• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    NEVILL: Jak je na tom tvůj Kindle Voyage s displejem? Objednal jsem ho a měl nějaké prachové částice pod displejem, tak jsem napsal Amazonu, tak mi poslali nový, ale tenhle má zase horší podsvícení plus displej obsahuji více miniaturních teček.

A očividně nejsem sám... http://www.amazon.com/forum/kindle?_encoding=UTF8&cdForum=Fx1D7SY3BVSESG&cdThread=TxFN6W3X3WF5FI

Tak nevím, jestli si ho budu nechávat a nepošlu jim rovnou oba zpátky.
    XAJA
    XAJA --- ---
    NEVILL: dik.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    XAJA: Jsou tam tři úrovně síly dotyku, co jsem to zatím zkoušel tak mi asi nejvíc vyhovuje ta prostřední - nepřehodí se mi stránka když o to náhodně zavadím, ale zase to není třeba mačkat příliš velkou silou. Vibrace se myslím vypnout nedají, resp. asi jen když se vypne celá ta pressure control.

CASTER: O tom jsem četl, ale můj Voyage naštěstí tenhle problém nemá, podsvícení je rovnoměrné, žádné šmouhy.
    CASTER
    CASTER --- ---
    NEVILL: no a co ta kritizovana rovnomernost/barevnost podsviceni, ok?
    Ja mam taky porad keyboard 3g a o voyage uvazuju, ale s postovnym a DPH mi to prijde dost drahe. Ale mozna, ze to ted zlevni a v breznu si ho koupim v USA osobne :)
    XAJA
    XAJA --- ---
    NEVILL: super, dik. to som chcela citat. tiez mi hw tlacitka pridu ako ideal, ale tak lepsie tieto nez len dotykovy displej. len si proste stale nedokazem predstavit, ako to funguje. je tam tusim moznost nastavenia jemnosti tej odozvy, ze? teda, ze sa da nastavit, ako "silne" treba tuknut, aby to reagovalo. a to vibrovanie sa neda vypnut?
    ja uz som beztak pren rozhodnuta, len som nechcela objednavat pred vianocami, ale urcite do neho pojdem. to podsvietenie je urcite u vsetkych novych dobra vec, o tom ziadna, ale som uz tak zvknuta na lampicku, ze to nie je kriterium, podla ktoreho by som sa rozhodovala, ale ked uz je, tak neprotestujem. mensia velkost je tiez fajn.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    XAJA: Mám teď v lednu v plánu kupovat.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    XAJA: Tak kdyby tam dali mechanická tlačítka vůbec bych se nezlobil, nicméně ta doteková tlačítka mi stále přijdou lepší než ťukání do displeje jako na Paperwhite (mimochodem tahle funkcionalita je na Voyage taky). Prostě se na to trochu přitlačí prstem a odezva se pozná dle jemného zavibrování. Světelné čidlo je na tom poměrně funkční a drží to podsvícení na poměrně rozumné úrovni, to je na Voyage kromě těch tlačítek asi nejzásadnější věc, jinak bych si nejspíš býval koupil Paperwhite. Jinak klávesnicový Kindle taky ještě mám a je zcela funkční, ale Voyage je prostě menší a to podsvícení fakt má něco do sebe.
    XAJA
    XAJA --- ---
    NEVILL: no, ja ho chcem, len od zaciatku mam v plane, ze ho kupim tak koncom zimy. sice mi este stary klavesnicovy funguje, ale proste sa mi paci. len jedno ma zaujima. ako si spokojny s tymi "tlacidlami"? pre mna je moznost otacania stranok tlacitkami totiz zasadna vec pri rozhodovani o tom, aku citacku.

ako su umiestnene, ako reaguju, ako funguje to nastavenie? najlepsie, ak to vies porovnat s kkeyboard. dik.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    XAJA: já ho mám už skoro měsíc... :-)
    XAJA
    XAJA --- ---
    a nikomu nedoniesol jezisko voyage?
    XAJA
    XAJA --- ---
    MAR_TINA: ide. (sice neviem, ako to ma pw, ale malo by to byt tak v moznostiach pre kazdu knihu zvlast ako aj v zozname ci kolekciach.)

v podstate amazon nepotrebujes na nic, vsetko sa da priamo v kindle, prip. v kombinacii pocitac a kabel.
    ADITU
    ADITU --- ---
    KLAAR: jestli sviti pri nabijeni oranzove, nechte ho nabit se na sto procent, to zezelena. a pk zkuste znovu zapnout - je mozne, ze ma malo stavy i jen na zapnuti...
    XAJA
    XAJA --- ---
    ERGOSUM: co viem, tak mazali akurat toho orwella a mam taky pocit, ze si to uz nelajznu. ale ano, napadlo ma to ako druhy dovod okrem aktualizacie.

no, jednak teda automaticky na vsetkych kupenych knihach odstranujem drm, a potom ich zalohujem.

a druha vec je to, co som uz pisala - zaregistrujem kindla, ziskam mail, no a uz sa nikdy nemusim pripojit - vsetko natahujem cez kabel a pc.

stale to nevidim ako nejaky zavazny dovod. tie reklamy ma fakt nenapadli,)
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    CASTER: zkusime, diky.
    CASTER
    CASTER --- ---
    KLAAR: zkouseli jste podrzet zapinaci tlacitko (posuvnik) cca 30+ sekund? To by melo vyvolat hard reset. Jinak amazon dava zaruku rok a je jedno kde to clovek koupi, zkusenosti byvaji pozitivni.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KUBLAJ: zkusím najít dík.
    Lze knihy z Kindlu mazat někde v něm nebo jen přes Amoazon? Nedaří se mi to najít.
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    Brachuv kindle3 3G je zamrzly na zamykaci obrazovce a zelene svetylko nesviti, zatimco pri nabijeni oranzove sviti. nekdo nejake tipy? reklamace je neresitelna, dovezeno ze statu. prosim poradte kam s tim, pripadne tipy a rady ocenim. Diky
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    MAR_TINA: nabidka knih od amazonu v domovske strance jdou zrusit (i ve sponzorovane). je na to polozka kdesi v nastaveni.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AOTEAROA: tak sis měla připlatit ty třistovky za verzi bez reklamy :D

Ale teda, já mám nově bezreklamní verzi PW2 a v hlavním okně (nebo jak se to jmenuje) mi to zcela nezakrytě nabízí nákup knih na amazonu. Horní půlka okna jsou moje knihy, dolní půlka asi 4 náhledy titulních stran. Dost mě to překvapilo, myslela jsem, že v dražší verzi bude nabídku nákupu skrytá pod nějakou ikonou a ne hned navrch.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ADAMIRA: Věc přístupu. Já tohle chápu.
    Sám tam nemám reklamu, ale hezký obrázek a když se připojím, tak pouze kam chci.
    Hlavně jde o to, jestli je čtečka kterou jsem koupil opravdu moje, nebo jestli patří prodejci a ten si s ní může dělat co chce. Někomu to vadí, někomu ne.
    DSMID
    DSMID --- ---
    JIRKA207: Kdepak 20 dolarů, pokud člověk řekne, že žije mimo USA, deaktivují mu reklamy zcela zdarma.
    Proto se divím, že má někdo chuť to dělat složitě, když to jde jednoduše.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Přiznám se, že mě taky dost zajímalo, co někoho nutí podstupovat takovej porod a teda respekt!

Opravdu někoho z Vás ty reklamy obtěžují? To tak často hypnotizujetre screensaver nebo listujete v seznamu knih?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam