• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KUBLAJ: zkusím najít dík.
    Lze knihy z Kindlu mazat někde v něm nebo jen přes Amoazon? Nedaří se mi to najít.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    MAR_TINA: nabidka knih od amazonu v domovske strance jdou zrusit (i ve sponzorovane). je na to polozka kdesi v nastaveni.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AOTEAROA: tak sis měla připlatit ty třistovky za verzi bez reklamy :D

Ale teda, já mám nově bezreklamní verzi PW2 a v hlavním okně (nebo jak se to jmenuje) mi to zcela nezakrytě nabízí nákup knih na amazonu. Horní půlka okna jsou moje knihy, dolní půlka asi 4 náhledy titulních stran. Dost mě to překvapilo, myslela jsem, že v dražší verzi bude nabídku nákupu skrytá pod nějakou ikonou a ne hned navrch.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ADAMIRA: Věc přístupu. Já tohle chápu.
    Sám tam nemám reklamu, ale hezký obrázek a když se připojím, tak pouze kam chci.
    Hlavně jde o to, jestli je čtečka kterou jsem koupil opravdu moje, nebo jestli patří prodejci a ten si s ní může dělat co chce. Někomu to vadí, někomu ne.
    DSMID
    DSMID --- ---
    JIRKA207: Kdepak 20 dolarů, pokud člověk řekne, že žije mimo USA, deaktivují mu reklamy zcela zdarma.
    Proto se divím, že má někdo chuť to dělat složitě, když to jde jednoduše.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Přiznám se, že mě taky dost zajímalo, co někoho nutí podstupovat takovej porod a teda respekt!

Opravdu někoho z Vás ty reklamy obtěžují? To tak často hypnotizujetre screensaver nebo listujete v seznamu knih?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XAJA: Když není čtečka připojená, neví amazon co na ní máš a nemůže s ní nic dělat(například smazat knížku).
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    omg, to je debata kvuli 20$...:-) slozime se?;)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    XAJA: on je to spíš už jen takový truc, ty reklamy. prostě se mi nechce, tečka.
    stáhnout si něco z amazonu do kompu a někam to nahrát jsem zkoušela a neotevřelo se mi to, dál to zkoušet nepotřebuju, stejně nakupuju na kosmasu a palmknihách.

děkuji a loučím se :)
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    OMG!
    DSMID
    DSMID --- ---
    AOTEAROA: Takže ve skutečnosti se chceš zbavit reklam.
    Proč potom tak složitě?
    Stačí pětiminutový pokec s podporou a reklamy jsou fuč. Zadarmo. Zcela legálně.
    XAJA
    XAJA --- ---
    AOTEAROA: ak mas kupene knihy na amazone, tak tie predsa mozes stiahnut do pc bez ohladu na to, ci mas kindla alebo nie. a tam drm odstranit. a potom kablom do kindla.

aha, tak to by ma ako dovod nenapadlo. ale vsetci tvrdia, ze tie reklamy neobtazuju, ze su len na setrici. takze to uz neplati? zase neviem, mam bez reklam.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    XAJA: ten Kindle se dá registrovat jen tak, že ho připojíš k internetu a on se ti sám zaregistruje a zesychronizuje. a jakmile ho připojíš k internetu, natáhnou se ti do kindlu, který byl koupen jako "verze s reklamou", reklamní obrázky a proužky. a já je tam prostě ne a ne a nechci! :D to je celý :))
    DSMID: takže super, funguje to - posláno na Androidí Kindle appku, kabelem staženo z mobilu do kompu a do Kindlu. vyzkoušela jsem to s ebuxí ukázkou knihy zdarma, tak tedy doufám že to bude fungovat i s koupenou knihou - pochybovala jsem o tomhle postupu proto, že s Amazoníma knihama to nefunguje, otevřou se skutečně jen na připojených registrovaných zařízeních, takže na tom offline Kindlu mi to nejelo kvůli DRM (mám koupených pár knížek, které si do něj holt nestáhnu, ale nevadí mi to).
    XAJA
    XAJA --- ---
    ale stale nepoznam odpoved na toto JYRKA:
    XAJA:

kvoli comu si niekto nechce registrovat kindla? uz som to tu niekolkokrat zazrela a divila som sa tomu. je to kvoli tym aktualizaciam alebo kvoli comu? ved ho proste mozem zaregistrovat a viac sa s nim nepripajat a riesit vsetko cez pocitac a kabel.
    DSMID
    DSMID --- ---
    ERGOSUM: Obávám se, že na posílání knih do Kindlu půjde na rajknih.cz nastavit pouze email končící na kindle.com .
    Nejjednodušší způsob, jak se k takové adrese dostat (kromě registrace Kindlu) je registrace androidí Kindle aplikace.
    ADITU
    ADITU --- ---
    XAJA: aha, budu se po tom muset podívat, za dnešní čtvrt hodinu, co jsem si na to vyhradila, jsem to nenašla.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ADITU: XAJA: Aha takže opačně. Nestahuje Kindl z mailu, ale z mailu si to přečte Amazon a pošle do kindlu. Pak to tedy asi tudy nepůjde.
    Takže buď to tedy stáhnout z webu, nebo napsat místo e-mailu na amazon/pocketbook napsat libovolný jiný na který ti to příjde normálně do pošty. Inteligentní knihkupci toto umožňují.
    XAJA
    XAJA --- ---
    ERGOSUM: no to ano, ale tu ide o to, ci dostanes kindli mail aj vtedy, ak tam nemas registrovaneho kindla. ak trebars mas len kindle aplikaciu v pocitaci - ako tu pise DSMID:

ADITU: nie celkom. veci, co ti tam pridu (z vopred povolenych adries), sa ti ako "personal documents" ukladaju v kindle kniznici a mozes si s nimi potom nakladat rovnako ako s knihami od amazonu - teda preposlat ich na kindla ci stiahnut do pocitaca. pristup k nim mas po prihlaseni sa na amazon.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ADITU: Není, ale vše je na webu
    ADITU
    ADITU --- ---
    ERGOSUM: co vím, tak ke kindle mailu žádný přímý přístup a přihlašovací údaje nemáš. funguje jen jako "průtokáč", který do kindlu přepošle knihy, pokud přijdou z tebou povolených emailových adres (ty povoluješ v nastavení na amazonu). případně předtím zkonvertuje pdf, pokud budeš chtít.

nebo mi něco uteklo a kindle mail je volně přístupný?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XAJA: Já byl toho dojmu, že si to kindle stahuje z toho mailu a pokud mám k němu přihlašovací údaje můžu to udělat z PC také. Ale třeba mě někdo vyvede z omylu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam