• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MADCAT: pokud to není přihlašovací jméno a heslo na Amazon, tak to asi poslali mailem, ne? taky to třeba z nějakého důvodu mohlo spadnout do spamu...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MADCAT: Jako s kazdym DRM, nejjednodussi reseni je upiratit to nekde v mp3.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Potřebuju poradit ne přímo s Kindlem, ale s audible, snad mě s tím nevyhodíte, když je to vlastně jedna firma... Třeba budete mít někdo zkušenosti.

Koupil jsem nějakou Němčinu pro začátečníky na amazonu ve formátu audible, a chcu to poslouchat přes media player - žádnej přenosnej přehrávač nemám. Stáhl se mi nějakej audible download manager, přes kterej jsem tu koupenou knihu stáhl k sobě do PC, má to formát souboru .aa. Problém je, že WMP po mně při pokusu o přehrátí toho souboru chce zadat jméno a heslo pro aktivaci, což by asi dle dostupných informací mělo být přihlašovací jméno a heslo do amazonu/audible, ale bohužel to nejede - řve to invalid request. Předvyplněný je tam přihlašovací jméno - jakási směsice malých a velkých písmen a číslic, celkem snad 60 znaků, a to taky nevím co to je a proč to tam je... V nápovědách nebo všude možně na netu jsem radu nenašel. Tak třeba někdo tu... Díky!
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VLASTIS: Upgradum se da zabranit ze editujes soubor ktery urcuje uroven baterky kdy se uz nema upgradovat - tohle staci zmenit na 100. Delal jsem to pri rootnuti kvuli downgrade z 3.4. Cokoliv vys nez 3.3 je strassne pomaly, zvlast kdyz mas hodne knih.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ahoj,
    mam nasledujici problem s kindle3
    neustale se mi na nej snazi nalit aktualizace, ktera neprobehne uspesne(pravdepodobne to souvisi s tim, ze je rootnutej)
    ma to velkou nevyhodu, ze se o upgrade snazi neustale, cimz se behem par hodin vybije baterka.
    nasel jsem navod, ze lze zmenit soubor ve kterem jsou certifikaty/CRC klice k serverum, ze kterych se upgrade stahuje, ale k tomu se potrebuju prihlasit ke kindle pres SSH
    zkousim USBNetHack, ale po jeho zapnuti se kindle stale chova jako storage.

USBNetHack jsem zprovoznil, kdyz jsem pred rokem /dvema Kindle rootoval, ale nejsem si uz jistej jestli to bylo z aktualniho notebooku (Win7 64bit professional)

co vsechno bych si mel zkontrolovat?

diky
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    E2E4: Readability.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Co pouzivat jako vec kteta vam posle webovou stranku do kindlu?

instapaper ma vypadky (jeho bookmarklet na poslani primo do kindle se tvari ze posila ale stranek prijde tak pulka - ani zadny mail od ǎmazonu ze se snazi) ? sendtoreader zpoplatnili na nekolikaset kc mesicne..
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    BIONAUTES: No já pří konverzi PDF příliš úspěšnej nejsem, zkoušel jsem snad 10 konvertorů (včetně jednoho placenýho, 29 euro v sakrech) a Calibre taky, něco jde a v poměru 9:1 jsou tam vždycky problémy, všelijak se to roztrhá a výsledek není moc čtivej (působí to hrozně rušivě a nechce se mi to číst).
    A prohlížeč PDF na Kindle paperwhite 2 mi dělá trable i pokud je to sken (tedy obrázek), prostě občas něco nezobrazí (což se projeví tak, že chybí písmenko, jeho část nebo dokonce někoilik sousedních písmenek).
    Na PDF Kindle NEBRAT. Takže PDF čtu na tabletu.

NICMÉNĚ pokud se ti podaří najít něco, co PDF do AZW, AZW3 nebo MOBI bude konvertovat spolehlivě, poděl se prosím o zkušenost !!!
    BIONAUTES
    BIONAUTES --- ---
    JYRKA: Práce s konvertováním mi nedělá starost, zkusím ten software (Calibre) který doporučujete v záhlaví, a uvidím jestli to bude čtivé.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    BIONAUTES: Pokud máš PDF, tak Kindle neumí PDF reflow. Tím pádem budeš muset konvertovat. Osobně na PDF (pokud je tedy textové a ne sken) bych použil něco jiného, například PocketBook.
    BIONAUTES
    BIONAUTES --- ---
    Dobrý den Vám přeji. Prosím vás přemýšlím o koupi čtečky. Nejvíce mě zaujal nový PW3, ale stále si nejsem jist, protože mám pár dokumentů v pdf, a pár „stáhnutých“ knih, a prý si s tím kindle moc nerozumí. Jak to tedy je? Doporučili jiný model, nebo mám jít do PW3? Všude se dočítám že PW3 má problémy s formáty, a já se neumím představit, jak to na mě dopadne při používání (pdf a neoficiálních knihy). Děkuji Vám za radu.
    XCHALEEM
    XCHALEEM --- ---
    Kindle Paperwhite 2 - "Bookerly" Update

Amazon.com Help: Kindle Paperwhite (6th Generation) Software Updates
    http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_left_cn?nodeId=201307450
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Tyjo.. Nevím, jestli si ještě mám chuť něco od Amazonu koupit...

http://nytimes.com/...8/16/technology/inside-amazon-wrestling-big-ideas-in-a-bruising-workplace.html
    E2E4
    E2E4 --- ---
    FARFELOO: Ja jsem takhle pouzival sendtoreader, nez to zpoplatnili..
    Uplne zadarmo uz neni nic? Instapaper?
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Pro uživatele iphonu a ipadu: už nějakou dobu používám aplikaci "comfy read". Přidá do share menu položku "send to kindle", takže je možný posílat jednotlivý články. Stojí to pár euro - jednorázovej poplatek, takže žádný předplatný:-)
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    MJAK1329: Díky, nakonec jsme to tak udělali.
    Synovi to nešlo z nějakého důvodu koupit přes Amazon, tak jsme to zkusili jinde.. Ale dnes jsem to koupila jako dárek a to fungovalo... :-)
    MJAK1329
    MJAK1329 --- ---
    ADALIM: Doporučuji vrátit a koupit na Amazonu. Ještě ušetříš, na Amazonu stojí 8,61USD proti 15€
    ADALIM
    ADALIM --- ---
    Zdravím a mám prosbu - koupila jsem pro syna knihu: http://www.ebooks.com/876489/poor-economics/banerjee-abhijit-duflo-esther/
    a pak jsem ji chtěla převést pro kindle. Nejde mi to kvůli DRM.
    Mám calibri, nainstalovala jsem plugin, ale ztroskotala jsem na konfiguraci - vlastně nevím, který typ ebook to je a co pak nastavit..
    Zkusila jsem Epubor - nejde to, zkusila jsem ePub DRM Removal - hlásí to, že to nejde. Nejsem moc zběhlá v angličtině, tak to dělám spíš intuitivně, ale už si nevím rady...
    Můžete mi prosím poradit? Na návod, který je v záhlaví jsem se dívala, ale chybí mi tam právě ty podrobnosti....
    Díky...
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    SIMA: Tak to znovustazeni z Kosmasu pomohlo, mozna tam neco opravili, nebo se mi to pri prvnim stazeni nejak podelalo. Kazdopadne dik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam