• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ADITU
    ADITU --- ---
    JYRKA: Ta firma se mi líbí čím dál víc!
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ADITU: Jinak tohle mi dneska napsali z Pocketbooku:

Hello Jiri,

I have got a confirmation that we plan to implement LOCK Screen in FW 5.9

I thank you for your helpful ideas :-)

Sincerely,
    Maksym
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    ADITU: Ještě odkaz. Věř, že v reálu je ten rozdíl větší, než na těch fotkách. Momentálně používám Kindle Paperwhite s Cartou a je to pecka.
    http://blog.the-ebook-reader.com/2013/11/11/screen-comparison-e-ink-carta-vs-e-ink-pearl/
    ADITU
    ADITU --- ---
    OXYMORON: v pohodě, ono se to bude určitě hodit i dalším lidem, až tu budou filtrovat. o rozdílu Pearl x Carta vím, viděla jsem, ale není to pro mě deal breaker (ve spoustě oblastí jsem konzervativní, asi to je dost vidět, a doteď jsem na Pearlu fungovala s maximální spokojeností). Možná u příští čtečky :)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    ADITU: Onyx classic má Pearl HD, jestli se nemýlím. Bylo by lepší si pořídit něco s Cartou. Je to mnohem mnohem mnohem mnohem lépe čitelné a kontrastnější. Hovořím z vlastní zkušenosti.

Vím, že jsi uvedla, že máš již objednáno, zmínit jsem to musel, odpusť. Někde u prodejce si zobrazení s Pearl a Carta prohlédni. Uvidíš.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ADITU: chapu te.. ale ja to vyresil takze jsem zkusil PB T-lux 2 a osahal si to a podle nej koupil pouzdro takove to kozene co zvetsuje ten okraj a je dost robustni a tim padem padl problem s dotykacem mimovolne listujicim kdyz nechtic sahnu pres tenkej okraj... tohle chce fakt prizpusobit pouzdro tomu co pak potrebujes od stroje..
    Tady to bylo zvetsenni okraje a lepsim drzenim PB :))
    Kdyz koupis rovnou tenke pouzdro co nema zadnej okraj, nepomuzes si ... vypada to sice pekne, ale neprakticke k tomu keremu pristroji... chce si jit treba do Alzy osahat a vyzkouset ruzne pouzdra a pak zakoupit to prave k tomu kteremu pristroji, tak aby to vyvazilo plus i minus...
    MA747
    MA747 --- ---
    JYRKA: Nevím, jestli se budou zabývat modelem, který se neprodává - PB623, ale níže je seznam (platí pro epub/adobe). Jedu na verzi 4.2.108 - nějakou dobu jsem zkoušel novější, ale už se mi nechtělo dělat beta testera.

• font-family: Čtečka ignoruje generické jména typu sans-serif a monospace. Viz screen shot.
    • font-weight: Pokud vím, tak jeden z novějších FW dokonce ignoroval i font-weight. Tuším to byl W623.4.3.58. Nevím, jestli v novějších je to opravené. Uvádím jen pro jistotu.
    • text selection: Velmi špatně až vůbec nefunguje označování textu. Označit v textu něco přesně bývá nemožné. Pokud si pamatuji, na stejnou věc si stěžoval PECA a FERRYH.
    • řádkování, okraje: Ve velmi málo případech si lze v knize nastavit svoje okraje a mezery mezi řádky. Nastavení se ignoruje.
    • velikost fontu: Nastavit velikost fontu pohybem (gestem) je loterie - buď je velikost fontu malá a nebo veliká (i přes nejmenší krok). Dialogové okno v preview používá jinou velikost fontu, než jaké je zvolená.
    • nestabilita: Při uspání (krátký stisk power off) a po probuzení čtečka během práce někdy zamrzává.
    • OCT - říjen: V kalkulačce je přeložen výraz OCT jako říjen (Dec - Hec - Říjen - Bin). Sice drobnost, ale o něčem to svědčí.
    • nepřesné dotyky: Přesnost dotyku na displeji není spolehlivá. Občas mi začne stránkovat kniha směrem ke konci. Nikdy nemám jistotu, jestli dotyk vyvolá akci, nebo ne, a otázka je přesnost.
    • česká TTS: Avizovaná a slibovaná česka TTS stále chybí.
    • profily: Sice je čtečka umožnuje, ale přepnout profil a nebo se dozvědět, jaký profil je aktivní, znamená zanořit se někam hluboko do menu.
    • pdf: Režimy čtení spíše nefungují (hlavně sloupce), než fungují.

A po hardwarové stránce mám pár návrhů pro příští čtečky:
    • Zlepšit nasvícení. Odstranit šedý pruh dole a nahoře světlý.
    • Zlepšit kontrast displeje. Bez nasvícení se dá číst jen na slunci.
    • Co kus, to originál. Kde je výstupní kontrola? Otázka je, jak moc je to reálné? (btw: ta problematická čtečka v odkazu je pocket book)
    • Odstranit rámeček (zanoření displeje), který stíní na okraje.
    • Zlepšit rychlost vykreslení, otáčení stránek, bootování, odezvy, přesnost.
    XAJA
    XAJA --- ---
    ADITU:
    KURE: uf, dik. oddychla som si, uz som si pripadala divna, ze proste potrebujem tlacitkove a nechcem dotykove ovladanie,) okrem enchceneho posunu su to u mna naviac t asi aj nejake nedomrle male ruky, pri pohodlnom uchope jednou rukou proste na displej nedociahnem.
    ADITU
    ADITU --- ---
    JYRKA: hezky!
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    JYRKA: Mas nekde seznam pls?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    JYRKA: Tak uz odpovedeli:

Hello Jiri,

Nice to hearing you again.

Many thanks for your advice.
    This morning I had a call with Senior Of Developer team and discussed "Lock Display" function.
    It's possible to realize it. :-)

Keep you posted.

Have a nice day, you too! :-)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ADITU: No, ja si pisu s jejich vyvojovym oddelenim.
    Coby Palmknihy jsme s nima dost nakratko.
    ADITU
    ADITU --- ---
    JYRKA: před chvílí jsem objednala onyx boox classic - bez čtení dlouho nevydržim a papírový knihy o 700+ stránkách do busu a metra nedávám. takže jako zajímalo by mě, jestli vážně PocketBook tak vstřícně reaguje, ale nakonec to v nejbližších letech (doufám) nevyužiju.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ADITU: Tak jsem teď přemýšlel a asi bude řešení u PocketBooku, kdy dotyk půjde vypnout.
    Vzhledem k tomu, že moje nápady většinou implementujou, tak by mohli i tento :)
    Zítra jim napíšu a dám vědět, co odpoví.
    ADITU
    ADITU --- ---
    KAZATELL: verze "classic" se zdá být i bez dotyku. díky za tip!
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    ADITU: zkus se mrknout na čtečky onyx books... sice mají i dotyk ale máj i tlačítka. je to podsvícené a jako přidána hodnota je android takže se na tom dá číst v podstatě cokoliv
    KURE
    KURE --- ---
    JYRKA: ja jo. presel jsem z kindle 3 na paperwhite, a z hlediska komfortu ovladani je to krok z5.
    ADITU
    ADITU --- ---
    JYRKA: to není fóbie, mám racionální důvody :) poměrně přesně vim, jak často se s mým způsobem držení čtečky nechtěně dotknu jejího displaye. kdyby mi to kvůli tomu pořád přelistovávalo nebo vyjíždělo menu A-Y, tak se z toho zvencnu :)
    Soubor pošlu do pošty, díky!
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ADITU: Dotyk nejde vypnout. Nicmene fobii z dotyku nechapu :)
    Posli mi nejaky soubor, vyzkousim.
    ADITU
    ADITU --- ---
    JYRKA: dá se dotykovost nějak zablokovat?
    ad formát: podle http://shop.acomp.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=1118 tam mobi neni. podle http://www.pocketbook-int.com/cz/products/pocketbook-touch-lux-3#specifications zvládá PRC(MOBI). nechápu :( Když mám soubor s příponou .mobi, budu ho muset konvertovat, nebo ho zkousne bez čehokoli dalšího?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ADITU: Co PocketBook TouchLux 3?
    Ma tlacitka i dotyk, nasviceni, umi mobi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam