mam na amazonackom maili, tak si s tym mozem robit, co chcem, nie? teda aj stiahnut do pc a odtial uz to do kindla dostanem. alebo to tak nefunguje? neviem, kedze tam mam kindla zaregistrovaneho.
    DSMID
    DSMID --- ---
    XAJA: Ale je pravda, že to, co bylo posláno kamkoli, že asi dá z Kindle for PC z cloudu stáhnout.
    Takže by šlo poslat knihu na adresu Kindlu/Android aplikace a stáhnout na PC.
    Osobní dokumenty jsou bez DRM, to se řešit nemusí.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    AOTEAROA: Jestli to správně chápu, tak ebux prostě posílá knížku na tvůj Amazon/PockedBook mail.
    DSMID
    DSMID --- ---
    XAJA:
    AOTEAROA:
    Kindle for PC nemá přidělenou emailovou adresu.
    Adresy se dají zjistit / změnit na http://amazon.com/myk
    XAJA
    XAJA --- ---
    JYRKA: ano, aj mna. ci mi nieco neunika. jedine ma napada, nepripajat sa, aby sa nespustali automaticke aktualizacie.

AOTEAROA: a neriesi to ani kindle for pc? nainstalovat, je to zaregistrovane, preposlat si mailom, a ked mas tu appku, tak sa da tusim normalne stiahnut. pre pouzitie v kindli prehnat cez kalibre s pluginom na odstranenie drm a je to.
    DSMID
    DSMID --- ---
    AOTEAROA: Knihy jsou na Androidu ve složce kindle a mají příponu .prc.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    AOTEAROA: Jenom pro informaci: máš nějaký důvod, proč ten Kindle nechceš registrovat přes WiFi? (nerejpu, fakt mě to zajímá)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    DSMID: nechci pohodlí, budu s tím klidně hodinu operovat, abych to tam dostala a fungovalo to, ale měla jsem dojem že ani bez pohodlí to nejde. zkoušela jsem to s nějakou ukázkou, ale nepodařilo se. zkusím to teda přes ten mobil. s omezeními smířená jsem, je to něco za něco, ale nechci se smiřovat s omezeními jen proto, že třeba nevím že to jde obejít :) díky za rady.
    DSMID
    DSMID --- ---
    AOTEAROA: Samozřejmě to musíš z toho mobilu do Kindlu dostat ručně.
    Ale jakmile je knížka v Kindlu, normálně ji otevřeš.
    Pokud chceš pohodlí, Kindle si zaregistruj.
    Pokud ho registrovat nechceš, musíš se smířit s omezeními.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    CASTER: jo, já nakupuju jinde, ale občas některý e-knihy má jen Knižní klub :/ třeba konkrétně Já, poutník, kterýho si nehodlám kupovat v papíru.

DSMID: to se otevře jen v tom mobilu, ale ne v neregistrovaném Kindlu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam